کد خبر: 1389450
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۶
سیاست در مرداد سالی که گذشت/

دیپلماسی فعال ایران برای جلوگیری از حمله نظامی به سوریه

گروه سیاسی: دیپلماسی فعال ایران برای جلوگیری از حمله نظامی به سوریه، دستور تخلیه کامل پادگان «اشرف» و دفاع رئیس‌جمهور از فعالیت‌های اقتصادی سپاه از مهم‌ترین اخبار سیاسی شهریور سال 1392 بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) چکیده‌ اخبار سیاسی شهریورماه سال 1392 هجری شمسی از دریچه ایکنا به شرح ذیل است:

آتش گروه‌های تکفیری، دامان حامیان آن‌ها را نیز خواهد گرفت
رهبر معظم انقلاب در دیدار سلطان قابوس، پادشاه عمان تصریح کردند: علت اصلی وضعیت فعلی منطقه، دخالت‌های گوناگون از بیرون منطقه است.

ایشان یکی از مسائل خطرناک در منطقه را دخالت دادن مسائل دینی، فرقه‌ای و مذهبی در اختلاف‌های سیاسی کشورها دانستند و افزودند: متأسفانه با حمایت برخی کشورهای منطقه، یک گروه تکفیری شکل گرفته که با همه گروه‌های مسلمان درگیر است اما حامیان این جریان باید بدانند که این آتش، دامان آن‌ها را نیز خواهد گرفت.

اعضای دولت، پیروان خط امام(ره) و پایبندان به دیدگاه‌های رهبری هستند

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی، رئیس‌جمهور در دیدار هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب گفت: فشارها، تنفر تاریخی مردم از کشورهایی که تحریم‌ها را اعمال می‌کنند به‌ویژه غرب، عمیق‌تر خواهد کرد.
وی تأکید کرد: اعضای دولت پیروان خط امام(ره) و پایبندان به دیدگاه‌های رهبری هستند.

روحانی یکی از اهداف اصلی دولت یازدهم را ایجاد وفاق و انسجام و همدلی در عرصه اجتماعی، کاهش شکاف‌ها و استفاده از ظرفیت‌های همه دلسوزان و پایبندان به «انقلاب، راه امام و خط رهبری» دانست و خاطرنشان کرد: به‌واسطه حماسه سیاسی 24 خرداد، اعتماد و امید مردم که بزرگترین سرمایه برای قدرت و امنیت ملی است، افزایش پیدا کرده و دولت مصمم به حفظ و افزایش این اعتماد و امید است.

دیپلماسی فعال ایران برای جلوگیری از حمله نظامی به سوریه

در پی تهدید حمله نظامی غرب علیه سوریه، حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی، رئیس‌جمهور در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود، هرگونه تجاوز نظامی به سوریه را موجب بی‌ثباتی در کل خاورمیانه خواند.

رؤسای جمهور ایران و روسیه توسل به زور و اقدام نظامی غیر قانونی و فاقد مشروعیت علیه کشوری دیگر را نقض فاحش مقررات بین‌المللی توصیف کرده و بر ضرورت بکارگیری همه تلاش‌ها و راه‌ها برای جلوگیری از حمله نظامی به سوریه و جلوگیری از آسیب رسیدن به مردم این کشور تأکید کردند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه استفاده از سلاح شیمیایی از نظر جمهوری اسلامی ایران در هر کجا و توسط هرکس قویاً محکوم است، افزود: اگر پیش از آنکه ماهیت موضوعی روشن شود، درباره آن قضاوت و داوری زودهنگام صورت گیرد، این می‌تواند خطرناک باشد.

روحانی اخبار مربوط به اقدام نظامی احتمالی کشورهای غربی علیه سوریه را موجب نگرانی دانست و تصریح کرد: سوریه موقعیتی حساس و استراتژیک دارد که هرگونه تجاوز نظامی به آن موجب بی‌ثباتی در کل منطقه خاورمیانه خواهد شد.

همچنین محمدجواد ظریف در گفت‌وگوی تلفنی با اخضر ابراهیمی، نماینده دبیرکل سازمان ملل با محکوم کردن استفاده از سلاح شیمیایی، نگرانی ایران را نسبت به هرگونه ماجراجویی جدید در منطقه اعلام و نسبت به تبعات وخیم آن هشدار داد.

