مقام رهبری در پیامهای نوروزی خود پندهای ارزنده به مسئولان و تمامی کسانی که در کشور مشغول فعالیت هستند ارائه میکنند که استفاده از این بیانات ما را در به ثمر نشستن بار معنوی انقلاب به مقصد میرساند. ایشان میفرمایند «در آنچه که من به برنامهریزان و مسئولان دولتی مؤکداً سفارش میکنم، این است که در این برنامه توجه کنند که هدف اصلی، کمک به طبقات محروم جامعه باشد. این، چیزی است که ما را به «عدالت اجتماعی» نزدیک میکند.
هدف اصلی در کشور ما و در نظام جمهوری اسلامی، عبارت از تأمین عدالت است و رونق اقتصادی و تلاش سازندگی، مقدمه آن است. ما نمیخواهیم سازندگی کنیم که نتیجه این سازندگی یا نتیجه رونق اقتصادی، این باشد که عدهای از تمکن بیشتری برخوردار شوند و عدهای فقیرتر شوند. این، به هیچ وجه مورد رضای الهی و رضای اسلام و مورد قبول ما نیست.
ما میخواهیم سازندگی شود و کشور رونق اقتصادی و پیشرفت مادی پیدا کند و از لحاظ اقتصادی رشد کند، تا بتواند به عدالت اجتماعی نزدیک شود و فقیر نداشته باشیم؛ تا دیگر، طبقات محروم در جامعه، احساس محرومیت نکنند و محروم نباشند؛ تا منطقه محروم در کشور نداشته باشیم و فاصله بین فقیر و غنی، روز به روز کمتر شود. این، هدف اصلی است.
اگر کاوش کنیم خواهیم دید که ما در گذشته هرجا که توفیق داشته و موفق شدهایم، به خاطر آن بوده است که به اصول انقلاب احترام گذاشته و آن را رعایت کردهایم.
هرجا ناکامی داشتهایم، به خاطر آن بوده است که کم و بیش ازاصول الهی و اسلامی و انقلابی، انحراف پیدا کردهایم.
پیشرفتهای ما، به برکت اصول انقلاب است. البته، دشمنان از خارج و ایادی آنها در داخل، کوشش میکنند که عکس این را وانمود کنند.
موذیانه و خباثتآلود مینویسند و تبلیغ میکنند که پایبندیهای انقلابی، مشکلآفرین است! نه؛ این، دروغ و افتراست. پایبندی انقلابی برای ملت و دولت، گرهگشا و راهگشاست و مشکل را برطرف میکند.
آنچه که مشکلسازاست، انحراف از اصول اسلام و انقلاب است؛ چه در عمل ما و چه در فکر ما.
گاهی ممکن است فکر هم انقلابی باشد؛ ولی عمل، انقلابی نباشد. این هم مشکلآفرین است.
مبادا کسی خیال کند که تغییر حال، از آنِ کسانی است که طبق معیارهای اسلامی، دچار بدحالیاند! حتی کسانی که حال و اخلاق نیکی دارند، چون بهترین نیستند، از خدا میخواهند که به سمت بهترین حرکت کنند.
ما، هر که هستیم، هر جا هستیم و در هر مرتبهای از دانش، معرفت، کمال و اخلاق انسانی قرار داریم، باید از خدا بخواهیم که حالمان را نیکوتر کند و ما را به سمت کاملتر شدن پیش ببرد.
وجدان «کار» یعنی اینکه اگر کاری را به عهده گرفتیم و انجام آن را تعهد کردیم، چه این کار، برای شخص خودمان یا خانواده خودمان؛ جهت نان درآوردن باشد و چه کاری اجتماعی و مردمی و مربوط به دیگران باشد؛ مثل امور مهم اجتماعی و مسئولیتهای کشوری آن را خوب و کامل و دقیق و تمام انجام دهیم. به تعبیر معروف، برای آن کار، سنگ تمام بگذاریم».