حجتالاسلام وحید طالبی، معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه نقده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: پرهیز از اسراف و ریخت و پاشهای اضافی که در فرهنگ غنی اسلامی نیز بهشدت مورد نکوهش قرار گرفته است از جمله موانع تحقق حماسه در بعد اقتصادی است.
وی با اشاره به آیه 31 سوره مبارکه اعراف «یَا بَنِی آدَمَ خُذُواْ زِینَتَکُمْ عِندَ کُلِّ مَسْجِدٍ وکُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ یُحِبُّ الْمُسْرِفِینَ، اى فرزندان آدم جامه خود را در هر نمازى برگیرید و بخورید و بیاشامید ولى زیادهروى مکنید که او اسرافکاران را دوست نمىدارد» افزود: برخی اوقات اسراف و گرایش به مصرف بیش از حد نیاز آستانه انتطارات اقتصادی افراد را در جامعه افزایش میدهد.
وی اظهار کرد: تأکید بر مصرفگرایی و زیادهروی در مصرف امکانات و ظرفیتهای جامعه استانه انتظارات اقتصادی را افزایش میدهد و این امر روند تحقق حماسه اقتصادی را کند میکند.
حجتالاسلام طالبی با بیان اینکه مؤلفههای تقویت بنیانهای اقتصادی باید از خود فرد و درون خانوادهها آغاز شود، قناعت و اصلاح الگوی مصرف را از مهمترین بنیانهای تقویت اقتصاد ملی دانست.
وی اضافه کرد: همانطور که در روایات و احادیث ذکر شده قناعت بالاترین ثروت انسان است و اگر انسان قانع باشد ثروتمندترین شخص است.
معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه نقده معتقد است اهمیت ندادن به تولیدات داخلی از سوی مردم و مسئولان دشمنان را بهنوعی در دستاندازی به ظرفیتها و منابع ملی کشورمان گستاختر میکند و این امر میتواند ضعف جدی برای اقتصاد کشور محسوب شود.
حجتالاسلام طالبی اظهار کرد: فرهنگسازی برای گرایش به مصرف تولیدات داخلی نیازمند عرم ملی و همت جهادی است و در این مسیر مدیریت جهادی بدون شک نقش مؤثر و بیبدیلی دارد.