به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، سرویس مؤسسات قرآنی مردمنهاد در هفتهای که گذشت به بررسی فعالیت مؤسسات قرآنی در ایام نوروز، حمایت عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مؤسسات قرآنی، راهاندازی بنیاد بینالمللی حفظ قرآن، مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) و مؤسسه علقمه کاشان و ... پرداخت.
تشکیل شورای جوانان قرآنی در تهران یکی از اخباری است که سرویس مؤسسات قرآنین طی این هفته به آن پرداخته است.
شورای جوانان قرآنی در تهران تشکیل میشود
مؤسسه حضرت زهرا(س) تهران به منظور زمینهسازی برای تنظیم رفتار جوانان بر اساس اصول قرآن، اقدام به تشکیل شورای جوانان قرآنی کرده است.
از سال 1372، یعنی از زمان راهاندازی این مؤسسه قرآنی که هدف اصلی آن، ارتقای سطح فرهنگی نسل جوان بوده، تشکیل شورای جوانان قرآنی در دستور کارمؤسسه حضرت زهرا(س) تهران بوده است.
در حال حاضر بیش از 180 نفر در شورای جوانان این مؤسسه مشغول به فعالیت هستند و زهرا عباسی، دارای 20 سال سابقه فعالیت در زمینه ارائه مشاوره دینی و قرآنی و استاد دانشگاه و زهرا موسوی، روانشناس و از اساتید دانشگاه، مسئولیت تشکیل این شورای قرآنی را بر عهده دارند.
تبلیغات برنامههای آموزشی؛ پیشزمینه عملکرد مستقل مؤسسات قرآنی
بهرهوری و استقلال مالی مؤسسات قرآنی یکی از موضوعاتی است که سرویس مؤسسات قرآنی در این رابطه به گفتوگو با مهدی نادی، مسئول دارالقرآنالکریم اداره کل تبلیغات اسلامی استان تهران پرداخته است.
مهدی نادی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با بحث استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، گفت: این که مؤسسات قرآنی بتوانند به فعالیتهای خود متکی باشند، از ضروریات است، در طول یک دهه گذشته که اوج فعالیتهای قرآنی مؤسسات قرآنی ـ مردمی و اوج ثبت و ساماندهی این مؤسسات بوده است، تأکید فراوان در رابطه با مؤسسات قرآنی، همین بحث استقلال مالی این مراکز است.
وی در رابطه با این که آیا استقلال مالی به معنای قطع کمکهای دولتی به این مراکز است، اظهار کرد: مؤسسات قرآنی در بدو کار خود برای انجام فعالیتهای آموزشی، لازم است توجیه شوند که باید متکی به خود باشند و در زمینه تأمین هزینههای خود، به نهادهای دولتی و غیر دولتی وابسته نباشند.
نادی عنوان کرد: در بازرسیهایی که بهعنوان نظارت و بازرسی به مؤسسات قرآنی در سراسر کشور مراجعه میشود، چه در تهران و چه در استانهای دیگر، یکی از موضوعاتی که به شدت اهمیت دارد، این است که مشخص شود کدامیک از مؤسسات قرآنی مستقل و کدامیک متکی به غیر هستند.
برگزاری سلسله نشستهای تفسیر سوره حدید و خطبه 160 نهجالبلاغه در اصفهان
یکی دیگر از رویدادهای سرویس مؤسسات قرآنی در این هفته تشکیل سلسله جلسات تفسیر سوره حدید و خطبه 160 نهجالبلاغه با حضور محمدعلی انصاری در اصفهان است.
سلسله نشستهای تفسیر سوره حدید از 13 تا 22 فروردینماه و خطبه 160 نهجالبلاغه از 18 تا 23 فروردینماه بههمت مؤسسه بیان هدایت نور مشهد و با حضور محمدعلی انصاری، مفسر قرآن در اصفهان برگزار میشود.