سردار دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در گفت‌وگوی تلفنی با «فهد فریج» همتای سوری خود، بازنده اصلی هرجنگی، آغازکننده آن دانست و گفت: ایران با دقت و حساسیت تحولات امنیتی منطقه و بحران جاری در کشور دوست و برادر سوریه را تحت نظر دارد.

فرمانده کل سپاه پاسداران هم در اظهار نظری تأکید کرد: واکنش‌ به مداخله نظامی آمریکا، فراتر از مرزهای سوریه خواهد بود و جنگ در کنار رژیم صهیونیستی، پتانسیل انتقال بحران به درون این رژیم را تشدید می‌کند.

دستور تخلیه کامل پادگان «اشرف» صادر شد

دولت عراق با صدور حکمی، دستور تخلیه کامل پادگان اشرف و اخراج 43 عضو باقیمانده گروهک تروریستی منافقین از این پادگان را صادر کرد.

دفتر سازمان ملل در عراق با تأیید این خبر از رایزنی خود با بغداد برای تکمیل انتقال اعضای گروهک منافقین خبر داد.

پس از اخراج گروهک تروریستی منافقین از پادگان اشرف، استانداری دیالی عراق پیشنهاد کرد که این مکان به دلیل مناظر زیبا، سیستم یکپارچه جاده‌ای و خدمات اصلی به یک محل توریستی متمایز تبدیل شود.

وزارت امور خارجه ایران در بیانیه‌ای با ابراز خرسندی و تقدیر از تلاش‌های دولت عراق برای بسته شدن اردوگاه اشرف خواستار حمایت سازمان‌ ملل از اخراج سریع‌تر اعضای این گروهک از اردوگاه موقت در عراق شد.

امروز در ادامه درگیری چند قرنی میان اسلام و غرب هستیم

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور، نماز جمعه را یک شبکه مهم و ارزشمند دینی، مردمی و حکومتی دانستند و با تأکید بر لزوم وجود نگاه جامع و کلان در مسائل کشور، جهان و منطقه، گفتند: دولت، مسئولان، سیاسیون، دیپلمات‌ها و مردم باید تحرکات و رفتارهای پیچیده و ظاهرسازی‌های حقوق بشری غرب و امریکا را با نگاه واقع‌بینانه و در چارچوب رویارویی عمیق و مبنایی غرب با اسلام تحلیل کنند، زیرا در غیر‌ این صورت در تمایز میان تاکتیک‌ها و راهبردهای طرف مقابل و حتی شناخت دشمن دچار اشتباه خواهیم شد.

تسلیح گروه‌های تکفیری به سلاح‌های شیمیایی بزرگترین خطر برای امنیت منطقه است

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در سیزدهمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای گفت: ایران که خود بزرگترین قربانی استفاده سلاح‌های شیمیایی است، مخالف هرگونه تولید، نگهداری و بکارگیری این سلاح‌ها بوده، خواهان برچیده شدن کلیه سلاح‌های کشتار جمعی از منطقه است و لذا ابتکار روسیه را شروع مناسبی برای این هدف می‌داند.
وی تصریح کرد: ما همچنین معتقدیم که تسلیح گروه‌های افراطی و تکفیری و به‌ویژه دستیابی این گروه‌ها به سلاح‌های شیمیایی بزرگترین خطر برای صلح و امنیت منطقه است و باید در تمامی طرح‌ها مورد توجه قرار گیرد؛ همچنین همه تلاش‌ها برای دستیابی به راه حل سیاسی می‌بایست هرگونه تهدید و توسل به زور را محکوم و منتفی نماید.

هرجا احساس خطر شد، سپاه در خط مقدم دفاع از انقلاب بوده است

حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور در مجمع سراسری فرماندهان و مسئولین سپاه گفت: هرجا احساس خطر شد، سپاه در خط مقدم دفاع از انقلاب بوده است و شایعات در مورد سپاه که می‌خواهند سپاه را رقیب مردم در اقتصاد قرار دهند، قبول ندارم.
وی با اشاره به جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خطاب به پاسداران این نهاد انقلابی گفت: سپاهی بودن و پاسدار بودن افتخاری است که نصیب شما شده است.

captcha