کد خبر: 1394364
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۹
علی فربین عنوان کرد:

فعالیت اقتصادی؛ آسیبی برای مؤسسات قرآنی/ تعریف پروژه های قرآنی در مؤسسات

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: فعالیت‌ اقتصادی صرف در مؤسسات قرآنی،آسیب‌زاست، باید پروژه‌های قرآنی توسط مؤسسات تعریف شود، سپس در قبال همان پروژه‌های قرآنی، درآمدهای اقتصادی کسب کنند.

علی فربین، قاری ممتاز قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با بحث استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، گفت: فعالیت‌ اقتصادی صرف در مؤسسات قرآنی آسیب‌زاست، ولی اکثریت اساتید قرآن مخالف این هستند که اختصاصاً فعالیت اقتصادی داشته باشند و پیشنهاد آنها این است که باید پروژه‌های قرآنی توسط مؤسسات تعریف شود و در قبال همان پروژه‌های قرآنی، درآمدهای اقتصادی کسب کنند.

وی با اشاره به این که این تفکر، یک تفکر قالب است، اظهار کرد: عده‌ای معتقدند که اگر مؤسسات قرآنی در عین اینکه فعالیت فرهنگی و قرآنی دارند، در کنار آنها یک منبع درآمد مختصر نیز داشته باشند و بتوانند فعالیت‌ اقتصادی خاص غیر از فعالیت قرآنی انجام دهند، اشکالی ندارد و می‌توانند با آن درآمد به توسعه فعالیت‌هایشان کمک کنند.

اختصاص بودجه‌هایی از سوی نهادهای دولتی به مؤسسات قرآنی

این مدرس قرآن در رابطه با این که آیا استقلال مالی به معنای قطع کمک‌های دولتی به این مراکز است، عنوان کرد: برای شروع کار لازم است بودجه‌هایی از سوی نهادهای دولتی در اختیار مؤسسات قرآنی قرار گیرد، مکانی را برای فعالیت مؤسسات در نظر بگیرند و یا برای برخی پروژه‌ها این مراکز را راهنمایی کنند.

وی در مورد این که استقلال مالی مؤسسات قرآنی نیازمند فراهم شدن چه زیرساخت‌هایی است، بیان کرد: مؤسسات قرآنی باید طی نشست‌هایی، راهکارهایی را برای درآمدزایی ارائه کنند و در قالب مسئله و تحقیق روی این موضوع کار کنند، در این صورت می‌توانند یک فعالیت بزرگ اقتصادی و کلان در سطح کشور انجام دهند.

انتقال تجارب مؤسسات قرآنی از طریق برگزاری نشست‌های منظم

فربین با اشاره به این که در شروع کار مؤسسات قرآنی، حمایت نهادهای دولتی لازم است، افزود: در نهایت برای کاهش هزینه‌های دولت، مؤسسات قرآنی باید خودکفا شوند و برای تحقق این امر لازم است با برگزاری نشست‌های منظم سالانه، مؤسسات قرآنی تجارب خود را به یکدیگر منتقل کنند.

وی اظهار کرد: قطعاً کسانی که فعالیت اقتصادی را در مؤسسات قرآنی آغاز کرده‌اند، تجاربی دارند که می‌توانند در اختیار دیگر افراد قرار دهند و با اندوخته آنها دیگران نیز می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند و حتی به آنها ملحق شوند.

تعیین اهداف مشخص برای انجام فعالیت نخبه‌پروری در مؤسسات قرآنی

این قاری قرآن در رابطه با این که استقلال مالی مؤسسات چه تأثیری در فرآیند نخبه‌پروری قرآنی خواهد داشت، عنوان کرد: نخبه‌پروری فعالیت ارزنده‌ای است، اما در قبال این کار، مؤسسات قرآنی باید ببینند که به چه اهدافی می‌رسند، اگر جامعه قرآنی از این مسئله استقبال کنند، این مراکز به ادامه کار علاقه‌مند می‌شوند.

وی تصریح کرد: باید روی حاصل فعالیت‌های نخبه‌پروری در مؤسسات از نظر تبلیغاتی به‌خوبی کار شود تا مسئولان مؤسسات قرآنی به انجام چنین فعالیت‌هایی امیدوار شوند، چون برای مؤسسات قرآنی در ابتدای کار، تربیت نخبگان از نظر اقتصادی فایده‌ای ندارد، اما در واقع این هزینه‌ها نوعی سرمایه‌گذاری است و مؤسسات در درازمدت می‌توانند افراد قوی را برای مسابقات بین‌المللی و سازمان اوقاف و امور خیریه و غیره تربیت کنند و این موضوع می‌تواند در چشم‌انداز مراجعه به مؤسسه قرآنی و ثبت نام در کلاس‌های آموزشی تأثیرگذار باشد.

تبلیغات صحیح؛ راهکار مناسب برای ایجاد رقابت بین مؤسسات قرآنی

فربین ضمن تأکید بر این که باید با تبلیغات صحیح، مؤسسات را به رقابت وادار کرد تا در این عرصه وارد شوند، افزود: بحث نخبه‌پروری نمی‌تواند جزء اهداف اصلی مؤسسات قرآنی باشد، بلکه باید جزء اهداف حاشیه‌ای قرار گیرد، در اصل باید فرهنگ قرآنی با جاذبه بیشتر ترویج یابد و آنقدر محتوای برنامه‌ها جذاب باشد که افراد عادی را جذب کنند، به راحتی تعلیم بینند، خوب تربیت شوند و چندین سال ارتباط خود را با مؤسسه قرآنی حفظ کنند.

وی در رابطه با این که تقویت سیستم نظارت چه نقشی در تخصیص بودجه به مراکز قرآنی دارد، عنوان کرد: اگر به حاصل و نتایج فعالیت مؤسسات به خوبی نظارت شود باید به مؤسسه قرآنی که از نظر کمی و کیفی خوب عمل می‌کند و جامعه قرآنی و دیگر افراد از فعالیت آنها راضی هستند، بودجه بیشتری اختصاص یابد.

نظارت؛ عاملی مؤثر در تغییر محتوای آموزشی مؤسسات قرآنی

این کارشناس قرآن بیان کرد: اگر نظارت به خوبی صورت پذیرد، مدیران مؤسسات قرآنی می‌توانند در برنامه‌های خود تجدید نظر کنند و همچنین انگیزه‌ای خواهد بود تا فعالیت ارزشمندی را به جامعه قرآنی ارائه کنند.

وی در پایان تصریح کرد: نظارت بر مؤسسات قرآنی، فعالیت حساسی است، به‌همین منظور باید بیشتر روی این موضوع کار شود و اگر به درستی صورت پذیرد، تأثیرات بسیار مثبتی روی فعالیت مؤسسات و تغییر محتوای این مراکز خواهد داشت.

captcha