صدور 4 هزار و 370 گواهینامه قرآنی در لرستان
یکی دیگر از اخبار سرویس مؤسسات قرآنی به فعالیت اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان لرستان در سال 1392 اختصاص یافت که طی سال گذشته این اتحادیه با همکاری مؤسسات قرآنی استان خود موفق به اجرای بیش از 550 طرح قرآنی و حضور بیش از 8 هزار نفر در کلاسهای قرآن این استان شده است.
طرحهای آموزش قرآن استان لرستان با همکاری اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی و مؤسسات قرآنی استان در قالب 552 کلاس آموزشی با حضور بیش از 8 هزار نفر برگزار و 4 هزار و 370 گواهینامه قبولی برای فراگیران صادر شد.
اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان لرستان از سال 1390 اقدام به برگزاری دورههای تربیت مربی قرآن در این استان کرده است و تا کنون موفق به برگزاری 21 دوره تربیت معلم قرآن شده که از این تعداد 12 دوره مربوط به سال 1392 است.
از دیگر فعالیتهای این اتحادیه میتوان به برگزاری مسابقه کتبی مفاهیم نهج البلاغه همزمان با سراسر کشور در این استان اشاره کرد که این مسابقه با شرکت 614 نفر از 19 مؤسسه قرآنی استان برگزار شد.
تربیت 20 حافظ کل قرآن در مؤسسه نورین بابل
تربیت 20 حافظ کل قرآن در مؤسسه نورین بابل یکی دیگر از رویدادهایی است که سرویس مؤسسات قرآنی طی هفتهای که گذشت به آن پرداخته است.
مؤسسه نورین بابل از سال 1389 تاکنون با برگزاری دورههای تخصصی آموزش حفظ قرآن موفق به تربیت 20 حافظ کل قرآن در مقاطع مختلف سنی شده است.
کلاسهای آموزش حفظ قرآن در این مؤسسه قرآنی در همه روزهای هفته برگزار میشود و در حال حاضر کلاسهای آموزش حفظ قرآن از جزء یک تا 20 جزء قرآن در این مؤسسه دایر است.
تحقق اهداف مدیریت قرآنی شهری با ایجاد ارتباط سازمانیافته با مؤسسات
راهکارهای تعامل بیشتر مؤسسات با فرهنگسرای قرآن یکی از موضوعاتی است که سرویس مؤسسات قرآنی به گفتوگو با مسئولان مرتبط با این موضوع میپردازد که در این هفته گفتوگویی با سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن انجام شد.
سیدعلی سرابی، ، در رابطه با تعامل فرهنگسراها و مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: مؤسسات قرآنی ـ مردمی و دنبالههای این مؤسسات که همان محافل و جلسات سنتی قرآنی هستند، به دلیل ارتباط با بدنه جامعه هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی، مخاطبان قابل توجهی دارند که ایجاد یک ارتباط سازمانیافته با این مؤسسات و جلسات میتواند در تحقق اهداف مدیریت شهری تأثیرگذار باشد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآنی کشور در ادامه با اشاره به اینکه مدیریت شهری که در جمهوری اسلامی بهعنوان یک مدیریت فرهنگی و اعتقادی شناخته شده است، بیان کرد: اگر مدیریت شهری، شهرداریها و بخشهای فرهنگی شهرداری سطح ارتباطشان را با مؤسسات و جلسات قرآنی افزایش دهند و یک ارتباط سامانیافته و سازمان یافتهای داشته باشند، قطعا در پیشبرد اهداف مدیریت شهری بهویژه در بخشهای فرهنگی و اجتماعی تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت.
