مینو اصلانی، رئیس بسیج زنان کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشتباه خواندن این باور که حضور و فعالیت اجتماعی بانوان با حضور بیرون از منزل آنها مساوی دانسته و تعریف شده است، گفت: باید قبول کنیم که راه اشتباه را رفتهایم؛ به این معنی که حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی را صرفاً با حضور بیرون از منزل مساوی دانسته و تعریف کردهایم.
وی ادامه داد: این همان راه پرمخاطره و سختی است که غرب طی کرده به بن بست رسیده است و امروز زنان غرب شعار «به خانه بر میگردیم را به عنوان یک شعار اساسی سر میدهند، اما طبیعتاً به دلیل اینکه زیرساختهای این کار از بین رفته و فرهنگسازی غلط اتفاق افتاده است، بازگشت امکان پذیر نیست.
استفاده جامعه از توانمندی بانوان باید با محوریت خانواده باشد
اصلانی با تأکید بر لزوم مراقبت برای دچار نشدن به مشکلات غرب در خصوص بانوان، تصریح کرد: اگر قرار است که جامعه از توانمندی فکری و استعدادهای زنان برای پیشرفت کشور استفاده کند، ساز و کارش این است که بر محوریت خانواده این کار شکل بگیرد و ساعات حضور و روزهایی که بانوان لازم است در بیرون از منزل باشند محدود شود.
وی سه سال اول زندگی کودک را سالهایی دانست که نباید مادر و فرزند از هم جدا شوند و اظهار کرد: باید به نحوی برنامهریزی کرد که عدم حضور مادر در خانه در ساعاتی باشد که فرزندان در مدرسه هستند و اگر کوچک هستند باید برنامهریزی شوند که فرزند و مادر از هم جدا نشوند و سازوکاری فراهم شود که طی سه سال اول زندگی کودک خانمها بتوانند در منزل توانمندیهای خود را نشان دهند که این مسئله نیز مدیریت جهادی میخواهد.
مسیر غرب اکنون بازگشت ناپذیر به نظر میرسد
رئیس بسیج زنان کشور ادامه داد: غرب نزدیک به دو قرن مسیر حضور بانوان در جامعه را به شکل ویژه خودشان طی کرده و اکنون این مسیر بازگشت ناپذیر به نظر میرسد مگر اینکه مکتب وحی به کمک این بحث بیاید اما هنوز ما این راه را آنقدر جلو نرفتهایم که نتوانیم موضوعها را آسیبشناسی و مشکلات را ترمیم کنیم.
مجلس باید نیمه وقت بودن کار بانوان را تصویب کند
وی نیمه وقت بودن کار بانوان را بحثی بسیار مهم دانست که مجلس باید آن را تصویب کند و گفت: معتقدم حضور اجتماعی تأثیرگذار قاعدتاً با شاغل بودن خانمها گره نمیخورد. از بسیج مثال میزنم، خانمهای بسیجی زیادی هستند که بسیار تأثیرگذارند و بسیاری از فعالیتهای فرهنگی، دینی و اجتماعی را انجام میدهند بدون اینکه شاغل باشند. آنها در روز چند ساعت فعالیت اجتماعی و کادرسازی برای آینده انقلاب را دارند اما الزاماً اینطور نیست که هشت صبح کارت بزنند و تا بعد از ظهر سرکار باشند.
اصلانی ادامه داد: ما گروههای جهادی از بین خانمها داریم که به مناطق محروم رفته به نیازمندان آموزشهای تخصصی میدهند. یعنی فعالیت هدفمند اجتماعی خود را دارند اما الزاماً این مسئله به معنی شاغل بودن نیست. اما خانمهایی هم هستند که تمایل به شاغل بودن دارند که بر همین اساس بحث نیمه وقت بودن کار خانمها ضرورت پیدا میکند تا بتوانند سه سال اول زندگی فرزندشان در کنار آنها باشند چرا که مهد کودک آسیبهای جدی به روح و روان فرزندان وارد میکند و این جبران ناپذیر خواهد بود.
اینکه تعداد فرزندان به شاغل بودن مادران ضربه میزند ایده درستی نیست
وی به فعالیت و تحصیل بانوانی نیز اشاره کرد که بعد از بزرگ کردن فرزندان به ادامه تحصیل پرداخته و اکنون با درجه دکتری عضو هیئت علمی دانشگاه هستند و عنوان کرد: اینکه تعداد فرزندان به شاغل بودن مادران ضربه میزند ایده درستی نیست و باید اصلاح شود اتفاقاً تعداد فرزندان چون به هم کمک میکنند موجب میشود مادر فراغتی برای فعالیتهای اجتماعی داشته باشد.
رسانهها وضع قوانین برای نیمهوقت بودن کار بانوان را مدام مطالبه کنند
رئیس بسیج زنان کشور این وظیفه را مختص رسانهها دانست که دائماً وضع قوانینی برای نیمه وقت بودن، دورکاری و فعالیتهای اقتصادی با زمان محدود را از مسئولان مطالبه کنند و افزود: گاهی یک فکر میتواند از منزل به گونهای برنامهریزی شود که کار اقتصادی و تولید در پیداشته باشد. ما خانمهای عشایری و روستایی را داریم که در فعالیتهای اقتصادی سهم مهمی دارند و سرآمد و نمونه هستند اما در کنار خانواده.
وی تصریح کرد: البته کارهای اقتصادی در شهرها تفاوت دارد، اما این مسئله نیز با مدیریت درست، نیمه وقت بودن و دورکاری و بسیاری از راهکارهای دیگر قابل حل است.
اصلانی در پایان اظهار امیدواری کرد که بعد از مدتی شاهد این مسئله نباشیم که اشتباه غرب را تکرار کرده و همان راه را رفتهایم و بازگشت امکان پذیر نیست.