حبیب مهکام، داور بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر ضرورت بیان جایگاه و پایگاه نهجالبلاغه در معارف اسلامی اظهار کرد: نهجالبلاغه آینه تمام نمای سیمای قرآن است، به گونهای دانشگاه معارف الهی و علوم و اخلاق انسانی خواهد بود.
وی به مهجویت سیر و سلوک امیرالمؤمنین(ع) اشاره کرد و افزود: در جامعه اسلامی باید پس از قرآن به نهجالبلاغه که سخنان پُر گهر حضرت علی(ع) است، توجه لازمه شود؛ در این راستا لازم است تا ستادی ویژه آموزش نهجالبلاغه در کشور تشکیل شود.
لزوم اشاعه خطبهها و حکمتهای امیرالمؤمنین(ع)
این خادم قرآن با اشاره به تشکیل ستاد نهجالبلاغه عنوان کرد: باید به موازات قرآن یک حرکت عظیمی جهت اشاعه فرهنگ دینی بالاخص خطبهها و حکمتهای امیرالمؤمنین(ع) در دستور کار مسئولان قرآنی کشور قرار گیرد.
وی خواستار اختصاص مبحث درسی ویژه «نهجالبلاغه» در مؤسسات قرآنی ـ مردمی شد و بیان کرد: مؤسسات قرآنی تنها به آموزش قرآن در قالب رشتههای حفظ، قرائت و مفاهیم قرآن میپردازند که اگر در کنار دروس آموزشی به مبحث احکام اسلامی و نهجالبلاغه توجه لازمه را داشته باشند، بالاطبع شاهد حافظان نهجالبلاغه خواهیم شد.
لزوم ایجاد تبلیغات در سطح وسیع برای توسعه فرهنگ نهجالبلاغه
مهکام مهمترین راهکار در راستای توسعه و بسط فرهنگ نهجالبلاغه را تبلیغات در سطح وسیع از سوی رسانههای عمومی و مطبوعات عنوان کرد و گفت: اغلب عموم مردم با استفاده از رسانههای جمعی، روزنامه و خبرگزاریها از اخبار روز مطلع میشوند که اگر زمینهای برای تبلیغ نهجالبلاغه مهیاء شود، بهطورقطع افراد با این موضوع آشنا میشوند.
این استاد به تقویت آموزش نهجالبلاغه از ریشه اشاره کرد و افزود: مؤسسات قرآنی ـ مردمی با طراحی برنامههای نوین جهت اختصاص مبحث درسی نهجالبلاغه در کنار دروس قرآنی میتوانند آحاد مردم بالاخص جوانان را با مفاهیم و علوم این رشته دینی آشنا سازند.
برگزاری دورههای تربیت معلم نهجالبلاغه
این داور بینالمللی قرآن کریم با تأکید بر لزوم برگزاری دورههای تربیت معلم نهجالبلاغه مطرح کرد: مؤسسات قرآنی پیش از اقدام به ارائه درس نهجالبلاغه باید از اساتید متخصص در این زمینه برخوردار شوند که تحقق این مهم، دورههای تربیت معلم نهجالبلاغه را میطلبد.
این پیشکسوت قرآنی در پایان با اشاره به تأکیدات قام معظم رهبری مبنی بر اشاعه فرهنگ نهجالبلاغه یادآور شد: مقام معظم رهبری میفرمایند: «یک انسان کامل در نهجالبلاغه مجسم میشود و آن انسان کامل خود امیرالمؤمنین(ع) است».