به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله محمد امامی کاشانی، عضو مجلس خبرگان رهبری امروز، 23 اسفندماه، در خطبه اول نماز جمعه تهران، با دعوت نمازگزاران به رعایت تقوا، به تشریح معنای عفت پرداخت و گفت: تجاوز از نقطه اعتدال، خلاف عفت است؛ چه در امور جنسی و چه در سایر امور این مسئله صدق میکند.
وی افزود: انسان در جلب منافع و دفع مضار در این عالم همیشه با دو حادثه مواجه می شود؛ آنجایی که می خواهد، بخاطر خدا بخواهد و نه برای هوای نفسش؛ آنجا که چیزی را نمی خواهد، طوری که خدا خواسته نخواهد نه هوای نفس؛ این اعتدال است و ما باید دارای قدرتی باشیم که با آن قدرت بتوانیم خودمان را نگه داریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مصادیق عفت در قرآن کریم اظهار کرد: در قرآن کریم، از جمله در سوره مبارکه «نور» آمده است که به مؤمنان بگو، چشمانتان را به زیر افکنید و شهواتتان را مهار کنید.
وی با بیان اینکه امروز در دوره بسیار خطرناکی زندگی می کنیم، گفت: در کلام امیرالمؤمنین در مورد دوره آخرالزمان آمده که در این زمان طوری می شود که فسق گویا ساختمان و اساس انسان شده و عفت عجیب می شود.
آیت الله امامی کاشانی به روایتی از حضرت فاطمه (س) پرداخت و اظهار کرد: مرد نابینایی خدمت پیامبر اکرم(ص) رسید که در آنجا حضرت زهرا(س) نیز حضور داشتند که پس از ورود آن مرد، ایشان جمع را ترک کردند؛ پس از اینکه آن مرد نابینا رفت، پیامبر از ایشان دلیل این حرکت را پرسید که حضرت فاطمه (س) دو سخن گفتند؛ اول اینکه «او مرا نمی دید اما من او را می دیدم»؛ و دوم اینکه «او بوی من را می شنید».
امام جمعه موقت تهران گفت: هر دو جمله سازنده است که باید به معنای آن توجه شود؛ اول اینکه در محضر پیامبر که مرد بیگانه ای حضور دارد، حضرت فاطمه (س) که الگوی زنان است، نمی خواهد حضور داشته باشد؛ نکته دیگر این است که ایشان که در محضر پدرشان عطر زده، نمی خواهد در برابر مرد بیگانه ای جلب توجه کند.
وی با تأکید بر اینکه زن نباید به هر عنوانی توجه دیگران را به خود جذب کند، گفت: حضرت فاطمه الگو است و حجابشان در این عظمت و منزلت بوده، به همین دلیل است که پیامبر اکرم(ص) به ایشان چنین فرمودند که «شهادت می دهم تو پاره تن من هستی؛ فکر و روح من و ترجمان وحیای هستی که خداوند بر من نازل کرده است».
آیت الله امامی کاشانی اظهار کرد: حضرت فاطمه(س) در کنار پدر و یا همسرش عطر زده و این عطرزدن امر متعارف است اما پشت پرده ای دارد که باید به آن توجه شود؛ نکته اش این است که اگر این عطرزدن به کمالات انسان وصل شود، خوب است، اما اگر از کمالات قطع شود، بد خواهد بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: مال و مقام نیز چنین است؛ مال و مقام نیز باید به دو کانون و منبع وصل شود تا نتیجه خوبی داشته باشد؛ این دو کانون فطرت و وحی است؛ باید نگاه ما به مسائل دنیوی با اتصال به این دو کانون باشد.
وی با اشاره به خطبه ای از امیرالمؤمنین گفت: در نهج البلاغه از امام علی(ع) نقل شده است که «بهترین چشم ها چشمی است که خوب ببیند و بهترین گوش ها گوشی است که خوب بشنود»؛ خوب ببیند یعنی اینکه باطن عالَم را ببیند و آنچه در باطن است را درک کند.
امام جمعه موقت تهران در پایان تصریح کرد: اگر انسان به فطرت و وحی متصل شود، به اوج خود خواهد رسید، اما وقتی جدا شد، آن وقت بیماری ها و کسالت ها سراغش می آید و این مسئله برای مؤمنان است و نه برای کفار.