کد خبر: 1386365
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۶

همایش سیاست خارجی اعتدال برگزار شد

گروه سیاسی: همایش سیاست خارجی اعتدال‌گرا امروز، 21 اسفندماه با حضور کارشناسان مسائل سیاسی در سازمان مجامع و همایش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در این همایش مجید تخت‌ روانچی، معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه با ذکر اینکه نه شرقی و نه غربی یکی از شعارهای انقلاب اسلامی است، عنوان کرد: ملت ایران قبل و بعد از انقلاب به این شعار پایبند بودند و این امر نشان می‌دهد ما از ابتدا خط خود را از افراط و تفریط  جدا کردیم.
تخت روانچی با اشاره به مسئله اعتدال در گفتمان سیاست خارجی اظهار کرد: ما با پیروی از اعتدال اصول خود را کنار نمی گذاریم و اعتدال به این معناست که در عین تأکید بر مقدسات و اصول، اما با جهان ارتباط  خواهیم  داشت و این یک  امر بدیهی است که می توان با جهان خارج تعامل داشت و اصول خود را نیز حفظ کرد هر چند با مشکلاتی نیز روبرو باشیم که نیاز به صبوری دارد.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده کشورمان عنوان کرد: رئیس جمهور در مبارزات انتخاباتی بحث اعتدال را مطرح کرد و ما می خواهیم با جهان تعامل سازنده داشته باشیم و معتقدیم این امر قابل عملیاتی شدن است.
همچنین مصطفی زهرانی، مدیرکل دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در سخنانی گفت: وقتی تصمیمات در سیاست خارجی پروسه‌مند باشد شما قابل پیش‌بینی هستید و رابطه میان پروسه و ساختار تعیین کننده است.
وی افزود: در گذشته تحلیل دنیا از سیاست خارجی ما این بود که در سیاست خارجی ایران جناح ها نقش خاصی دارند و اکنون نقش برخوردهای جناحی به حداقل رسیده است.
مدیرکل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه عنوان کرد: کارکرد اصلی علم پیش بینی است و علم به دلیل داشتن تئوری می‌تواند پیش‌بینی کند و اگر علمی پارادایم داشته باشد، پیشرفت خواهد کرد، همچنین دستگاه سیاست خارجی کشور باید نگاه به آینده داشته باشد تا بتواند طرح و ایده بدهد.

بنابراین گزارش احمد نقیب‌زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به مسئله اعتدال گفت: در قرن 19 و قرن 20 تلاش هایی برای اعتدال انجام شد اما به شکست انجامید، زیرا برخی به دنبال برابری انسان‌ها بودند در حالی که انسان‌ها متفاوت هستند.

وی با اشاره به اهمیت مسئله تعادل میان گروه‌های مختلف گفت: گروه‌های مختلف در داخل نظام  باید یکدیگر را تحمل کنند تا بذر کینه در دل مردم ایجاد نشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: مسئله حد وسط میان آرمان‌خواهی و واقع‌‌گرایی امری ضروری است و ایرانی‌ها واقع‌گرا هستند و باید دولت بتواند میان واقعیات تلخ و آرمان‌های زیبا تعادل ایجاد کند، زیرا معتقدم اعتدال بهترین مسیر برای دولت‌ها است.
در این همایش چیستی و چرایی گفتمان اعتدال‌گرایی در سیاست خارجی ایران، نظارت نهادهای مدنی و سنجه اعتدال‌گرایی در سیاست خارجی و اعتدال و سیاست؛ نگاهی به مبانی فلسفی و تجربیات زندگی بررسی شد.

همچنین در ادامه موضوعات مذاکرات ایران و آمریکا و قدرت‌یابی منطقه‌ای در پرتو سیاست خارجی اعتدال‌گرا، چالش منطقه‌ای سیاست خارجی اعتدال‌گرا، فرصت‌های منطقه‌ای ایران در پرتو اعتدال‌گرایی و سودمندی یا ناسودمندی خاورمیانه به عنوان یک سازه در سیاست‌گذاری مورد بررسی قرار گرفت.

این گزارش حاکی است، معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران در مورد پروتکل الحاقی گفت: پروتکل الحاقی یکی از مباحث گام نهایی مذاکرات و این پروتکل ابتدا باید از سوی مجلس تصویب و سپس برای اجرا شدن آن به دولت ابلاغ شود.
وی عنوان کرد: اگر توافق ایران با 1+5 توافق معقولی باشد نمایندگان مجلس در ادامه برای بررسی پروتکل الحاقی آن را در صحن مطرح می‌‌کنند و در نهایت این مجلس است که باید اعلام کند که اجرای پروتکل الحاقی به چه نحوی است.

captcha