سرابی با بیان اینکه در حال حاضر این ارتباط، ارتباط مطلوب، جامع و کاملی نیست، افزود: اگر این ارتباط چه از سوی اتحادیههای تشکلها و مؤسسات قرآنی که در قالب مؤسسات قرآنی در شهرها فعالیت میکنند و چه از سوی خود مدیریت شهرداری، معاونت فرهنگی، شورای شهر، سازمان فرهنگی ـ هنری، فرهنگسراها و خانههای قرآن کامل شود، اثرگذار خواهد بود و به اهداف جلسات و مؤسسات قرآنی کمک زیادی خواهد شد.
غفلت از فرصت نوروز و انتقال جاذبههای قرآنی به گردشگران
در این هفته سرویس مؤسسات قرآنی اقدام به تهیه گزارشی از فعالیت مؤسسات قرآنی در ایام سال و بررسی دلایل این تعطیلی و نیمه تعطیلی در قالب گفتوگو با مسئولان پرداخت.
متولیان امور قرآنی با کمی برنامهریزی میتوانستند از فرصت نوروز برای ایجاد جاذبههای قرآنی بهره لازم را ببرند؛ حال سؤال اینجاست که چرا در این ایام، فعالیتهای قرآنی کشور در حالت نیمهتعطیل قرار میگیرد.
برخلاف ایام تابستان که ایام رونق و پرکاری مؤسسات قرآنی است، ایام عید برای بیشتر مؤسسات و جلسات قرآنی ایام تعطیلات و کم شدن فعالیت است؛ این امر شاید در حوزه آموزش رسمی کشور طبیعی باشد، اما برای حوزه فعالیتهای قرآنی مطلوب نیست.
با کمی جزئینگری در روند فعالیتهای قرآنی کشور میتوان به برنامهریزی درست و اصولی، روندی برای ارائه فعالیتهای قرآنی در ایام فراغت و تعطیلی خانوادهها طراحی و برنامهریزی کرد چرا که به خصوص در شهرهای پرجاذبه و گردشگری میتوان از حضور گردشگران نهایت بهره را برد و جهت برنامهریزی اجرایی برای انتقال جذابیتهای آموزش قرآن به مخاطبان و گردشگران، از این فرصت بهره جست.
حال با توجه به اینکه با کمی تأمل میتوان از این فرصت نهایت استفاده برای ایجاد جذابیتهای آموزشی ـ قرآنی را توسط مؤسسات و برگزارکنندگان جلسات قرآنی برد، چرا در این ایام و به خصوص نیمه دوم تعطیلات نوروز، همچنان فعالیتهای قرآنی کشور در حالت نیمه تعطیل به سر میبرد؟
سیدعلی سرابی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای کشور در این رابطه در گفتوگو با ایکنا گفت: جلسات قرآنی در ایام نوروز چه با همکاری مؤسسات و ... در حال برگزاری است و نمیتوان گفت که این فعالیتها در این ایام تعطیل هستند؛ زیرا همان گونه که مشاهده میشود، فعالیتها کاهش دارد، اما تعطیل نیست.
برخی از مؤسسات سطح کشور که در مناطق پرتردد و گردشی قرار دارند با اجرای طرحهای ابتکاری مانند مسابقه، محافل انس با قرآن و ... سعی در جذب مخاطب و ارائه آموزههای قرآنی به مخاطبان دارند که این خود نشان میدهد تمامی مؤسسات قرآنی در این ایام تعطیل نبوده و حتی برخی از این مؤسسات دوران پرکاری را طی میکنند.
حجتالسلام والمسلمین سیدحسین کوششی به خبرنگار ایکنا گفت: برنامههای مؤسسات قرآنی دو بخش است؛ یک بخش برنامههایی است که بهعنوان مجری از سوی سیستمهای اداری دریافت میکنند که این برنامههای در ایام نوروز تعطیل است و یک بخش برنامههایی است که خود مؤسسه انجام میدهد که مانند محافل انس با قرآن در طول سال ادامه مییابد.
حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآنی کشور معتقد است: بسیاری از مؤسسات قرآنی در مناطق پر تردد این ایام مانند استان خوزستان و استانهای سمالی و گردشگری در ایام دارای فعالیت بیشتری هستند، اما مؤسسات معمول که دارای فعالیت روتین هستند در ایام تعطیل به دلیل مسافرت، عدم حضور مخاطبان و ... در این مدت دارای فعالیت کلاسیک و چشمگیری نیستند.
مهدی پرتوی، مسئول دارالقرآن استان چهارمحال و بختیاری که خود از فعالان قرآنی نیز محسوب میشود، در گفتوگو با خبرگزاری ایکنا در این رابطه گفت: باید توجه داشت فضای آموزشی کشور متأسفانه در طول ایام نوروز قریب 20 روز تعطیل است و بحث آموزش در این مدت به فراموشی سپرده میشود، که این خود یک آفت است.
در این بین نباید از نقش خانواده در این حوزه غافل شد و باید توجه داشت که خانوادهها در ایام نوروز باید شرایطی را فراهم کنند که سفر تفریحی خود و دید و بازدیدهاییکه صورت میگیرد به انتقال الگوهای قرآنی بپردازند، زیرا انجام چنین فعالیتهایی باعث تشویق شدن کودکان و نوجوانان به انجام فعالیتهای قرآنی میشود.
نگاهی به فعالیت قرآنی 24 ساله مؤسسه علقمه کاشان
نگاهی به 24 سال فعالیت مؤسسه علقمه کاشان یکی دیگر از رویدادهایی است که سرویس مؤسسات قرآنی در این هفته به آن پرداخته است.
مؤسسه قرآنی علقمه «سن سن» کاشان از ماه رمضان سال 1368 فعالیت خود را با برگزاری جلسات قرآن سنتی آغاز کرده و فعالیت خود را تا به امروز با برگزاری کلاسهای آموزش قرآن در دو واحد بانوان و آقایان ادامه داده و محوریت فعالیت این مؤسسه، ترویج فرهنگ نورانی قرآن کریم و اهلبیت(ع) بهعنوان مفسران حقیقی کلام وحی است و این مؤسسه تا کنون موفق به انتشار 15 عنوان کتاب و 200 عنوان مقاله شده است.
هدف اصلی مؤسسه توسعه و تعمیق فرهنگ قرآن و اهلبیت(ع) از طریق برگزاری دورههای آموزشی برای تمامی مقاطع سنی از سطوح مبتدی تا تخصصی در رشتههای قرائت، حفظ، ترجمه، تفسیر و احکام و سایر علوم قرآنی و معارف اهلبیت و علوم مرتبط، تحقیق و پژوهش در علوم قرآنی و معارف اهلبیت(ع)، آموزش و تربیت مربیان و اساتید علوم موضوع فعالیت مؤسسه و نشر کتب و جزوات در زمینه علوم قرآنی و متون اسلامی و احادیث معصومین(ع) است.
از دیگر اهداف این مؤسسه میتوان به ایجاد بستر مناسب جهت تولید و عرضه انواع رسانههای صوتی و تصویری و محصولات فرهنگی و هنری مرتبط، برگزاری مسابقات، مراسم، جشنوارهها، نمایشگاهها و اردوها و انجام همکاری و فعالیتهای مشترک با نهادها، کانونها و شخصیتهای قرآنی اشاره کرد.
احداث بزرگترین اردوگاه قرآنی جنوب کشور
مؤسسه موقوفه مکتبالقرآن ثارلله(ع) در سال 1392 توانست با رویکرد اشاعه فعالیتهای قرآنی در سطح جامعه، بزرگترین اردوگاه قرآنی جنوب کشور را تأسیس کند؛ وقف 6 باب زمین برای ترویج فرهنگ قرآنی از دیگر رویدادهای قرآنی این مؤسسه به شمار میرود که سرویس مؤسسات قرآنی طی هفتهای که گذشت به ارائه گزارشی از این فعالیتها پرداخت.
