به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشریه قرآنی «مبیّن» در تازهترین و آخرین شماره خود در سال 92 مطالبی با عناوین «بازخوانی 8 مطالبه مهم قرآنی مقام معظم رهبری از مسئولان»، «نوروز در آینه روایات»، «مهارتهای زندگی قرآنی»، «آداب دینی عید نوروز»، «خانهتکانی دل»، «صلهارحام در قرآن و سنت»، «محاسبه یک سال عمر» و «تأثیر قرآن بر بهارههای شعر فارسی» را به چاپ رسانده است.
در مطلبی با عنوان «بازخوانی 8 مطالبه مهم قرآنی مقام معظم رهبری از مسئولان»، راههای ترویج توسعه فرهنگ قرآنی، مهندسی رفتار قرآنی، محور قرار دادن معارف - هدایت قرآنی در مباحث و تحقیقات علمی، وابستگی آینده انقلاب به قرآن، رسیدن به تلاوت نمونه در جامعه، احترام قهرمانان قرآنی در جامعه، قرآنمحوری فعالیتها و تجمعهای امت اسلامی و بسط و گسترش حفظ و ترجمه قرآن، از مطالبات مهم قرآنی رهبر معظم انقلاب برشمرده شدهاند.
در ادامه این مطلب آمده است: «مواردی که به آنها اشاره شد، تنها بخشی از مطالبات فرهنگی و قرآنی رهبر معظم انقلاب از مسئولان و دستگاههای فرهنگی و اجرایی است. مطالباتی که متأسفانه امروزه به باور بسیاری از کارشناسان، تعدد مسئولیتها از جمله دلایل کمرنگ شدن انگیزهها برای اجرای مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه قرآن است و مسیر و تعدد مسئولیتها و کارها باعث کمرنگی انگیزه دستگاهها و مسئولان برای پرداختن به این مهم شده است.»
«نوروز فاطمی» عنوان مطلب دیگری است که به مناسبت مصادف شدن عید نوروز با ایام فاطمیه به نگارش درآمده و در بخشی از آن میخوانیم: «بر احدی از دوستان اهل بیت(ع) عصمت و طهارت پوشیده نیست که حفظ حرمت حضرت فاطمه زهرا(س) بر همگان لازم و ضروری است. رسول اکرم(ص) میفرماید: برای خداوند متعال سه حرمت است، هر کس آنها را رعایت کند، خداوند از دین و دنیای او حراست میکند و هر کس آنها را رعایت نکند، خداوند از دنیا و آخرت او حفاظت نمیکند. راوی پرسید: آن حرمتها کدامند؟
فرمود: حرمت اسلام، حرمت من و حرمت خویشاوندان من. همه خویشاوندان پیامبر اکرم(ص) از کوثر جاری رسالت، قله هرم عصمت، سرسلسله خاندان عصمت و طهارت سرچشمه میگیرند. رعایت حرمت فاطمی(س)، رعایت حرمت خدا و رسول خدا(ص) و آئین خدا است.»
خاتم پیامبران(ص) یکی دیگر از جلوههای حرمت فاطمی را این گونه بیان میکند؛ «چون روز قیامت فرا رسد، منادی الهی از اعماق عرش خدا بانگ میزند: هان ای اهل محشر! دیدگان خود را فرو بندید و سرهای خود را پایین بیندازید تا حضرت فاطمه، دختر حضرت محمد(ص) از صراط بگذرد. این منتهای حرمت فاطمی است که به هنگام عبور آن حضرت از صراط، باید همه مخلوقات، همه انبیاء و اولیاء و همه اولین و آخرین، ناموس کبریا، دختر خاتمالانبیاء و همسر خاتم اوصیاء از صراط عبور کند.»
«چرا باید قرآن، محور زندگی باشد» مطلب دیگری است که از سخنان حجتالاسلام والمسلمین قرائتی برگرفته شده و چرایی این امر را این گونه بیان کرده است؛ «قرآن کلام خداست، تنها کتابی است که هیچ خللی در آن وجود ندارد، تنها کتابی که بیمه شده و از هر گونه تحریف مصون مانده، قرآن است؛ قرآن سرفصلها و کلیدواژهها را بیان میکند و هدفش بیان مطالب مهم و کلیدی در عین کوتاهی است. قرآن پر از معجزه است و رفاه مادی ما بسته به قرآن است و دل پیامبر(ص) شاد میشود.»
«تأثیر قرآن بر بهاریههای شعر فارسی» عنوان مطلب دیگری است که در صفحه 34 نشریه «مبیّن» درج شده و در بخشی از آن آمده است: «از قرن چهاردهم، با شکلگیری قصیده و رواج آن، تغزل و تشبیب بسیاری از قصاید، در وصف بهار بود؛ از این رو برخی بهاریه را صرفاً چنین قصیدهای میدانند؛ با وسعت یافتن تشبیب قصیده و تولد غزل، بهاریه منحصر به قصیده نماند و به تدریج به قالبهای دیگر شعر، مانند غزل و مثنوی نیز سرایت کرد. نخستین بهاریه مشهور از رودکی است که سراسر آن وصف بهار است با این مطلع؛ «آمد بهار خرم با رنگ و بوی طیب/ با صد هزار نزهت و آرایش عجیب».
«اعمال نادرست و خرافی در نوروز» پایانبخش این نشریه قرآنی است که در مقدمه آن درباره خرافی بودن مناسبت چهارشنبه آخر سال، مرسوم به چهارشنبهسوری مطالبی ارائه شده است که پیشینه و ریشه تاریخی آن تنها به یک داستان ساختگی و خرافی باز میگردد. در این داستان مردم با انجام کارهایی از جمله روشن کردن آتش و آرزوی سلامتی از آتش، کوزه شکستن برای رفع بلا و گرفتاریها در طول سال جدید، پخش کردن آجیل مشکلگشا برای رفع گرفتاری و ... به اصطلاح گره از کار و سختیهای کارشان باز میکنند.