کد خبر: 1392049
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۸

تشریح نحوه تعامل حوزه هنری با فعالان ادبی کشورهای حوزه بیداری اسلامی

گروه ادب: دبیر دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری، عملکرد و محورهای اصلی فعالیت‌های این دفتر را درباره تعامل حوزه با فعالان عرصه فرهنگ و ادب کشورهای حوزه بیداری اسلامی تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، ناصر ضرابی، دبیر دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری در رابطه با محورهای اصلی فعالیت‌های دفتر ادبیات بیداری گفت: یکی از تلاش‌های این دفتر، رصد کردن فعالان هنری، ادبی و فرهنگی حوزه مقاومت بیداری در داخل و خارج کشور به ویژه هنرمندان کشورهای منطقه همچون لبنان، ترکیه، فلسطین، سوریه، عراق، تونس، افغانستان و سایر کشورهای بیداری اسلامی است.

وی افزود: تلاش بسیار داشته‌ایم که از حضور این هنرمندان و فعالان فرهنگی در جشنواره‌ها و همایش‌هایی که برای بیداری اسلامی در ایران برگزار شده، بهره‌مند شویم تا این نوع ارتباطات فرهنگی - هنری دستاوردهای خوبی برای ایران و سایر کشورهای منطقه داشته باشد.

ضرابی در ادامه، یکی دیگر از محورهای فعالیت‌های دفتر ادبیات بیداری را فراهم کردن زمینه ارتباطات‌ حضوری فرد، سازمان یا واحدهای ادبی و هنری حوزه هنری با افراد و تشکل‌های فعال سایر کشورهای بیداری اسلامی، اعم از دولتی یا غیردولتی عنوان کرد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در کشور ترکیه، بیشتر با NGOهایی برخورد می‌کنیم که تشکل‌های غیردولتی و بسیار فعال در حوزه ادبیات و هنر مقاومت هستند و در برخی کشورهای فعال در حوزه مقاومت با تشکل‌های دولتی برخورد داریم و سعی می‌کنیم فعالیت‌های خوبی با آنها داشته باشیم.

ضرابی محورهای دیگری از فعالیت دفتر ادبیات بیداری را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ایجاد زمینه برای آشنایی بیشتر هنرمندان و نویسندگان درعرصه فرهنگی - هنری حوزه مقاومت یکی از این فعالیت‌هاست که حدود دو سال گذشته ما از فعالان ادبی - هنری کشورهای سوریه، لبنان، فلسطین، افغانستان و ترکیه دعوت  کردیم تا در جشنواره داستان انقلاب حضور داشته باشند و آنها توانستند با حضورشان در ایران و مشاهده بزرگداشت‌های 22 بهمن، حضور پرشور مردم  را از نزدیک مشاهده کنند.

وی افزود: فعالان فرهنگی و هنری کشورهای بیداری اسلامی از ایران انتظار دارند در حوزه ادبیات مقاومت نیز نقش حمایتی خود را به گونه‌ای ایفا کنند تا بتوانند آثار و نوشته‌های خود را ترجمه و به علاقه‌مندان سایر کشورهای منطقه عرضه کنند.

ضرابی یکی دیگر از برنامه‌های این دفتر را طرح آموزش معلمان پاکستانی با هدف انتقال تجربیات فرهنگی - هنری برای آن کشور عنوان و اظهار کرد: طرح آموزش معلمان پاکستانی یکی دیگر از فعالیت‌های دفتر ادبیات بیداری مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری بوده که این طرح به میزبانی حوزه هنری و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور به اجرا گذاشته شد و در این طرح معلمان پاکستانی از کتابخانه‌های کانون پرورش فکری دیدن کردند و پای آموزش کارگاهی برخی از فعالیت‌های کانون نشستند و با فعالیت‌های کانون آشنا شدند.

دبیر دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری در ادامه، دعوت از هنرمندان و سرنشینان کشتی ماوی مرمره ترکیه را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: یکی از سرنشینان این کشتی که سیاح و جهانگرد بود، سفرنامه‌ای 51 قسمتی درباره فضای اجتماعی و فرهنگی ایران، امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، اقتصاد و سایر فعالیت‌های ایران در دست نگارش دارد و امیدواریم بتوانیم بخشی از این سفرنامه را در سال 93 ترجمه و چاپ کنیم.

captcha