به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، ناصر ضرابی، دبیر دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری در رابطه با محورهای اصلی فعالیتهای دفتر ادبیات بیداری گفت: یکی از تلاشهای این دفتر، رصد کردن فعالان هنری، ادبی و فرهنگی حوزه مقاومت بیداری در داخل و خارج کشور به ویژه هنرمندان کشورهای منطقه همچون لبنان، ترکیه، فلسطین، سوریه، عراق، تونس، افغانستان و سایر کشورهای بیداری اسلامی است.
وی افزود: تلاش بسیار داشتهایم که از حضور این هنرمندان و فعالان فرهنگی در جشنوارهها و همایشهایی که برای بیداری اسلامی در ایران برگزار شده، بهرهمند شویم تا این نوع ارتباطات فرهنگی - هنری دستاوردهای خوبی برای ایران و سایر کشورهای منطقه داشته باشد.
ضرابی در ادامه، یکی دیگر از محورهای فعالیتهای دفتر ادبیات بیداری را فراهم کردن زمینه ارتباطات حضوری فرد، سازمان یا واحدهای ادبی و هنری حوزه هنری با افراد و تشکلهای فعال سایر کشورهای بیداری اسلامی، اعم از دولتی یا غیردولتی عنوان کرد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در کشور ترکیه، بیشتر با NGOهایی برخورد میکنیم که تشکلهای غیردولتی و بسیار فعال در حوزه ادبیات و هنر مقاومت هستند و در برخی کشورهای فعال در حوزه مقاومت با تشکلهای دولتی برخورد داریم و سعی میکنیم فعالیتهای خوبی با آنها داشته باشیم.
ضرابی محورهای دیگری از فعالیت دفتر ادبیات بیداری را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ایجاد زمینه برای آشنایی بیشتر هنرمندان و نویسندگان درعرصه فرهنگی - هنری حوزه مقاومت یکی از این فعالیتهاست که حدود دو سال گذشته ما از فعالان ادبی - هنری کشورهای سوریه، لبنان، فلسطین، افغانستان و ترکیه دعوت کردیم تا در جشنواره داستان انقلاب حضور داشته باشند و آنها توانستند با حضورشان در ایران و مشاهده بزرگداشتهای 22 بهمن، حضور پرشور مردم را از نزدیک مشاهده کنند.
وی افزود: فعالان فرهنگی و هنری کشورهای بیداری اسلامی از ایران انتظار دارند در حوزه ادبیات مقاومت نیز نقش حمایتی خود را به گونهای ایفا کنند تا بتوانند آثار و نوشتههای خود را ترجمه و به علاقهمندان سایر کشورهای منطقه عرضه کنند.
ضرابی یکی دیگر از برنامههای این دفتر را طرح آموزش معلمان پاکستانی با هدف انتقال تجربیات فرهنگی - هنری برای آن کشور عنوان و اظهار کرد: طرح آموزش معلمان پاکستانی یکی دیگر از فعالیتهای دفتر ادبیات بیداری مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری بوده که این طرح به میزبانی حوزه هنری و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور به اجرا گذاشته شد و در این طرح معلمان پاکستانی از کتابخانههای کانون پرورش فکری دیدن کردند و پای آموزش کارگاهی برخی از فعالیتهای کانون نشستند و با فعالیتهای کانون آشنا شدند.
دبیر دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری در ادامه، دعوت از هنرمندان و سرنشینان کشتی ماوی مرمره ترکیه را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: یکی از سرنشینان این کشتی که سیاح و جهانگرد بود، سفرنامهای 51 قسمتی درباره فضای اجتماعی و فرهنگی ایران، امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، اقتصاد و سایر فعالیتهای ایران در دست نگارش دارد و امیدواریم بتوانیم بخشی از این سفرنامه را در سال 93 ترجمه و چاپ کنیم.