مؤسسه موقوفه مکتبالقرآن ثارالله(ع) با مدیریت حجتالاسلام والمسلمین منصور برزگر، از بدو تأسیس تاکنون فعالیتهایی نظیرآموزش قرآن، پرورش حافظان و قاریان و همچنین تأسیس شعب مختلف را در دستور کار قرار داده است.پس از گذشت 21 سال از بدو تأسیس مؤسسه موقوفه مکتبالقرآن ثارالله(ع)، 8 هزار مربی قرآن پرورش یافتهاند که این مهم بهصورت نوین و کابردی توسط کارشناسان حاذق در دستور کار قرار گرفته است.
از جمله فعالیتهای این مؤسسه در سال گذشته میتوان به برگزاری دورهها و کلاسهای آموزش عمومی و تخصصی قرآن کریم در 360 شعبه این مرکز قرآنی اشاره کرد؛ همچنین دورههای تربیت مربی مهد قرآن و مراکز پیش دبستانی در قالب 5 دوره برگزار شد.
راهاندازی بنیاد بینالمللی حفظ قرآن
از دیگر رویدادهای مهم این هفته که سرویس مؤسسات قرآنی به آن پرداخته است میتوان به راهاندازی بنیاد بینالمللی حفظ قرآن اشاره کرد.
بنیاد بینالمللی حفظ قرآن به تجمیع توان مؤسسات با تجربه مردمی که در عرصه حفظ قرآن کریم از ساختار گسترده و اندوخته بالایی برخوردار است، بهمنظور تحقق اهداف و برنامههای تعیینشده، فعالیت خود را آغاز کرد.
از اعضای هیئت مؤسس بنیاد بینالمللی حفظ قرآن میتوان به حجتالاسلام سید محمدمهدی طباطبائی، مدیر مؤسسه جامعه القرآن الکریم واهلبیت(ع)، حسین خاکساری هرندی، مدیر مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت اصفهان، منصور برزگر، مدیر مؤسسه مکتبالقرآن ثارالله فارس، رحیم وظیفه شعاع، مدیر مؤسسه مهد قرآن و عترت آذربایجان شرقی، محمود صفری، مدیر مؤسسه دارالقرآن الکریم اردبیل، مهدی عباسنژاد، مدیر مؤسسه مهد قرآن و عترت، علیرضا شاهسونی، مدیر مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س)، حمیدرضا مطهریان، مدیر مؤسسه مهد قرآن یزد و پرویز خوشپنجه، مدیر مؤسسه مهد قرآن قزوین اشاره کرد.
حجتالاسلام سیدمحمدمهدی طباطبایی، رئیس هیئت مدیره بنیاد بینالمللی حفظ قرآن در رابطه با جزئیات راهاندازی بنیاد بینالمللی حفظ قرآن گفت: این بنیاد از سه ماه پیش فعالیت مقدماتی خود را با تدوین اساسنامه، آییننامه اداری ـ مالی، انتخاب مدیرعامل و ... آغاز کرده است.
وی در ادامه بیان کرد: از دیگر فعالیتهای این بنیاد در ابتدای کار میتوان به عضوگیری، برگزاری جلسات متعدد با حضور اعضاء، تشکیل هیئت مدیره و ... اشاره کرد.
حجتالاسلام طباطبایی تصریح کرد: از اهداف این بنیاد میتوان به تدوین سیاستهای کلان در حوزه حفظ قرآن، تلاش جهت توسعه حفظ قرآن بین آحاد ملت و تحقق فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن، استانداردسازی فعالیتهای آموزشی نهادهای مردمی در زمینه حفظ قرآن از طریق فعالیت علمی و پژوهشی، شناسایی، ساماندهی، تقویت و پشتیبانی مادی و معنوی تشکلهای قرآنی ـ مردمی در حوزه حفظ قرآن و نخبگان این حوزه در داخل کشور و گسترش مشارکتهای مردمی در حوزه حفظ قرآن اشاره کرد.
