کد خبر: 1396107
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵
تحلیل‌گر فضای مجازی:

نشر اسلام در شبکه‌‌‌های اجتماعی خیال باطل/ نظام رسانه‌ای فناوری اطلاعات کشور اصلاح شود

گروه فضای مجازی: منتظرقائم گفت: اگر کسی فکر می‌کند که می‌تواند در شبکه‌های اجتماعی دست به تبلیغ اسلام ناب محمدی بزند باید به تسلط خودش بر این فضا شک و بی‌تجربه‌ بودن خود را اذعان کند.

ابوذر منتظرقائم، محقق جنگ نرم و کارشناس و تحلیل‌گر فضای مجازی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اشکال اسلام‌ستیزی و اسلام‌هراسی توسط غرب و دشمنان اسلام گفت: تأثیر شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های ارتباطی بر روی‌ اسلام بسیار زیاد است. هر سرویسی که در تابعیت نظام فرهنگی و اجتماعی ما قرار نداشته باشد این قابلیت را دارد که توسط دشمن به‌ عنوان ابزار کاملاً مؤثر علیه کشور و اعتقادات ما به‌ کار گرفته شود.

اسلام‌هراسی، دور کردن مردم از سبک زندگی اسلامی است

وی افزود: بخشی از اسلام‌هراسی اقدامات مستقیم در حوزه‌های مذهبی و فقهی است. بخش دیگری از جریان اسلام‌هراسی دور کردن مردم از سبک زندگی اسلامی است و غیر مقبول و ناموجه دانستن و معرفی کردن و طراحی چهره‌ای نامقبول از سبک زندگی اسلامی است.

عضو مؤسس مجمع وبلاگ‌نویسان مسلمان تصریح کرد: چیزی که در حال حاضر در شبکه‌های اجتماعی بیگانه‌ اتفاق می‌افتد نشان‌دادن همین دور کردن و نشان دادن چهره‌ای غیر واقعی از اسلام است.

منتظرقائم تأکید کرد: محیط برای فعالیت‌های اسلام‌هراسی فراهم شده است و محیط هم برای فعالیت‌های مخالف آنها بسته است و اگر کسی فکر می‌کند که می‌تواند در فیس‌بوک یا وی‌چت و امثال آن مانند توییتر و اینستاگرام و ... ــ که البته اینستاگرام فقط فیلتر نیست وگرنه فرقی با فیس‌بوک ندارد و در مالکیت شرکت فیس‌بوک است ــ، ‌فکر می‌کند که می‌تواند دست به تبلیغ اسلام ناب محمدی بزند باید به تسلط خودش بر این فضا شک کند و بی‌تجربه‌ بودن خود را اذعان کند.

کشور مبدا ارتباطات و محتوا باشد

وی در ادامه گفت: راه حل این است که باید نظام رسانه‌ای فناوری اطلاعات را اصلاح کرد و خود کشور مبدا ارتباطات و محتوا باشد. کشور باید با تأسیس شبکه ملی اطلاعات، پایگاهی برای تولید محتوای سالم در جهان ایجاد کند تا آرام‌آرام به کشورها و مراکز علاقه‌مند به محتوای فرهنگی خود ارتباط ‌ فراهم کرده و مرکزیت جهان فناوری اطلاعات را جابه‌جا کنیم و این کار کاملا شدنی است.

مرکزی برای محتوای سالم ایجاد کنیم

عضو مؤسس مجمع وبلاگ‌نویسان مسلمان در ادامه بیان کرد: این کار هم منطق فنی دارد و هم منطق انسانی، اجتماعی و اقتصادی دارد. حتی لازم نیست که از شبکه ملی اینترنت هم جدا شویم بلکه کافی است مرکزی برای محتوای سالم ایجاد کنیم و بعد از آن می‌توانیم مرجعیت فرهنگی و رسانه‌ای را جابه‌جا کنیم.

این کارشناس مجازی با اشاره به اسلام‌ستیزی و روش‌های آن توسط غرب و دشمنان اسلام گفت: اسلام‌ستیزی به دو شکل در فضای رسانه‌ای غربی بررسی می‌شود که در محیط مجازی و فناوری اطلاعات هم به دلیل این که نمایه‌ای از دنیای واقعی است متأثر از دو شکل کلی است.

وی افزود: یکی از این اشکال، تبلیغات مستقیم از سوی جریانات ضد اسلامی و غیر اسلامی علیه اسلام و مسلمانان در فضای مجازی است که در چهارچوب‌های ارائه چهره غیر واقعی از مقررات اسلامی یا سبک سلوک مسلمانان پیگیری می‌شود.

عملکرد اسلام‌هراسان تناسبی با منافع مسلمانان و اسلام ندارد

این کارشناس مجازی کشور در ادامه گفت: شکل دوم اسلام‌ستیزی فراهم کردن محیط برای جلوه‌گر شدن و نمود پیدا کردن لایه‌های از افرادی است که به ظاهر مسلمان و ارادتمند به اسلام هستند، اما عملکرد آنها رسماً عملکردی است که تناسبی با منافع مسلمانان و اسلام ندارد.

