دولت حمزهزاده، همسر شهید سیدابوالفضل موسوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر لزوم ارج نهادن به مقام شامخ شهدا و خانوادههایشان، گفت: جامعه تاکنون نتوانسته حق خانوادههای شهدا را ادا کند.
وی ادامه داد: از لحاظ خدماتی که به خانواده شهدا ارائه میشود، توازن برقرار نیست. در حق بعضی از خانوادهها اجحاف شده و به برخی از خانوادهها رسیدگی بسیار شده است که این خود عاملی در زمینه رنجیده خاطر شدن برخی از خانوادههای شهدا است.
حمزهزاده با بیان اینکه مادر و همسر شهید با از دست دادن عزیزان خود با مشکلات بسیاری مواجه شدند، اظهار کرد: 27 سال پیش همسرم به شهادت رسید و من و دختر شش سالهام را تنها گذاشت. از دست دادن وی زمینهساز بروز برخی مشکلات شد، اما به اینکه سیدابوالفضل را به سیدالشهدا تقدیم کردیم، افتخار میکنیم.
وی که خود جانباز است، با بیان اینکه تاکنون از شهید موسوی یاد نشده است، افزود: این رویکرد، این موضوع را در ذهن تداعی میکند که سیدابوالفضل موسوی به فراموشی سپرده شده است. با توجه به اینکه من نیز جانباز هستم، درد ایثارگران را به خوبی درک میکنم.
لزوم توجه بیشتر به خانوادههای شهدا
همسر شهید موسوی با اشاره به اینکه هیچ امکاناتی تاکنون در اختیار خانواده این شهید قرار نگرفته است، تصریح کرد: حضور در خانه شهید و یا برگزاری مراسم و آئین پاسداشت برای شهدا، کمترین کاری است که میتوان برای آنها انجام داد، اما تاکنون این مورد نیز از شهید موسوی دریغ شده است.
وی یادآور شد: آن شهید بزرگوار که جان خود را در راه آرمانهای خود اهدا کرد، هیچ چشمداشتی از این دنیا نداشت، اما یاد کردن از آن شهید باعث میشود که ارزشهای والایی همچون ایثار و شهادت در جامعه زنده بماند.
ثبت و ضبط خاطرات شهدا باعث ترویج ایثار و مجاهدت در جامعه میشود
حمزهزاده با بیان اینکه ثبت و ضبط خاطرات شهدا باعث ترویج ایثار و مجاهدت در جامعه میشود، اذعان کرد: به ما گفتند که برای همه شهدا کتاب خواهند نوشت، ولی تاکنون هیچ مرکزی برای جمعآوری خاطرات و وصیت این شهید اقدام نکرده است.
وی ادامه داد: من راضی به رضای خدا هستم و تنها موضوع مهم سلامتی خود و فرزندانم است. خداوند را شاکر هستیم و به شهید موسوی افتخار میکنیم، ولی جامعه و نهادهای مسئول باید بیش از این به شهدا و خانوادههایشان اهمیت دهند؛ چراکه آنان میراثداران انقلاب هستند.
همسر شهید موسوی با تأکید بر اینکه شهدا نباید مهجور و گمنام بمانند، بیان کرد: شهدا الگوهای اساسی برای جوانان هستند و سیره عملی آنها راهگشای بسیاری از مسائل جامعه است. امروز که شهدا نیستند و جای آنان خالی است، ما وظیفه داریم که راه آنان را ادامه دهیم.
وی یادآور شد: اکنون که فرزندان شهدا بزرگ شدهاند، مادران، پدران و همسران شهید نیز به میانسالی رسیده یا فوت کردهاند. خاطرات و ارزشهایی که بر پایه آن، شهدا تربیت شده بودند، در نهاد اعضای خانواده شهدا است که این گنجینه در حال از دست رفتن است. از این رو دسترسی به سیره عملی شهدا محدود شده؛ بنابراین باید در اقدامی اساسی نسبت به جمعآوری آن خاطرات اقدام کرد.
صبر و استقامت بارزترین ویژگی خانوادههای شهداست
حمزهزاده، صبر و استقامت را بارزترین ویژگی خانوادههای شهدا برشمرد که جامعه باید از آن الگو بگیرد و تصریح کرد: فقط باید صبر کرد و شاکر بود؛ از توقعات و دنیا کمی دل کند، زیرا دغدغههای مالی و حاشیهای بسیاری از مشکلات را پیش آورده است.
وی افزود: بسیاری از مواقع که بر سر مزار شهید حاضر میشوم و با وی درددل میکنم، از مسائل و آلام کنونی که جامعه دچار آن شده است گله میکنم. زمان شهادت موسوی، من نیز بر اثر برخورد ترکش و گلوله به مدت 40 روز در بیمارستان بستری بودم، بیتابی میکردم، اما باز هم صبر را از دست ندادم. مادر و پدر شهید نیز صبر و استقامت را پیشه کردند.
وی بیان کرد: جوانان ما نیز باید بر همین اساس عمل کنند و از این ویژگی شهدا و خانوادههای آنها الگو بگیرند؛ چرا که دنیا فانی است. ما همسران، خواهران و مادران شهدا باید الگوی جامعه باشیم.