کد خبر: 1388880
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۷

مطالعه «آسیب‌شناسی جریان‌های تفسیری»؛ پیشنهاد یک کارشناس قرآنی

گروه ادب: معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی مطالعه کتاب «آسیب‌شناسی جریان‌های تفسیری» را برای مطالعه کارشناسان حوزوی و قرآنی در نوروز مناسب دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجلال حسینی، معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اهمیت مطالعه گفت: انسان با مطالعه زنده است و این امر به مثابه آب برای ماهی است و کسی که می‌خواهد زنده، باطراوت و بانشاط باشد، باید همواره مطالعه کند؛ چرا که افزوده شدن تجربه‌ها و دانش فرد را در پی دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه در هر امری نیاز به همفکری و خرد جمعی هست، از این رو مطالعه می‌تواند فرد را در همفکری و هم‌افزایی خرد جمعی یاری رساند و با مطالعه ایده‌ها و نظرات دیگران در کتاب‌ها با این افکار و اندیشه‌ها آشنا می‌شویم.

حجت‌الاسلام حسینی با بیان اینکه ایام نوروز فرصت مناسبی برای مطالعه است، اظهار کرد: بخشی از مطالعات من به حوزه تخصصی خودم یعنی، علوم قرآنی اختصاص دارد، از این رو در ایام نوروز نیز همانند ماه‌ها و روزهای دیگر سال، مطالعه‌ام را به این موضوع اختصاص می‌دهم، اما این مطالعات می‌تواند در خارج از حوزه تخصصی فرد نظیر مطالعه رمان یا موضوعات مورد علاقه وی باشد.

وی در ادامه در پاسخ به اینکه در ایام نوروز چه کتابی را برای مخاطبان پیشنهاد می‌دهید، بیان کرد: چندی پیش کتابی در حوزه تفسیر قرآن با عنوان «آسیب‌شناسی جریان‌های تفسیری» را مطالعه کردم که توسط جمعی از قرآن‌پژوهان به نگارش درآمده او انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آن را منتشر کرده است.

حجت‌الاسلام حسینی ادامه داد: این کتاب سه هدف را دنبال می‌کند؛ بازشناسی جریان‌های تفسیری، آسیب‌شناسی جریان‌های تفسیری و راهکارهای رسیدن به یک روش منطقی و صحیح در معنای آیات شریفه را ارائه می‌کند. همچنین علت‌ها و عواملی که سبب پیدایش مکاتب تفسیری شده، در این اثر آمده است.

وی با بیان اینکه این اثر متشکل از هفت بخش است، گفت: «منطق قرآن»، «مکتب تفسیری قرآن»، «جریان‌های روایت‌گری قرآن»، «جریان‌های افراطی‌گری قرآن» و «جریان‌های باطنی‌گرایی قرآن» را شامل می‌شود و مخاطب آن کسانی هستند که در حوزه تدبر و تفسیر قرآن فعالیت دارند.

حجت‌الاسلام حسینی تصریح کرد: در آستان قدس رضوی کارگاه‌های آموزشی با موضوع تفسیر قرآن وجود دارد که بیشتر برای کارشناسان حوزه، علوم قرآن و حدیث کاربرد دارد و سایر علاقه‌مندان به این موضوع هم می‌توانند در آن شرکت کنند.

گفتنی است که کتاب «آسیب‌شناسی جریان‌های تفسیری» در دو جلد توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده و «محتوای جریان‌های تفسیر معتزلی»، «تفسیر اشعری»، «تفسیر فقهی»، «تفسیر ادبی سنتی»، «تفسیر ادبی معاصر»، «تفسیر فلسفی»، «تفسیر اجتماعی عقلی»، «روشنفکری التقاطی ایران در تفسیر قرآن» و «هرمنوتیک در تفسیر قرآن» عناوین مجلد دوم را تشکیل می‌دهد.

captcha