کد خبر: 1389763
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۷

استفاده از عقود مشارکتی در بازار دارایی‌های فکری

گروه اقتصاد: بهره‌گیری از ظرفیت‌ عقود مشارکتی، به عنوان یکی‌ از انواع قرارداد‌های معاملاتی در بورس، ایده حاکی از توجه بازار سرمایه به ابزارهای اسلامی دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از راه‌اندازی بازار دارایی‌های فکری و صندوق‌های مخاطره‌پذیر در فرابورس ایران خبر داد.

علی صالح‌آبادی با بیان این مطلب که بسیاری از دانشگاهیان، مخترعان و مبتکران کشور دارای ایده‌ها، طرح‌ها و ابتکارات جدیدی هستند اما بازاری منسجم برای معرفی این ایده‌ها در کشور وجود ندارد، گفت: اختراعات، اکتشافات، برندها (نام‌های تجاری) و طرح‌های صنعتی، در بازار دارایی‌های فکری فرابورس قابل معامله خواهند بود.

سخنگوی سازمان بورس از راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر در آینده نزدیک در فرابورس خبر داد و گفت: این صندوق‌ها می‌توانند منابع مالی لازم برای طرح‌های کارآفرینی مبتنی بر ایده‌های نو را در کشور تأمین کنند.

یادآور می‌شود، پیش از این مدیرعامل فرابورس اعلام کرده‌ بود بورس ایده در مرحله طراحی نحوه تجاری‌سازی ایده‌ها قرار دارد.

براساس این گزارش، از نکات قابل توجه در رابطه با بورس ایده می‌توان به این نکته اشاره داشت که تمام معاملات بورس ایده به عنوان یک ابزار مالی در شورای عالی بورس شناخته شده است و در صورت معاملاتی شدن ایده‌ها، چهار نوع قرارداد برای آن در نظر گرفته شده است.

یادآور می‌شود، یکی از این روش‌ها واگذاری 100 درصدی حقوق مادی ایده‌ها است. همچنین عقود مشارکتی، دومین قرارداد بورس ایده خواهد بود که مخترع با مشارکت در سرمایه‌گذاری در قالب شرکت سهامی خاص اقدام می‌کند، این موضوع توجه ویژه بازار سرمایه به استفاده از ظرفیت‌های ابزارهای اسلامی را نشان می‌دهد. سومین و چهارمین نوع قرارداد آن با تیراژ معین و مدت معین خواهد بود که در این صورت اختراع اجاره داده خواهد شد.

captcha