کد خبر: 1390160
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۶
آرین‌منش اظهار کرد:

فرهنگ؛ نرم‌افزار اقتصاد هر جامعه

گروه سیاسی: قوای سه‌گانه باید در مورد اقدامات خود در مورد شعار سال، کارنامه ارائه دهند، نه اینکه مانند گذشته به تکرار آن بسنده کنند؛ همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند فرهنگ زیربناست در حالی که در گذشته، اقتصاد، زیربنا خوانده می‌شد.

جواد آرین‌منش، عضو جمعیت مؤتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به انتخاب شعار «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: ما در زمینه علم و فناوری مانند انرژی هسته‌ای و جنگ‌افزارها و نظایر آن از اهداف ترسیم‌شده جلوتر هستیم، اما در حوزه اقتصاد که باید در رده کشورهای اول منطقه باشیم، از چشم‌انداز عقب هستیم.

وی افزود: ‌پیش‌بینی شده بود که در پایان برنامه پنجم توسعه، رشد اقتصادی به هشت درصد برسد، در حالی که این میزان در سال گذشته زیر صفر بوده و امسال صرفاً به صفر نزدیک شد، لذا ما از اهداف برنامه پنجم توسعه و نیز چشم‌انداز که باید محقق می‌شد و باید ما را به جایگاه اول منطقه می‌رساند، عقب ماندیم.

عزم ملی و حرکت جهادی؛ لازمه جبران عقب‌ماندگی‌هاست

آرین‌منش پیش‌بینی شاخص 10 درصدی برای اشتغال در این برنامه را یادآور شد و گفت: این در حالیست که هنوز شاخص‌ها نشان می‌دهد که عقب‌ماندگی‌های بسیاری در رها شدن از اقتصاد تک‌محصولی، افزایش صادرات و تحقق بندهای اصل 44 قانون اساسی داریم.

وی لازمه جبران این عقب‌ماندگی‌ها را عزم ملی و حرکت جهادی و نقش‌آفرینی مردم و مسئولان برشمرد و اظهار کرد: آنچه مربوط به مردم است، حضور حماسی در عرصه اقتصاد است و آن چه مربوط به مسئولان است، فراهم کردن زیرساخت‌ها و تلاش مجدانه برای حاکمیت جهادی برای جبران عقب‌ماندگی‌هاست.

فرهنگ نرم‌افزار اقتصاد هر جامعه است

عضو جمعیت مؤتلفه اسلامی از فرهنگ به‌عنوان نرم‌افزار اقتصاد هر جامعه یاد کرد و گفت: اصلاح اقتصاد بدون اصلاح فرهنگ، میسر نیست و همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند فرهنگ زیربناست در حالی که در گذشته، اقتصاد، زیربنا خوانده می‌شد.

تغییر نگاه به فرهنگ؛ مقدمه تحول اقتصادی

وی تغییر نگاه به فرهنگ را با توجه به رابطه متقابلی که با اقتصاد دارد، مقدمه تحول اقتصادی ذکر کرد و در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: نباید با نام‌گذاری‌های سال‌ها به‌صورت کلیشه‌ای برخورد کرد، زیرا آن‌ها به‌مثابه نقشه راه هستند و مسیر را به ملت و دولت نشان می‌دهد.

آرین‌منش ادامه داد: قوای سه‌گانه باید این مسیر را طی کرده و در پایان سال، کارنامه ارائه دهند، نه اینکه مانند گذشته به تکرار شعار سال، بسنده کنند، در حالی که وظیفه آنان تکرار شعار نیست، بلکه عمل به آن است.

وی با تأکید بر تبدیل شعار به شعور و ارزیابی از عملکردها در مورد شعارهای هر سال در ماه‌های پایانی گفت: باید شاخص‌های اقتصادی در ابتدای سال جدید به دقت، مشخص شده تا در پایان سال، بتوان معین کرد که چه گام‌هایی برداشته شده است.

عضو جمعیت مؤتلفه اسلامی گفت: در زمینه اشتغال و تورم که فشار زیادی به مردم وارد می‌شود، قوا باید اقدامات خود را به‌ویژه در مرحله اجرایی هدفمندسازی یارانه‌ها سنجیده انجام دهند تا از این مرحله حساس به‌‌خوبی عبور کنند و بر مشکلات مردم افزوده نشود.

captcha