جواد مزدآبادی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) ساخت آثاری چون قسمت دوم فیلم «300» را تلاشی بینتیجه برای تحریف تاریخ خواند و بیان کرد: چند هفتهای است که از اکران عمومی بخش دوم فیلم «300» میگذرد. کاری که همانند قسمت اول نگاهی دور از واقعیت به تاریخ دارد، البته این گفته را هم تنها به دلیل این که ضد ایرانی است، نمیگویم، بلکه هر فردی اگر با تاریخ آشنایی داشته باشد میتواند به غیرواقعی بودن داستان این فیلم پی ببرد.
وی افزود: این دسته تولیدات با این هدف تولید میشوند که مخاطبان را با گفتن یک دروغ بزرگ تحت تاثیر قرار دهند. برای رسیدن به این خواسته نیز کاری ندارند که تا چه حد بینندگان آنها با تاریخ آشنایی دارند، بلکه سعی میکنند با صرف هزینههای فروان تصاویری فریبنده خلق کنند تا تماشاگر دروغ بودن قصه را فراموش کند و به نوعی محسور آن چه که در فیلم میبیند، شود. برای همین هم معمولا این دسته تولیدات جز کارهای عظیم هالیوود هستند.
کارگردان فیلم «طاووسهای بی پر» ادامه داد: نکته حائز اهمیت اینجاست که معمولا کارگردانان این آثار افراد برجسته هالیوود نیستند برای همین هم فیلمسازان گمنامی همچون کارگردان این کار که یک اسرائیلی است تن به ساخت این فیلم میدهند، فیلمسازی که هویت کشوری که (رژیم صهیونیستی) در آن زندگی می کند جعلی است، آن گاه این فرد به خود اجازه می دهد درباره یکی از بزرگترین تمدنهای بشری به دروغ فیلمسازی کند.
فیلمسازی؛ بهترین پاسخ به فیلمهایی نظیر 300
وی درباره عکس العملهایی که میشود در قبال این دسته آثار داشت، گفت: معتقدم به این دسته کارها تا میتوان باید بی توجه بود، چون هر اندازه که درباره آن سخن گفته شود، نوعی تبلیغ برای این فیلمها محسوب میشود. با این توضیح اگر ما خواهان مقابله با چنین آثاری هستیم میبایست خود معرف فرهنگ کشورمان باشیم. اقدامی که متاسفانه به آن توجه شایسته نمیکنیم. برای نمونه تا به حال ما چند فیلم ساختهایم که بتوانیم به واسطه آن فرهنگ غنی ایران را به جهانیان معرفی کنیم؟
مزد آبادی ادامه داد: این کم کاری تنها منوط به داشتههای ملی کشورمان نیست، بلکه در حوزه تاریخ اسلام هم در سینما کم کار بودهایم. گواه این ادعا را هم قادریم در تعداد آثاری که با این محوریت در سینمای کشورمان ساخته شده است مشاهده کنیم، البته خیلی خوشحالم که پس از سه دهه فیلمی درباره پیامبر اعظم (ص) توسط مجید مجیدی ساخته میشود تا بتوانیم تصویرگر چهرهای زیبا از اسلام باشیم. در این میان باید از حوزه علمیه نیز بخواهیم تا به سینما در پرداختن به موضوعات اسلامی کمک کند تا ما خود منادی مفاهیم دینی کشورمان با زبان سینما باشیم.
سرمایه گذاری روی فیلمهایی با محوریت تمدن ایرانی - اسلامی
وی در پایان گفت: هزینه کردن درباره تاریخ دینی و ملی اسراف نیست، بلکه سرمایه گذاری کاملا سودآور است که نتیجه آن تا مدتها باقی خواهد ماند. برای همین مسئولان سینمایی باید در کنار شعارهای زیبا در عمل نیز همت خود را روی حمایت از فیلمهایی با محوریت تمدن ایران اسلامی استوار کنند تا دیگر هیچ کسی اجازه دروغ پردازیهایی نظیر فیلم «300» را به خود ندهد.