کد خبر: 1386338
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸
مهمترین رویدادهای قرآنی در سالی که گذشت/3

سی‌امین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن، مهمترین فعالیت قرآنی سال 92

گروه فعالیت‌های قرآنی: سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در سومین ماه از سالی که گذشت، یک بار دیگر میزبان مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران بود تا پس از برگزاری چندین دوره مسابقات در برج میلاد، این سالن میزبان حاملان کلام وحی از 75 کشور دنیا شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهم‌ترین رویدادی که در سومین ماه سال 1392 اتفاق افتاد، برگزاری سی‌امین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بود، مسابقاتی با شرکت کنندگانی از 75 کشور دنیا که تمام نگاه‌های رسانه‌های قرآنی را به مدت یک هفته معطوف به خود کرد.
در دومین روز خردادماه سال 1392 که مصادف با روز پنجشنبه، دوم خردادماه بود، رئیس دانشگاه علوم و معارف اسلامی کشور از اضافه شدن چند رشته جدید در این دانشگاه خبر داد. حجت‌الاسلام و المسلمین عابدی، رئیس دانشگاه علوم و معارف اسلامی کشور، عصر پنجشنبه، دوم خردادماه در مراسم کلنگ‌زنی دانشکده علوم قرآنی خرم‌آباد که با حضور مسئولان استانی در منطقه کمالوند انجام گرفت، در جمع خبرنگاران لرستانی از اضافه شدن چند رشته به رشته‌های دانشگاه علوم و معارف قرآنی خبر داد و گفت: این رشته‌ها شامل قرآن و مدیریت، قرآن و سیاست، قرآن و علوم تربیتی و قرآن و فیزیک است.
ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن و نهج‌البلاغه کارکنان شرکت ملی گاز ایران با عنوان «بهار در بهار» 4 ـ 7 خردادماه در مشهد مقدس برگزار شد. در این مسابقات 200 نفر از آقایان و 150 نفر از بانوان شاغل در این شرکت به رقابت پرداختند که در پایان به نفرات اول تا سوم هر رشته هدایایی اهدا شد.
روز هفتم خردادماه نیز از سوی اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور این موضوع مطرح شد که اولین جشنواره نشریات قرآنی کشور را همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار خواهد کرد. آخرین مهلت ارسال آثار به این جشنواره 10 تیرماه اعلام شده بود؛ همچنین در این خبر در مورد نحوه ارسال آثار و داوری‌ها نیز اطلاعاتی ارائه شده بود.

تجمیع بخش‌های مختلف بیست و یکمین نمایشگاه قرآن
روز چهارشنبه، هشتم خردادماه، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، معاون سابق قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تأکید بر تجمیع بخش‌های مختلف نمایشگاه قرآن، از تدارک رونمایی از 50 محصول قرآنی در مدت برپایی نمایشگاه خبر داد. وی همچنین گفت که تأکید ما در این دوره از نمایشگاه بر ارائه راهکار الگوی پیشرفت ایرانی، اسلامی است که از طریق سبک زندگی قرآنی به عنوان بهترین و برترین نیاز در این زمینه ورود خواهیم کرد و تلاش داریم تا دولت مکتبی که در دوره‌های نهم و دهم کار خود را0 آغاز کرده، با قرآن نیز کار خود را به پایان رساند.

اعلام خبر راه‌اندازی انجمن خیران قرآنی

روز جمعه، دهم خردادماه نیز رئیس سازمان دارالقرآن در نشست مسئولان استان‌های این سازمان از راه‌اندازی انجمن خیران قرآنی خبر داد و اظهار کرد: یکی از برنامه‌های سازمان‌ دارالقرآن در سال جاری راه‌اندازی این انجمن است. در حال حاضر نزدیک به 2500 مؤسسه قرآنی و 2500 خانه قرآن روستایی داریم و در سال جاری تلاش خواهیم کرد که این مجموعه را کیفی‌سازی کنیم، زیرا در سطح‌بندی که سال گذشته انجام دادیم بیش از 60 درصد این مؤسسات و خانه‌های قرآن در سطح‌ سه قرار گرفته‌اند و باید در سال 92، سطح آنها را به درجه یک ارتقاء دهیم.

آغاز سی‌امین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران
سی‌امین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، عصر روز 10 خردادماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری آغاز شد؛ این دوره از مسابقات از 10 ـ 17 خردادماه در تهران برگزار شد و در آن شرکت کنندگانی از 75 کشور جهان حضور داشتند. همزمان با برگزاری این دوره از مسابقات، همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی به منظور شناسایی و تجلیل از بانوان نخبه قرآنی برگزار شد.

برگزاری همایش پژوهش‌های قرآنی
برگزاری همایش پژوهش‌های قرآنی یکی از برنامه‌های جنبی سی‌امین دوره مسابقات بین‌‌المللی قرآن ایران بود. در این همایش از حلیمه خانیان، فاطمه عباسی، مهین‌دخت سالک‌مهدوی، فاطمه دولتی، الهام غفاری، فاطمه‌سادات پیغمبری، راضیه احمدی، زهرا راستی و طاهره‌سادات طباطبایی‌امین از تهران، زهرا محققیان از اصفهان، صدیقه امینی از قم، مرضیه داوودی از سیستان و بلوچستان، مهتاب عیدی از لرستان، حمیده تجملیان از یزد و فاطمه خسروی‌راد از استان کرمانشاه تجلیل شد.

