کد خبر: 1392162
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۴
عباسی‌مقدم:

اولین گام تکریم فعالان قرآنی شنیدن نظرات آنها است

گروه فعالیت‌های قرآنی: مشاور پژوهش و برنامه‌ریزی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نخستین گام تکریم اهالی قرآن را شنیدن نظرات آنها دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، پیش‌نشست‌های همایش هم‌اندیشی نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان قرآنی امروز سه‌شنبه، 19 فروردین‌ماه در محل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
مصطفی عباسی‌مقدم، مشاور پژوهش و برنامه‌ریزی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست تصریح کرد: نظم دادن به چنین کار بزرگی بسیار با اهمیت است و باید به اندیشه‌ها و ایده‌ها جهت‌ داد تا مانند آب‌های جویبارهایی که به هم می‌پیوندد و تبدیل به رود خروشان می‌شوند، این ایده‌ها نیز در فضای هم‌فکری، تبدیل به جریان اثرگذاری شود.

ارائه ایده‌های قرآنی توسط همه ‌ایرانیان
وی ادامه داد: ممکن است یک مربی یا یک فعال قرآنی که در دوردست‌ترین نقاط ایران یا مناطق محروم زندگی می‌کند، یک ایده قرآنی داشته باشد که بسیار مفید و کاربردی باشد و در عمل هم این موارد بسیار اتفاق افتاده است، بنابراین ایجاد فضای گفت‌وگو و دریافت ایده‌های قرآنی اهمیت بسیار دارد.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: استفاده از ابزار هنر، فیلم و سریال تاثیر زیادی در گسترش فرهنگ قرآنی دارد؛ در ماه مبارک رمضان سریال‌های مذهبی مختلفی پخش می‌شود، اما به جرئت می‌توان گفت که هیچ یک از آنها نتوانسته است موج‌‌آفرین باشد.
عباسی‌مقدم گفت: دغدغه مسئولان و مدیران قرآنی با دغدغه فعالان قرآنی که بدنه کشور را تشکیل می‌دهند و با دغدغه آحاد مردم قرآن‌دوست متفاوت است؛ در لایه‌های عمومی مردم، بحث نظام‌سازی قرآنی که امری بسیار علمی و دشوار است، مطرح نیست و از این رو مسئولان باید با برنامه‌های تبیینی دغدغه‌های مردم را به دغدغه‌های کلان نظام نزدیک کنند.
وی تشریح کرد: اولین گام تکریم از قرآنیان، شنیدن و استماع نظرات آنها است؛ رسانه‌ها باید با کارشناسان و مشاروان بیشتر گفت‌وگو کنند و به عبارت دیگر بر تعداد مصاحبه‌شوندگان خود بیفزایند تا با وسیع‌تر کردن دایره فعالان قرآنی، افراد بیشتری خود را جزء این پازل ببینند و انجام وظیفه کنند.
استقبال از فرهنگ‌سازی قرآنی
مشاور پژوهش و برنامه‌ریزی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد اظهار کرد: برخی از طرح‌ها و سندهای ملی در کشور جای خود را بین مخاطبان عمومی باز نکرده است که از این موارد می‌توان به نقشه مهندسی کشور که 15 سال است مطرح شده، اشاره کرد؛ سند چشم‌انداز توسعه و همچنین بحث فرهنگ‌سازی قرآنی به قدری که برای مردم توضیح داده شده، مورد استقبال همگان قرار گرفته است.
وی بیان کرد: در قالب هم‌اندیشی باید تبیین کرد که کسی نباید توقع دخالت در امور اجرایی یا واگذاری مسئولیت به وی در قبال ارائه ایده و طرح داشته باشد؛ همچنین سیستم نظردهی و نظرسنجی باید قبل و بعد از جلسات نیز فعال باشد تا افراد به راحتی بتوانند نظرات خود را مطرح کنند و اعلام نظرات منحصر در همایش و تریبون نشود.

captcha