کد خبر: 1396879
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۱

فرزندپروری و همسرداری حضرت زهرا(س)؛ الگویی تام برای زنان مسلمان

گروه اجتماعی: مشاور مدیرکل ‌ارشاد ‌چهارمحال و بختیاری با تأکید بر لزوم الگوگیری از حضرت زهرا(س) در زمینه‌های ولایت‌پذیری، همسرداری، تربیت فرزند و حفظ حجاب، گفت: زهرای مرضیه(س) اسوه و الگویی تام و تمام برای زنان عاشق عفت و فضیلت است.

حجت‌الاسلام سیدرضا عبدالله‌زاده، مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، با تبریک فرارسیدن سالروز ولادت حضرت زهرا(س) به ابعاد وجودی ایشان در دو بعد فردی و اجتماعی اشاره کرد و افزود: اسامی چون زهرا، فاطمه، مرضیه، مطهره ابعاد شخصیت فردی آن حضرت را به ما معرفی می‌کند.

وی اظهار کرد: نام زهرا نشان از نوع عبادت و تهجد آن حضرت دارد، راضیه بر اساس آیات آخر سوره فجر به‌معنای رضایت خدا از آن حضرت است و همچنین فاطمه به روایت امام صادق(ع) به‌علت شفاعت ایشان از محبان، بیانگر و نشانه ابعاد مختلف شخصیتی صدیقه طاهره(س) است.

حجت‌الاسلام عبدالله‌زاده به ابعاد شخصیتی آن حضرت اشاره و بیان کرد: ابتدا باید توجه داشت که این بزرگوار بهترین مادر، پدر، همسر و فرزندان عالم را دارد که همگی اهل بهشت هستند.

وی با بیان اینکه حضرت زهرا(س) در خانواده و زندگی اجتماعی نقش‌های زیادی را ایفا کردند، افزود: آن بزرگوار یک زمان در جایگاه فرزندی، بهترین دختر برای حضرت محمد(ص) بودند آنقدر با پدر رابطه خوب و صمیمی داشت که این ارتباط عاطفی، ایشان را ملقب به ام‌ابیها کرد.

لزوم رعایت عفاف، حیا و حجاب با الگوگیری از حضرت زهرا(س)

به گفته وی، بحث عفاف، حیا و حجاب و همچنین خصایص نیک در شخصیت دخترگونه آن حضرت از چنان جایگاهی برخوردار است که می‌طلبد دختران امروزی نیز ابعاد شخصیتی آن حضرت را الگوی خود قرار دهند؛ چراکه ایشان اسوه تام و تمام زنان عاشق عفت و فضیلت است.

حجت‌الاسلام عبدالله‌زاده به نقش همسرداری آن حضرت اشاره و اظهار کرد: این بزرگوار در کنار حضرت علی(ع) تنها 9 سال زندگی کردند و سیدة‌النساء العالمین شدند؛ چراکه رازداری، همسرداری و رابطه صمیمی با همسر در این بانوی بزرگوار اسلام موج می‌زند.

لزوم الگوگیری مادران در تربیت فرزندان از حضرت زهرا(س)

وی با تأکید بر ضرورت الگوگیری مادران در تربیت فرزندان از آن حضرت، بیان کرد: این بزرگوار سخاوت، کرم، جود، از خودگذشتگی و ایثار را به فرزندان خود نشان دادند بنابراین چقدر خوب است که دختران، همسران و مادران که هر کدام در خانواده و جامعه نقش کلیدی را ایفا می‌کنند از زهرا الگو بگیرند.

حجت‌الاسلام عبدالله‌زاده اظهار کرد: همسر بودن در کنار امامی که واجب‌الاطاعه است بسیار اهمیت دارد چراکه باید نقش ولایت‌پذیری و ولایت‌مداری را به‌خوبی ایفا کند.

وی به آیه آخر آیت‌الکرسی اشاره کرد و گفت: در این آیه خداوند نه تنها ولایت و سرپرستی خود را به رخ بندگان خود می‌کشد بلکه بعد از آن نیز ولایت پیامبر(ص) و امام علی(ع) را به بندگان خود گوشزد می‌کند.

لزوم الگوگیری از ولایت‌پذیری حضرت زهرا(س)

حجت‌الاسلام عبدالله‌زاده اظهار کرد: حضرت زهرا(س) نیز نه تنها ولایت خداوند اتم و اکمل که ولایت حضرت محمد(ص) و ولایت امیرالمؤمنین(ع) به‌عنوان وصی و جانشین پیامبر(ص) را هم پذیرا هستند؛ ضمن اینکه در راه دفاع از آرمان‌های ولایت جان خود را فدا می‌کنند و تا جایی‌که عقل ایجاب می‌کند تسلیم محض ولی خدا می‌شوند.

حجت‌الا‌سلام عبد‌الله‌زاده با تأکید بر لزوم ولایت‌مدار بودن و ولایت‌پذیری افزود: بر مدار ولایت بودن ما را از آسیب‌های اجتماعی که ممکن است گریبان‌گیر ما شود مصون می‌دارد.

وی اظهار کرد: در جریان بیداری اسلامی، تلاش مردم و مسلمانان برای رسیدن به انقلاب اسلامی است اما آنچه که ما شاهد آنیم انقلاب‌هایی است که با شکست مواجه شدند یا به‌واسطه کودتا از مسیر اصلی خود خارج شدند  که علت اصلی آن نداشتن محوریت ولایت است.

به گفته وی، نمونه بارز موفقیت نظام اسلامی ما تاکنون توجه به ولایت و ولایتمداری است و اکنون در زیر سایه ولایت در مسیر اهداف خود حرکت می‌کند و این بحث ولایت‌مداری و ولایت‌پذیری با الگوگیری از حضرت زهرا(س) بوده است.

captcha