کد خبر: 1389517
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۷

واگذاری مسئولیت نخبگان قرآنی به بنیاد نخبگان استان قم

گروه اجتماعی: رئیس بنیاد نخبگان استان قم از واگذاری مسئولیت نخبگان قرآنی به بنیاد این استان خبر داد و اعلام کرد: با انتقال پرونده‌های نخبگان قرآنی از تهران به قم از نیمه دوم فروردین ماه سال جاری به صورت جدی به این مسئله ورود پیدا خواهیم کرد.

سید حسین اخوان علوی، رئیس بنیاد نخبگان استان قم در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اعلام کرد: از اواخر دی ماه سال 92 تغییری در بنیاد ملی نخبگان صورت گرفت و حوزه نخبگان قرآنی که در اختیار واحد دیگری بود به بنیاد ملی نخبگان استان قم واگذار شد.
وی با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان استان قم مسئولیت برنامه ریزی و برگزاری عمره نخبگان را نیز بر عهده دارد، اعلام کرد: به همین دلیل به بنیاد ملی نخبگان اعلام شد که از نیمه دوم فروردین ماه سال جاری به صورت جدی به این مسئله ورود پیدا خواهیم کرد و هنوز این مسئله در حد مصوبه است و حتی پرونده‌های نخبگان قرآنی نیز از تهران به استان قم آورده نشده است.
اخوان اولین گام آغاز فعالیت در خصوص نخبگان قرآنی را انتقال پرونده‌های ارائه شده به بنیاد ملی نخبگان، از تهران به قم دانست و به پیشینه اقدامات بنیاد نخبگان استان قم در خصوص نخبگان قرآنی اشاره کرد و گفت: از نیمه دوم سال 89 بنیاد نخبگان استان قم به موضوع نخبگان قرآنی ورود و اقدام به جمع آوری اطلاعات نخبگان قرآنی بر اساس آئین نامه وقت کرد.
شناسایی 157 نخبه قرآنی در سال 89
وی از شناسایی 157 نخبه قرآنی در سال 89 سخن گفت و عنوان کرد: علیرغم مکاتبه با کلیه استان‌ها نتوانستیم اطلاعات دقیقی از وضعیت کنونی نزدیک به 20 نفر از این نخبگان دست پیدا کنیم و احتمال دادیم که تعدادی از آنها فوت کرده باشند اما بانک اطلاعاتی 156 نفره را بر اساس داده‌هایی که از مراجعی مانند سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و سازمان اوقاف و امور خیریه گرفته بودیم، تشکیل دادیم و مهر تأیید زدیم که این 156 نفر افتخاراتی که مشمول دریافت خدمات بنیاد هستند را دارند.
هنوز موفق به ارائه تسهیلات به نخبگان قرآنی نشده‌ایم
رئیس بنیاد نخبگان استان قم از عدم موفقیت در ارائه خدمات بنیاد ملی نخبگان به نخبگان قرآنی از سال 89 تاکنون خبر داد و اعلام کرد: از آنجایی که هنوز موفق به ارائه تسهیلات به نخبگان قرآنی نشده بودیم سال گذشته جلسه‌ای برگزار و برای ارائه تسهیلات به صورت عملی به نخبگان قرآنی به یک تصمیم عملی رسیدیم.
تدوین و تصویب آئین نامه جدید انتخاب نخبگان قرآنی
وی ادامه داد: به موازات این تصمیم آئین نامه جدید انتخاب نخبگان قرآنی تدوین و تصویب شد و اقدامات مربوط به فراخوان و جمع آوری اطلاعات تا دی ماه سال گذشته انجام و سپس این موضوع به بنیاد نخبگان استان قم واگذار شد.
اخوان در خصوص آئین نامه قبلی و جدید بنیاد نخبگان اظهار کرد: در آئین نامه قبلی نظام انتخاب نخبگان یک نظام افتخاری بوده است اما در آئین نامه جدید بنیاد به سمت یک نظام نامه امتیازی حرکت کرده است. البته در آئین نامه جدید ضمن اینکه آئین نامه افتخاری حذف نشده نظام به سمت یک نظام امتیازی رفته است.
وی در خصوص تفاوت‌های این دو نظام، اظهار کرد: در نظام افتخاری به طور مثال افرادی که در رشته ریاضی کنکور از یک تا 150 رتبه بیاورند تحت پوشش بنیاد قرار می گیرند اما اگر فردی رتبه 151 را بیاورد، یعنی با یک امتیاز اختلاف از هیچ امتیازی برخوردار نمی‌شود.
اخوان ادامه داد: نظام امتیازی دامنه ارائه خدمات را باز می کند به طور مثال به جای اینکه تا رتبه 150 مورد توجه قرار گیرد، تا رتبه هزار مورد توجه قرار می گیرد، ولی به این ترتیب که هر چه رتبه‌ها بالاتر می‌رود، امتیازهای ارائه شده کمتر می‌شود. یا مثلاً در خصوص نخبه‌های قرآنی گفته می شود که اگر کسی در مسابقات بین‌المللی رتبه اول تا سوم را کسب کند، تحت پوشش بنیاد قرار می‌گیرد، حال اگر کسی رتبه چهارم را به دست آورد در نظام امتیازی باز هم امتیازاتی دریافت می‌کند اما کمتر از سه نفر اول.
وی در پایان سخنانش دوباره تصریح کرد که از نیمه دوم فروردین ماه بنیاد نخبگان استان قم به صورت جدی به موضوع نخبگان قرآنی ورود پیدا می‌کند.

captcha