برگزاری مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران
یکی دیگر از رویدادهایی که طی این هفته سرویس مؤسسات قرآنی به آن پرداخته است برگزاری برگزاری مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران در روز 9 اردیبهشتماه جاری و نشست مشترک دو اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآنی در روز یکشنبه 24 فروردینماه جاری است.
مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران با هدف انتخاب اعضای چهارمین هیئت مدیره اتحادیه 9 اردیبهشتماه سال جاری برگزار میشود.
دومین نشست همکاری دو اتحادیه تشکلها و مؤسسات قرآنی کشور نیز یکشنبه، 24 فرورودینماه جاری بعد از نماز ظهر و عصر در دفتر شواری توسعه فرهنگ قرآنی برگزار میشود.
این نشست با هدف ادامه تعامل و همکاری هرچه بیشتر دو اتحادیه قرآنی کشور برگزار میشود و طرح ادغام دو اتحادیه نیز میتواند یکی از مارد مورد بحث در این نشست باشد.
حمایت از مؤسسات قرآنی کشور در بخش ساختمانی
یکی از رویدادهای مهم این هفته سرویس مؤسسات قرآنی گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با حمایت عمرانی این معاونت از مؤسسات قرآنی وزارت ارشاد، است، که وی در این رابطه به خبرنگار ایکنا گفت: ما نهادی دولتی هستیم و وظیفه داریم از تمامی مؤسسات و سازمانهایی که کار قرآنی میکنند، حمایت کنیم.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با اینکه چرا حمایتهای عمرانی و ساختمانی معاونت قرآن و عترت شامل مؤسسات قرآنی که از سازمان تبلیغات اسلامی مجوز دریافت کردهاند، نمیشود، گفت: اگر پیش از این، این اتفاق نمیافتاده است، درست نبوده و باید اصلاح شود، زیرا ما نهادی دولتی هستیم و وظیفه داریم از تمامی مؤسسات و سازمانهایی که کار قرآنی میکنند، حمایت کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: احتمال دارد که این حمایتها کم و زیاد باشد، اولویتبندی داشته باشد و میزان فعالیت مؤسسات تأثیرگذار باشد اما باید شامل تمامی مؤسسات شود و هر مؤسسهای که فعالیت قرآنی در خور داشته و مورد تأیید کارشناسان این معاونت باشد، در این بخش حمایت میشوند.
حجتالاسلام حشمتی اظهار کرد: در این بند از حمایتها میتوان مؤسسات قرآنی وزارت ارشاد اسلامی را اولویت قرار داد اما باید از سایر مؤسسات نیز به صورت عادلانه حمایت شود.
فرهنگ آموزش نهجالبلاغه در کشور ترویج یابد/ ضرورت توجه به پژوهش و تبلیغ
یکی دیگر از موضوعاتی که سرویس مؤسسات قرآنی به آن پرداخته است گفتوگو با سیدحسین موسویبلده، قاری بینالمللی قرآن در رابطه با نهجالبلاغه است که وی در گفتوگو با این سرویس گفت: نهجالبلاغه یکی از متون اساسی دینی و حکومتی با رویکرد اسلامی است که بهطورقطع قالب حکومت نهجالبلاغه که خطبهها، نامهها و احکام امیرالمؤمنین(ع) بهشمار میرود، سیاسی خواهد بود.
وی در رابطه با اجرای طرح آموزش نهجالبلاغه در سطح کشور مطرح کرد: کسانیکه با قرآن سر و کار دارند اعم از قاریان، حافظان و مسئولان مؤسسات قرآنی لازم است تا به پژوهش و تبلیغ امور دینی بپردازند.
این استاد قرآن به ضرورت آشنایی جامعه قرآنی با ادبیات عرب اشاره کرد و افزود: جامعه قرآنی برای ورود به عرصه دینپژوهی و روایات نهجالبلاغه لازم است تا نسبت به ادبیات عرب آشنایی لازمه را داشته باشند.
