حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد طاهری، دبیر شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) ضمن آرزوی سالی پر از خیر و برکت برای عموم مردم، جامعه قرآنی و جامعه دانشگاهیان کشور به فعالیتهای قرآنی این شورا در سال 92 اشاره کرد و گفت: در سال 92 بیش از 11 جلسه سیاستگذاری برگزار شد که این جلسات بسیار موثر بودهاند.
دبیر شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها با بیان اینکه جلسات این شورا در سال گذشته خروجی خوبی داشته است، عنوان کرد: در این جلسات دستوراتی برای ارتقای کانونهای قرآن و عترت در دانشگاهها داده شد که این دستورات در ابتدای سال 93 به کانونهای قرآن و عترت دانشگاهها و دستگاههای آموزش عالی ابلاغ میشود تا به مرحله اجرا برسد.
وی در ادامه افزود: یکی از کارهای خوبی که در سال 92 اتفاق افتاد، نهضت تفسیر قرآن بود که در بیش از 400 دانشگاه برگزار شد و حفظ قرآن کریم که از دستورات مقام معظم رهبری بود، علیرغم نبود بودجه قرآنی، در دستور کار دانشگاهها قرار گرفت و برنامههای خوبی در این زمینه اتفاق افتاد؛ به طور مثال در دانشگاه ملایر که در استان همدان است از هزار و 400 دانشجو، 700 هزار دانشجو قرآن خود را آغاز کرده و در دستور کار خود قرار دادهاند.
بحث تربیت حافظان قرآن در بسیاری از دانشگاههای کشور اتفاق افتاد
طاهری ادامه داد: بحث تربیت حافظان قرآن کریم در بسیاری از دانشگاههای دیگر نیز اتفاق افتاد و هماکنون دانشجویان بسیاری در دانشگاهها مشغول حفظ قرآن هستند و همچنین مسئله پژوهشهای قرآنی و توجه به تولیدات قرآنی از دیگر اتفاقات خوبی بوده که در سال 93 رخ داده است.
وی یادآور شد: همچنین در نمایشگاه بینالمللی قرآن سال 92 شاهد عرضه محصولات و تولیدات قرآنی زیادی بودیم که این کارها و تولیدات، کار دانشجویان بوده است و دانشجویان در سال گذشته به جهت فضای قرآنی خوبی که ایجاد شد کارهای قرآنی بسیار خوبی ارائه کردند.
برگزاری نشستهای میانرشتهای علم و قرآن در دانشگاههای کشور
دبیر شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها در ادامه عنوان کرد: یکی دیگر از اتفاقات خوبی که در سال گذشته دنبال کردیم، بحث نشستهای میانرشتهای علم و قرآن بود که این کار با همکاری موسسات و مجموعههای تخصصی کلید خورد و بر این اساس بیش از 100 نشست میانرشتهای در حوزه علم و قرآن اتفاق افتاد که برگزاری این نشستها برای سال جدید نیز ادامه خواهد داشت.
وی با یادآوری اینکه کانونهای قرآن و عترت و انجمنهای علمی دانشگاهها میتوانند از این نشستهای میانرشتهای در حوزه علم و قرآن استقبال کنند، گفت: در تلاش هستیم تا برای سال جدید نیز با کانونهای قرآن و عترت در دانشگاهها نشستهایی را داشته باشیم؛ سال گذشته سه نشست منطقهای در قم، آذربایجان غربی و مشهد مقدس برگزار شد که امسال نیز برگزاری این نشستها ادامه پیدا میکند.
طاهری افزود: همچنین تلاش داریم برای توانمندسازی دبیران کانونهای قرآن و عترت در دانشگاه که هماکنون تعداد آنها به 350 کانون قرآن و عترت رسیده، نوآوریهایی داشته باشیم و برای سال جدید این نوآوریهای قرآنی را گسترش دهیم.
وی در این بخش به برنامههای حوزه عترت شورا اشاره کرد و گفت: فضای کار برای دانشگاهها در حوزه عترت روشن است؛ ما در سال گذشته علاوه بر اینکه در هیئتهای دانشجویی برنامههای خوبی در حوزه عترت داشتیم، نشستهای خوبی در مناسبتهای مختلف مذهبی از جمله ماه صفر، ماه محرم، ایام شهادت ائمه اطهار(ع) و... برگزار کردیم که براین اساس فعالیتهای مهدویت در دانشگاهها ساماندهی شد.
دانشگاهها در سال 92 در حوزه شهدا خوب کار کردند
دبیر شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها عنوان کرد: همچنین طی سال گذشته علاوه بر فعالیتهای خوبی که برای ساماندهی حوزه مهدویت در دانشگاهها انجام شد در حوزه شهدا نیز خوب کار کردیم که این فعالیتها را امسال نیز ادامه میدهیم تا بتوانیم از این طریق کانونهای مذهبی در دانشگاهها را تقویت کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: اتفاق دیگری که سال گذشته در جشنواره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاهها رخ داد، این بود که هفت رشته را به این جشنواره اضافه کردیم که در پی آن شاهد حضور چشمگیری از دانشجویان در مسابقات بودیم که البته مراحل دانشگاهی این جشنواره اتفاق افتاده، مرحله استانی خردادماه سال 93 و مرحله کشوری نیز آبانماه سال 93 برگزار میشود.
طاهری در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: از نظر محتوایی نیز کارهای خوبی در سال 92 انجام شد و هماکنون نیز کارهای خوبی در دستور کار داریم که برخی از فعالیتهای ما در قالب لوح فشرده «شفق» در اختیار کانونهای قرآن و عترت قرار میگیرد و تلاش داریم تا نمایشگاههای قرآنی در قالب پیامکهای قرآنی، کتابهای قرآنی و... را برای سال جدید دنبال کنیم.