کد خبر: 1387515
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۴

ایثار و شهادت؛ کارآمدترین عنصر فرهنگی در تأثیر بر پدیده‌های اجتماعی

گروه اجتماعی: فرمانده سپاه ناحیه مرکزی رشت گفت: در هشت سال دفاع مقدس جامعه توانست با اتکای بر آموزه‌های دینی پیروزمند ظاهر شود؛ لذا ایثار و شهادت به عنوان کارآمدترین عنصر فرهنگی در تأثیر بر فرآیندها و پدیده‌های اجتماعی تلقی می‌شود.

سردار مجید دوهندو، فرمانده سپاه ناحیه مرکزی شهرستان رشت در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، با بیان اینکه تفکر و فرهنگ ایثار و شهادت از اصلی‌ترین ابزارهای مقابله با تهاجم فرهنگی است، اظهار کرد: نشر ارزش‌های معنوی و اخلاقی با شمیم خون شهیدان تأثیر بسزایی در ارتقای سجایای اخلاقی جوانان دارد و امید و انگیزه برای مبارزه با استکبار جهانی و همچنین ترویج فرهنگ عاشورایی یکی از نتایجی است که به دنبال نشر این ارزش‌ها حاصل می‌شود.

وی با بیان اینکه دشمنان مدت کوتاهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی با هدف تضعیف نظام و ممانعت از الگو شدن این نهضت الهی برای کشورهای مسلمان، جنگ نابرابری را علیه کشور و ملت ایران آغاز کردند، افزود: رزمندگان ایران اسلامی با سلاح ایمان و تقوا با تمام وجود در مقابل ارتش تا بن دندان مسلح رژیم بعث عراق ایستادگی و اجازه ندادند یک وجب از خاک کشور از سوی دشمنان اشغال شود.

سردار دوهندو بیان کرد: قشرهای مختلف ملت ایران مرهون رشادت‌های رزمندگان و شهیدان در دوران هشت‌سال دفاع مقدس هستند و باید همواره قدردان این مجاهدت‌های مثال‌زدنی بود.

لزوم تجهیز نسل حاضر به فرهنگ والای ایثار و شهادت

فرمانده سپاه ناحیه مرکزی رشت توسعه روحیه تعاون و همکاری، احساس مسئولیت در قبال سرنوشت و معیشت دیگران و... را در سایه تثبیث فرهنگ ایثار و شهادت دانست و گفت: تجهیز نسل حاضر به فرهنگ والای ایثار و شهادت سبب تربیت نسلی خودباور، توانا و دارای اعتماد به نفس می‌گردد؛ اگر افکار و وصایای شهدا با اندیشه جوانان گره بخورد، تمامی دشمنان در برابر ملت ایران مانند همیشه سر تعظیم فرو خواهند آورد.

وی اضافه کرد: هر قدر فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه نهادینه شود، در تثبیت و تعالی نظام اسلامی موثر است و آنچه کشور را پس از سه دهه به عنوان قدرت فرهنگی در نظام پرقدرت در عرصه‌های گوناگون مطرح کرده، جایگاه والای ایثار و شهادت در جامعه است؛ لذا با توجه به اهمیت بسیار والای مسئله ایثار و شهادت و لزوم پرداختن به آن که به فرموده مقام معظم رهبری همچون جهاد اکبر است، باید به مبحث ایثار و شهادت در جامعه بیشتر پرداخته شود.

سردار دوهندو با بیان اینکه درآموزه‌های اسلامی جوهره فرهنگ ایثار و شهادت از خودگذشتگی، اخلاص و آزادمنشی هوشمندانه و هدفمند است، عنوان کرد: از این رو ترویج و اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت آثار بسیار مثبت اخلاقی، اعتقادی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را در بر دارد.

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در مقابله با جنگ نرم استکبار جهانی

فرمانده سپاه ناحیه مرکزی رشت دوران هشت‌سال دفاع مقدس را می‌توان بعنوان نقطه عطفی در توان، شجاعت و استعداد بی‌نظیر جوانمردان و غیرتمندان ایران زمین به شمار آورد و گفت: در این دوران جامعه توانست با اتکای بر آموزه‌های دینی در این آزمون الهی، پیروزمند ظاهر شود؛ لذا ایثار و شهادت به عنوان کارآمدترین عنصر فرهنگی در تاثیر بر فرآیندها و پدیده‌های اجتماعی تلقی می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به نقش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در مقابله با جنگ نرم استکبار جهانی، متذکر شد: استکبار جهانی علاوه بر واهمه از صدور پیام انقلاب اسلامی به سایر کشورها، انتقال این پیام حیات‌بخش به نسل‌های آینده را نیز مخالف منافع شیطانی خود می‌داند؛ بنابراین ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح جامعه و تربیت فرزندان در فضای معنوی و بسیجی عامل مهمی در مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان خواهد بود.

دوهندو همچنین با بیان اینکه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت سدی در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن است، افزود: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه موجبات رشد ارزش‌های اخلاقی را فراهم می‌سازد؛ در واقع فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه موجبات رشد و رونق بسیاری دیگر از ارزش‌های اخلاقی و هنجارهای رفتاری را فراهم می‌کند.

وصیت‌نامه‌های شهدا افتخارنامه هستند

وی در ادامه عمل به وصیت‌نامه شهدا را موجب عظمت ملت ایران خواند و ابراز کرد: وصیت‌نامه‌های شهدا افتخارنامه هستند و لذا عمل به این افتخارنامه‌ها موجب اقتدار و عظمت ملت ایران خواهد شد.

فرمانده سپاه ناحیه مرکزی رشت رسیدگی، خدمت‌‌رسانی و سپاسگزاری از خانواده شهدا را وظیفه‌ای همگانی خواند و گفت: به برکت خون‌های پاک شهدا درخت انقلاب و جمهوری اسلامی ایران بارور شده و امروز حضور خانواده‌های شهدا در تمامی صحنه‌‌های انقلاب یادآور رشادت‌‌ها، فداکاری‌ها و اخلاص شهیدان می‌باشد؛ لذا دیدار با خانواده شهدا زمینه‌‌ساز اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت است.

وی شهدا و ایثارگران را تاریخ‌سازان انقلاب اسلانی ایران خواند و خاطرنشان کرد: ایثار و شهادت یک فرهنگ متعالی و ارزشی دارای دو مولفه اثرگذار و حرکت‌آفرین در جامعه است؛ بنابراین برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت همه مسئولان و دستگاه‌ها باید تلاش کنند.

captcha