موسویبلده با تأکید بر سخنان امیرالمؤمنین(ع) در مسئله نهجالبلاغه اظهار کرد: نخبگانی که در مسئله نهجالبلاغه ورود مییابند باید در حیطه اندیشه اسلامی واقف باشند؛ در واقع نسبت به اندیشه اسلامی تخصص کافی را داشته باشند.
برگزاری سیزدهمین جشن فارغالتحفیظی حافظان قرآن در استان فارس
برگزاری سیزدهمین جشن فارغالتحفیظی حافظان قرآن در استان فارس یکی دیگر از رویدادهایی است که سرویس مؤسسات قرآنی به آن پرداخته است.
خدیجه شاهسونی، معاون آموزش مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان این خبر گفت: همزمان با آغاز سال جدید و در راستای اهداف آموزشی مؤسسه، جدول زمانبندی برنامههایی که قرار است طی سال جاری انجام شود جهت ارائه به واحدها و شعب مربوطه آماده استفاده جهت مسئولان، مدیران و حافظان، در پایگاه اینترنتی مؤسسه به نشانی www.beytolahzan.ir قرار گرفته است.
وی در رابطه با برنامههای سه ماهه اول مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) عنوان کرد: از مهمترین برنامههای سه ماهه اول سال جاری ثبت نام مدارس شبانهروزی، همایش گرامیداشت مقام معلم و آزمون پایان دوره مهد و پیشدبستانی خواهد بود.
شاهسونی به برنامههای سه ماهه دوم مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) اشاره و تصریح کرد: آزمون پایان دوره حفظ حافظان کل و برگزاری سیزدهمین جشن فارغالتحفیظی حافظان در دستور کار سه ماهه دوم قرار میگیرد.
برپایی نمایشگاه ترجمه تصویری سوره واقعه در طبس
میزبانی طبس جهت برپایی نمایشگاه ترجمه تصویری سوره واقعه یکی دیگر از رویدادهایی است که سرویس مؤسسات قرآنی در این هفته به آن پرداخته است.
غلامعلی دمساز، مسئول نمایشگاه سیار قرآن در گفتوگو با ایکنا، با بیان این خبر اظهار کرد: نمایشگاه ترجمه تصویری سوره واقعه پس از گذشت 10 ماه در دانشگاه پیام نور شهرستان طبس فعالیت خود را از سر گرفت؛ این نمایشگاه از 16 فروردینماه آغاز شده و تا 22 ماه جاری ادامه دارد.
وی افزود: ساعت کار این نمایشگاه قرآنی در دو نوبت 8 تا 12 و 16 تا 20 انتخاب شده و ناگفته نماند برگزاری این نمایشگاه در پی دستور حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دعوت مؤسسه شمیم معرفت طبس برپا شده است.
فتح قله نهجالبلاغه در شهری با تمدن هفت هزار ساله
ارائه گزارش ایکنا از مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان یکی دیگر از فعالیتهای مهم این سرویس طی این هفته است که بههمراه فیلم بر روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفته است.
به گزارش ایکنا کاشان شهری با تمدن هفت هزار ساله که با فریاد «اَشهدُ انّ علیاً ولی الله» به گفتار صاحب نهجالبلاغه نزدیک شده به گونهای که مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) بدون مکانی ثابت در بام یکی از مساجد این شهر کلام مولا علی(ع) را زنده نگه داشت تا تنها مُحب علی نباشد، بلکه شیعه علی بماند.
اینجا کاشان است، شهر نهجالبلاغه؛ شهر بابا افضلها، شهر غیاثالدین جمشید، شهر قطب راوندی، ملا فتحالله، فیض کاشانیها، شهر ملا حبیبالله شریف، شهر ملامهدینراقی، شهر شهیدانبارفروش، شهر عالمان، عارفان، شاعران، شهیدان و هنرمندان، شهر کمالالملک، شهر محتشم، شهر سهراب که اگر امروز میبود، فریاد میکرد: من علی دارم، بهتر از هر چه که هست، شیعیانش بهتر از آب روان و خدایی که همین نزدیکی است.
