حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر بابایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به بیان درسها و نکاتی که فصل بهار برای انسانها دارد اشاره و عنوان کرد: سبز شدن درختان و زمین مهمترین نشانه پروردگار است، برای اینکه انسانها را به تفکر وادارد.
وی ادامه داد: انسانها در فصل بهار باید با نگاهی دقیقتر به اطراف خود بنگرند و از سبز و زنده شدن زمین عبرت بگیرند؛ چرا که به گفته قرآن کریم بهار یادآور معاد و زنده شدن پس از مرگ است، پس شایسته است انسان فهیم در سفرهای نوروزی و بهاره با نگاهی عمیقتر به قدرت آفریدگار جهان بیندیشد.
حجتالاسلام بابایی با اشاره به آیه «سِیرُوا فِی الْأَرْضِ» گفت: قرآن کریم یکی از اهداف سفر کردن را عبرتگیری از سرگذشت اقوام ستمگر گذشته بیان کرده است. افراد با سفر به شهرها و کشورهای مختلف، به پوسته ظاهری آثار تاریخی محدود نشوند، بلکه با تأمل در فرجام اقوام مختلف برای توشهگیری از دنیا برای آخرت استفاده کنند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه رسانهها باید مردم را به سوی عبرتگیری از ابعاد مختلف بهار دعوت کنند، تصریح کرد: فصل بهار از ابعاد مختلف دارای جنبههای تربیتی است که باید به مردم یادآوری شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به یکی از آداب مرسوم میان ایرانیان مبنی بر دید و بازدید ایام نوروز اشاره و عنوان کرد: صلهرحم از تأکیدات دین مبین اسلام است و در روزهای ابتدایی فصل بهار در میان مردم کشور ما رونق بیشتری مییابد، اما این سنت حسنه نباید به فرصتی برای اسراف و تجملگرایی تبدیل شود.
حجتالاسلام والمسلمین بابایی در پایان سخنان خود یادآور شد: دید و بازدیدهای عیدانه میتواند فرصتی برای همدلی و آگاهی از حال یکدیگر و رفع برخی مشکلات خانوادگی باشد و شایسته نیست که این ظرفیت بالقوه را با برخی رفتارهای تجملگرایانه بیاثر و خنثی کنیم.