فریدون ولایی، نویسنده و کارگردان تئاتر دینی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: تئاتر در همه جای دنیا شاخص فرهنگی است و گسترش آن در میان توده مردم به منزله ارتقا و بهبود شرایط فرهنگی محسوب میشود؛ زبان گویا و بیواسطه تئاتر قادر است که مجموعهای از عالیترین مفاهیم ارزشی و انسانی را با مخاطب در میان بگذارد.
وی گفت: تجربه جشنوارههای معتبر تئاتری در داخل و خارج از کشور نشان داده است که تولیدات نمایشی فعالان شهرستانی از قابلیت و اعتبار لازم فنی و محتوایی برخوردار بوده و همواره آثار فعالان تئاتر شهرستان در عرصههای رقابتی خوش درخشیدهاند، این در حالیست که امکانات موجود برای تولید نمایش در شهرستانها در مقایسه با آنچه که در پایتخت در حال وقوع است قابل مقایسه نیست.
کارگردان برگزیده جشنواره «تئاتر صاحبدلان» تصریح کرد: اجرای عموم یک اثر تولیدی و در ادامه استقبال مخاطب غایت آرزوی یک گروه اجرایی نمایش است؛ این اتفاق به شکل محدود در عرصه جشنواره و رویدادهای تئاتر میافتد اما هیچ ضمانت اجرایی برای آثار نمایشی در شهرستانها وجود ندارد.
ولایی ادامه داد: دلیل این معضل آن است که در این سالها نه بودجه صرف ساخت و تجهیز سالنهای نمایشی در شهرستانها کردهایم و نه فرهنگسازی به این منظور به عمل آمده که اهالی شهرستانها مجاب به صرف هزینه برای دیدن تئاتر شوند و آن را به عنوان یک نیاز در سبد فرهنگی خانوار خود قرار دهند.
نویسنده نمایشنامه «همه آبها نام عباس(ع) را میشناسند» تأکید کرد: شاید یکی از دلایل این مسئله که در میان اکثر شهرستانیها چیزی به نام تماشای تئاتر محلی از اعراب ندارد این باشد که آنها به دنبال جا و فضایی ایمن و راحت برای تماشای یک اثر نمایشی هستند در حالیکه یا چنین فضایی ایجاد نشده و یا در صورت موجود بودن، فرسوده و کهنه است و غیرقابل استفاده و بهرهبرداری است.
وی در پایان گفت: به نظر من در سال جدید باید اقدامات زیربنایی در زمینه تئاتر در دستور کار مسئولان فرهنگی به منظور احداث و تجهیز فضاهای نمایشی صورت گیرد که هر چند ممکن است زمانبر باشد اما آینده روشنی را در زمینه ارتقای فرهنگی کشور رقم خواهد زد.