اینجا کاشان است، شهر نهجالبلاغه؛ شهر جمالالدینمحمدبنحسین غریبکاشانی، اولین حافظ نهجالبلاغه در ایران، شهر علامه سیدابوالرضا راوندی، اولین شارح نهجالبلاغه، شهر آیتالله شیخاحمد کاشانی، نویسنده اولین معجم نهجالبلاغه، شهر تربیت 30 حافظ کل نهجالبلاغه برای اولین بار در جهان تشیع و شهر اولین زن حافظ نهجالبلاغه کشور، شهر «اولین بار که نهجالبلاغه را خواندم».
اینجا کاشان است، شهر نهج البلاغه؛ شهری که میخواهد دارالمؤمنین بماند، شهری که میخواهد تمدّن هفت هزار سالهاش به تباهی نرود، شهری که میخواهد عالمان و شهیدانش جاودانه بمانند، شهری که میخواهد تنها مُحب علی نباشد، شیعه علی بماند، پس باید شهری باشد که خیابان به خیابان، کوچه به کوچه، خانه به خانه، سینه به سینهاش، نهجالبلاغه که تفسیر قرآن است بخواند، به سینه بسپارد، بفهمد و با آن زندگی کند تا تمام توان خود را در عبودیّت به کارگیرد تا این شهر آباد شود، توسعه یابد تا هر چه بیشتر در عمل، به گفتار صاحب نهجالبلاغه نزدیکتر شود.
از آنجا که کاشان را با عنوان «شهر نهجالبلاغه» یاد میکنند باید گفت که این مهم از سوی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت امیرالمؤمنین(ع) کاشان تجلی یافته است؛ این مؤسسه برای فتح قلههای بلند قرآن، عترت و نهجالبلاغه تأسیس شده که همواره بهعنوان اولین مجری طرح تخصصی حفظ، ترجمه و تفسیر قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجّادیه در کشور بهشمار میرود که اولین مرکز تربیت حافظان قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه است.
فعالیت مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) از سال 1382 با هدف تلفیق قرآن و عترت، زدودن غبار غربت از کتاب شریف نهجالبلاغه، کثرت حافظان نهجالبلاغه در حد و اندازه حافظان قرآن و الگوسازی عمل به دستورات حضرت علی(ع) در جامعه اسلامی با مدیریت حجتالاسلام والمسلمین مجتبی حسنزاده، حافظ کل قرآن کریم آغاز شده است.
باید گفت، این مؤسسه فرهنگی قرآنی تاکنون موفق به تربیت و معرفی 30 حافظ کل نهجالبلاغه برای نخستینبار در جهان تشیع شده است که بیشاز 40 مقام برتر کشوری در مسابقات سراسری نهجالبلاغه را نیز به خود اختصاص داده است.
از آنجا که مقام معظم رهبری نمایندگان این مؤسسه را در آبانماه سال 1388 به محضر گرانقدر خویش طلبیدند، و علمای بزرگوار نیزکار حافظان نهجالبلاغه را تأیید و تحسین کردند و توان و استعداد این مؤسسه را بالاتر از اینها دانستند و این مؤسسه قرآنی را تشویق به ترویج، گسترش و انجام مطلوبتر فعالیتها در ابعاد گستردهتر کردند، بدین منظور مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری جهت تربیت 10 میلیون نفر حافظ قرآن کریم و تأکیدات ایشان در رابطه با کتاب نهجالبلاغه که امروز بیشتر از همیشه، ملت و جامعه اسلامی ما به نهجالبلاغه نیازمند است، توانسته گامهای سازندهای را بردارد.