سیدضیاء هاشمی، رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به این موضوع که شبکههای اجتماعی بخشی از واقعیت جامعه امروز است، اظهار کرد: آن چیزی که مهم بوده این است که بدانیم شبکههای اجتماعی و فضای مجازی بخشی از واقعیت جامعه امروز است و ما نمیتوانیم این واقعیت را نادیده بگیریم و نسبت به قابلیتها و امکانات آن غافل باشیم.
وی افزود: ما نمیتوانیم، صرفاً نگاه آسیبشناسانه نسبت به قابلیتهای شبکههای اجتماعی داشته باشیم، بلکه باید با یک نگاه جامع و دقیق از ظرفیتها، قابلیتها و چالشهای موجود به این حوزه توجه کنیم و با تعاملات و ارتباطاتی که در فضای مجازی ایجاد میشود، بستر جدیدی را در شبکههای اجتماعی مهیا کنیم.
تعاملات جدید اجتماعی را مبنای حرکتهای فرهنگی قرار دهیم
رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: ما میتوانیم این تعاملات جدید اجتماعی را مبنای حرکتهای فرهنگی، اجتماعی و برنامهریزی برای رشد، تلقی کنیم و از آن جا که اعتقاد داریم و در عمل جامعه ما نشان داده است که از قابلیتها و پتانسیلهای فرهنگی سرشار و قوی برخوردار است، حتما این زمینه و ابزار جدید میتواند فرصت ارزشمندی برای ما باشد تا بتوانیم با پویش فرهنگی و رشد تعالی فرهنگی مناسبی در عرصه فضای مجازی و در موقعیت جدید اجتماعی برخوردار باشیم.
قرآن؛ منبع غنی از آموزههای انسانی است
وی با اشاره به استفاده از مضامین قرآنی در شبکههای اجتماعی گفت: قرآن یک منبع غنی و سرشار از آموزههای انسانی، معنوی و روحانی است و در شرایط جدید، گمشده جامعه بشری در معارف قرآنی قابل دستیابی است.
هاشمی اظهار کرد: جامعه بشری از سطح رفاه بالایی برخوردار است و تعاملات بین انسانها در سطح جهانی بسیار روان و گسترده شده است. جامعه بشری و انسانها به ویژه انسانهای فرهیخته درصدد دسترسی به پیامهای راهگشایی هستند که پیامها بتواند زندگی معنوی و انسانی را پیش روی آنها و بشریت قرار دهد.
وی یادآور شد: قرآن به عنوان یک منبع غنی دینی و منبع غنی فرهنگی و معنوی میتواند دستمایه کارشناسان و محققان و فعالان فرهنگی در جامعه ما قرار بگیرد. فعالیت در این حوزه میتوانند پیامهای قرآن را به زبان روز برای مخاطبان جامعه بشری در جامعه مدرن به گونهای ترویج دهند که هم متون قرآن و لایههای عمیق فرهنگ قرآنی شناخته شود و هم اقشار مختلف جامعه در سطح ملی و بینالمللی به ویژه قشر نخبه و فرهیخته بتوانند با این مفاهیم بلند قرآنی مأنوس شوند.
رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران تصریح کرد: ما باید نگاه فرهنگی، خلاقانه و اجتهادی نسبت به آموزههای قرآن در شبکههای اجتماعی داشته باشیم و با تعاملات جدید بتوانیم مفاهیم بلند قرآنی را به زبان روز و با زبان جدید در اختیار مخاطابان قرار دهیم.