عضو مؤسس مجمع وبلاگ‌نویسان مسلمان ادامه داد: ازجمله ناتناسبی‌ها که ایجاد می‌شود، می‌‌توان به دو جریان اشاره کرد که یکی از آنها اسلام سکولار است. افرادی که به دنبال یک اسلام شخصی و خصوصی هستند و تفسیر بسیار منحرفی را از اسلام به این شکل ارائه می‌دهند با اسلام سیاسی مخالفت می‌کنند.

منتظرقائم افزود: شکل دیگر اسلام‌ستیزی از طریق آن دسته از مسلمانانی است که بازهم مدعی علاقه‌مندی و دلسوزی برای اسلام هستند و حتی اسلام سیاسی را هم مطرح می‌کنند اما اقدامات آنها با اسلام ناب فاصله‌های اساسی دارد که از جمله آن ها می‌توان به جریان‌های تکفیری، سلفی و وهابیت اشاره کرد.

وی ادامه داد: این جریان‌ها تلاش زیادی را در زمینه اسلام‌هراسی به گونه‌ای مختلف حتی در فضای مجازی انجام می‌دهند که این هزینه‌ها صرف باز نشر اقداماتشان و توسط خودشان انجام می‌‌شود و توسط غرب به‌ اندازه کافی برای ما خسارت‌آور است.

عضو مؤسس مجمع وبلاگ‌نویسان مسلمان خاطرنشان کرد: این جریان‌ها رسماً مانند کلیسا‌های اوانجلیک و مسیحی‌های اوانجلیک که با یهودیت هماهنگی دارند، جریان‌های یهودی و شیطان‌پرستی و عرفان‌های کاذب که عملا به مقابله با اسلام می‌پردازند. بحث دیگر افرادی که مدعی دلسوزی علاقه‌مندی به اسلام هستند اما یا اسلام را سکولاریزه و در حوزه عبادات شخصی خلاصه می‌کنند و یا اگر به اسلام سیاسی اعتقاد دارند وجوه و ابعادی بسیار نامتناسب با حقیقت اسلام را به دنیا عرضه می‌کنند مانند جریانات تکفیری که در سوریه و عراق هم مشاهده می‌شود.

وی یادآور شد: دشمن، محیط‌هایی را برای این افراد فراهم می‌کند و پشت پرده کاملا حامی این افراد است و میدان را برای آن ها فراهم می‌کند. برای نمونه، دولت فرانسه برای خروج عناصر سلفی، تکفیری و محارب از کشور خودش تسلیحات و امکانات امنیتی را فراهم می‌کند اما حاضر نیست این افراد در سرزمین خودش باقی بماند و به عبارتی به آنها هشدار می‌دهد که اگر بازگردید دستگیر خواهید شد. پس بهتر است در سوریه به پیروزی برسید و یا کشته شوید که اگر برگردند عاقبت بدی در انتظارشان است.

وی افزود: این موارد را از طریق تأسیس پایگاه‌های اینترنتی و فیس‌بوک و انتشار فیلم‌ها و ویدیو‌هایی از اقدامات زشت و نامقبول خلاف شرعشان به دنیا نشان می‌‌دهند. همچنین فعالیت‌هایی که مراکز استکباری در رسانه‌ها و باز نشر آن ها در ایجاد اختلافات انجام می‌دهند از جمله اقدامات آنها در فضای مجازی برای اسلام‌ستیزی است.

منتظرقائم با ارائه مثالی در زمینه اسلام‌هراسی افزود: برای نمونه بنیادی در سرزمین‌های اشغالی به نام «ممری» فعال است که کار و تخصص آن رصد تمامی فعالیت‌های رسانه‌ای دنیا در اینترنت و ماهواره، برای جمع‌آوری محتوایی است که برای اسرائیل اهمیت دارد. یکی از کارهایی که در «ممری تی‌وی» منتشر می‌‌شود باز نشر فیلم‌هایی است که می‌تواند بین مسلمانان ایجاد انشقاق و اختلاف کند و این فیلم‌ها را ترجمه می‌کند و با زیرنویس در اینترنت و فضای مجازی برای اسلام‌هراسی منتشر می‌کند.

وی در پایان گفت: استکبار هم در ماهواره و هم در تلویزیون و با تأسیس شبکه‌های ماهواره‌ای به اسم دفاع از تشیع از درون سرزمین آمریکا و یا انگلیس هستید که مدعی دفاع از حقوق تشیع و اسلام ناب محمدی است و از گلوی انگلیس، مدعی فرضیات زدن برای اسلام هستند. تا دیروز لازم بود که خود استکبار مستقیماً به این جنگ دامن زند پس از این از این طریق این کار را انجام می‌دهد.

captcha