در حاشیه دومین روز برگزاری سی‌امین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم ایران از برگزیدگان طرح تربیت حفاظ قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه با حضور وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل شد. در مراسم تجلیل اعلام شد که استقبال از این طرح بالغ بر 238 هزار نفر بوده است که این تعداد افراد به صورت حضوری در کلاس‌های مربوط به آموزش حفظ قرآن حضور یافته‌اند. در این طرح نزدیک به 67 هزار نفر موفق به حفظ یک جزء، 76 هزار نفر موفق به حفظ دو جزء و نزدیک به 93 هزار نفر نیز موفق به حفظ سه جزء قرآن کریم شدند.

تصاحب رتبه‌های برتر مسابقات بین‌المللی قرآن ایران توسط نمایندگان کشورمان
سرانجام پس از یک هفته رقابت میان نمایندگان 75 کشور جهان، مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران پایان یافت و در نهایت هاشم سلطان‌نژاد در رشته حفظ کل و وحید وکیلی در رشته قرائت، رتبه‌های اول را کسب کردند. در رشته حفظ، سعید و آدم اسحاق واکاوا از نیجریه، حسین عدنان عبدالرزاق از عراق، محمد ارشاد بن عبدالله از مالزی و سیدصادق احسانی از افغانستان به ترتیب مقام‌های دوم تا پنجم این دوره از مسابقات را به دست آوردند و در رشته قرائت نیز عبدالرحمن الکردی از سوریه، سعید برات‌زاده از آلمان، محمدعلی خسروی از افغانستان و حسام کریم از عراق به ترتیب مقام‌های دوم تا پنجم این دوره از مسابقات را کسب کردند.
روز 19 خردادماه در حالی که کمتر از یک ماه به برپایی نمایشگاه باقی مانده بود، رئیس بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم حکم قائم مقام و مدیران این دوره از نمایشگاه را صادر کرد که براساس آن محمد انصاری‌راد، قائم مقام؛ سعید اردستانی، معاون اجرایی؛ نوید نظری، مدیر اجرایی و رضا سلامت‌پناه به سمت ناظر محتوایی بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم منصوب شدند.

حضور یک میلیون و 500 هزار نفر در طرح نهضت حفظ قرآن
روز سه‌شنبه، 21 خردادماه نیز محمد بنیادی، مدیرکل سابق امور قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش از شرکت یک میلیون و 500 هزار دانش‌آموز و فرهنگی در طرح نهضت حفظ قرآن کریم خبر داد. وی که در گردهمایی معاونان آموزش و پرورش لرستان در خرم‎آباد سخن می‌گفت، از اجرای موفق طرح ملی «نور» نیز سخن به میان آورد.
روز چهارشنبه، 22 خرداد خبر راه‌اندازی شورای هماهنگی و گسترش فعالیت‌های قرآنی استان اصفهان با هدف گسترش فعالیت‌های قرآنی در این استان و حمایت همه‌جانبه از فعالیت‌های قرآنی، به همت معاونت قرآن اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اعلام شد.
روز یکشنبه، 26 خردادماه و دو روز بعد از خلق حماسه سیاسی مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری، مهدی قره‌شیخ‌لو در پیام تبریکی از ملت فهیم و بصیر ایران که بار دیگر حماسه‌ای شگرف را در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت کردند تشکر کرد.
روز 27 خردادماه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در اطلاعیه‌ای از پذیرش بدون آزمون دانشجویان ممتاز در مقطع دکتری تخصصی(Ph.D)  سال ۹۳-۹۲ خبر داد. اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، التزام به قانون اساسی و اعتقاد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، نداشتن وابستگی تشکیلاتی به احزاب و گروه‌های محارب و ملحد و عدم هواداری از آنها، نداشتن سوء پیشینه به تشخیص مراجع ذی‌صلاح، نداشتن منع قانونی برای ادامه تحصیل از لحاظ مقررات نظام وظیفه برای داوطلبان مرد، از جمله مهمترین شرایط حضور در این دوره‌ها بود.

برگزاری نشست هم‌اندیشی نخبگان و اساتید قرآنی

همچنین در روز 27 خردادماه نشست «هم‌اندیشی نخبگان و استادان قرآنی کشور»، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، معاون سابق قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان، اساتید و نخبگان علوم قرآنی کشور برگزار شد. تشکیل میزگرد استادان علوم قرآن و حدیث با موضوع راهکارهای کاربردی ارتقای فرهنگ قرآن در دانشگاه‌ها از جمله مهمترین برنامه‌های این نشست بود.
روز چهارشنبه، 29 خردادماه رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با اشاره به راه‌اندازی 200 مهد قرآنی توسط این نهاد تا قبل از آغاز ماه مبارک رمضان گفت: تلاش داریم تا پایان سال 92 این رقم به 374 مهد قرآنی برسد؛ همچنین تا قبل از آغاز ماه رمضان، 100 مکتب‌خانه قرآنی راه‌اندازی ‌شد.

آغاز طرح قرآنی 1447
طرح بزرگ قرآنی 1447 از 30 خردادماه مصادف با ولادت حضرت علی‌اکبر(ع) آغاز و تا نیمه شهریورماه ادامه داشت. این طرح با محوریت حفظ جزء 29 قرآن کریم برگزار شد و شبکه‌های یک، دو و سه تهران و همچنین شبکه‌های برون‌مرزی جام‌جم و ... برنامه‌های مربوط به این طرح را به روی آنتن خود بردند. با پایان یافتن این طرح به پنج نفر از برگزیدگان کمک‌هزینه عتبات‌عالیات اهدا ‌شد.

captcha