به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، انسانها اگر با آموزههای ناب و زلال اسلام آشنا شوند، بدان گرایش پیدا میکنند و از آن رو برنمیگردانند. برای آنانی که دغدغۀ دستیابی به دیدگاههای صحیح اسلام را دارند، آنانی که میخواهند در نشر معارف اصیل اسلام سهیم باشند، این امکان در سایت اسلامپدیا فراهم شده است که در ویرایش، نقد مقالات و گسترش تعالیم اسلامی مشارکت کنند.
اسلامپدیا islampedia.ir یک دایرةالمعارف اینترنتی در حوزه سایتهای مرجع است که منبعی برای محققان مسائل اسلامی در فضای مجازی محسوب میشود تا آنان بتوانند مسائل گوناگون مربوط به اسلام را به شکل معتبر و دقیق در آن پیدا کنند.
این امکان در این سایت برای مراکزی که در حوزه اسلام و اسلامشناسی فعالیت دارند فراهم شده است تا آنها بتوانند دادههای خود را با نام و آرم مرکز خود بر روی این سایت قرار دهند.
این سایت امکان حضور کاربران براساس ضوابط سایت اسلامپدیا را فراهم کرده تا آنان بتوانند اطلاعاتی را برروی این سایت قرار دهند و یا اطلاعاتی را ویرایش کنند.
سایت اسلامپدیا به زبان فارسی راهاندازی شده است و قرار است در مراحل بعدی زبانهای دیگر به آن افزوده شود تا پاسخگوی کاربران در سراسر دنیا باشد.
موضوعات گوناگونی در سایت اسلامپدیا از جمله قرآن شامل تفسیر و علوم قرآنی، حدیث شامل درایة الحدیث و رجال الحدیث، کلام شامل سنتی و کلام جدید، فلسفه شامل فلسفه اسلامی، فلسفه غرب، فلسفه دین فلسفه احکام و حقوق، فلسفه عرفان، فلسفه تاریخ، فلسفه علم و فلسفه اخلاق قرار گرفته است.
ازدیگر موضوعات این سایت میتوان به اخلاق نظری، اخلاق عملی، عرفان نظری، عرفان عملی، فقه شامل مکاتب، نظامها، حقوق و احکام، تاریخ فقه، تاریخ کلام، تاریخ بزرگان، تاریخ اسلام، تاریخ شخصیتها، سیره معصومین و بزرگان اشاره کرد.
ادیان و مذاهب، ادیان و فرق و موضوعات اقتصاد و اجتماعی از دیگر مطالب سایت اسلامپدیا است.
در نهایت باید گفت اسلامپدیا یک دایرة المعارف اسلامی به معنای وسیع کلمه است که به همۀ ابعاد اسلام میپردازد و همۀ مذاهب اسلامی را شامل میشود. یعنی از دو جهت قلمرو و نگاه از جامعیت برخوردار است.
در اسلامپدیا تنها مطالب اسلامی یا آنچه مقدمه(مبادی قریبه) برای مباحث اسلامی محسوب میشود، به صورت دانشنامهای قرار میگیرد. اسلامپدیا سایتی مرجع است که به اتقان و اعتبار مطالب تأکید دارد. بدیهی است اسلامپدیا یک سایت پاسخگویی نیست.