حسن نجفیسولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به نهادینه کردن قرآن در فضای مجازی گفت: قرآن، حافظ و حامی بسیاری دارد، ضمن اینکه هر ساله در ماه مبارک مضان، نمایشگاه عظیمی به نام قرآن برپا میشود که فضای مجازی هم بخشی از این نمایشگاه است.
وی افزود: فضای مجازی ابزار پرقدرتی است. اصلیترین کاری که در عرصه فضای مجازی زمینمانده که در این رابطه هم با حجتالاسلام والمسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد و بخش خصوصی مذاکره کردهایم که انجام شود، ایجاد یک پرتال مرجع جهانی قرآن است.
تجمیع مکتوبات و آثار قرآنی در فضای مجازی
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال در ادامه تصریح کرد: هر آن چه که در حوزه قرآن و در دنیا وجود دارد، صرف نظر از اینکه چه کسی آن را تألیف کرده است و چه چیزی است، اعم از فیلم، عکس، کتاب و... باید تجمیع شود تا افرادی که میخواهند کارهای بزرگ قرآنی انجام دهند و میخواهند دیگر حافظین قرآنی را بشناسند و یا آثار قرآنی را بفهمند، به آن به سهولت دسترسی داشته باشند.
نگاهی گسترده به پرتال قرآنی
نجفیسولاری در رابطه با این پایگاه، خاطرنشان کرد: باید یک پایگاه قرآنی وجود داشته باشد که محل رجوع همه در دنیا باشد. مزیت رقابتی این امر هم در جمهوری اسلامی ایران است. عربستان، مصر و دیگر کشورها نمیتوانند آن را ایجاد کنند و علت آن هم این است که آنها نگاهشان محدود است، در حالی که ما روی این ماجرا یک نگاه باز داریم.
وی افزود: اگر در فلان دانشگاه اروپایی درباره قرآن کاری شده است، میتواند در این پایگاه جامع درج شود و میتواند تمامی ارتباطات را ایجاد کند تا افراد متعددی که حتی مسلمان نیستند اما به حوزه قرآن علاقه دارند به زبانهای متعدد، مطلب داشته باشند. علاقهمندان میتوانند از این مزیت جمهوری اسلامی بهرهمند شوند. فقدان این پرتال، مهمترین موضوعی است که در فضای مجازی در مورد قرآن، زمین مانده و باید انجام شود.