کد خبر: 1398013
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۴
دانشور خبر داد:

بررسی راهکارهای تقویت بنیان خانواده با تشکیل مجمع زنان تصمیم‌ساز کشور

گروه اجتماعی: رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از پیشنهاد ایجاد مجمع زنان تصمیم‌ساز کشور در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص ایجاد نهادی فراقوه‌ای خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، فاطمه دانشور، رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران امروز، یکم اردیبشهت‌ماه، در نشستی خبری به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته و پیش روی این کمیته پرداخت و گفت: کمیته اجتماعی یکی از 9 کمیته کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران است.

وی افزایش تعداد اعضای شورای اسلامی شهر تهران در دوره چهارم را سبب تخصصی‌تر شدن کمیسیون‌ها و کمیته‌ها دانست و به تشریح اهم فعالیت‌های کمیته اجتماعی در محورهای «کارگروه زنان»، «آسیب‌های اجتماعی شهر تهران»، «کودک»، «مسئولیت‌پذیری بنگاه‌های اقتصادی»، «معلولان» و «جوانان» پرداخت.

عملکرد جزیره‌ای فعالان حوزه زنان

وی با بیان اینکه مسائل مربوط به زنان همواره دغدغه بسیاری از فعالان حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی بوده است گفت: کسانی که در حوزه زنان تصمیم‌گیر هستند معمولا تعامل مؤثر و هدفمند با یکدیگر نداشتند و به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند.

دانشور ادامه داد: در این راستا در ابتدای فعالیت خود با معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به تبادل نظر و اندیشه پرداختیم و پیشنهاد ایجاد مجمع زنان تصمیم ساز کشور ارائه شد. مقام معظم رهبری نیز در خصوص نهادی فراقوه‌ای تأکید داشتند که این مجمع می‌تواند به ایجاد چنین نهادی کمک شایانی کند.

وی تبیین کرد: از این پس زنان تصمیم ساز کشور هر بار به میزبانی یک سازمان و نهاد تشکیل جلسه می‌دهند و با یکدیگر به تبادل اطلاعات و اندیشه‌ها می‌پردازند تا در مجموع موفق یه ایجاد یک مجمع حقوقی و رسمی در راستای منویات مقام معظم رهبری شوند.

ضرورت توجه به تحکیم بنیان خانواده

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از دیگر فعالیت‌هایی که در حوزه زنان مورد توجه قرار گرفته است را تحکیم بنیان خانواده برشمرد و گفت: امروز با وجود اینکه کرسی‌های دانشگاه‌ها بیشتر به دختران اختصاص دارد و زنان و دختران آگاهی‌های محیطی خوبی بدست آورده‌اند ولی آمار طلاق رو به افزایش است و حل این معضل نیز به هم اندیشی فرهیختگان نیاز دارد که ایجاد مجمع می‌تواند در این راستا نیز تأثیرگذار باشد.

ایجاد میزهای مشاوره و مددکاری رایگان

دانشور با اشاره به اینکه شهرداری تهران زیر ساخت‌های مناسبی برای پرداختن به امور خانواده در دست دارد، گفت: سراهای محله در این زمینه فعالیت خوبی داشته‌اند. همچنین میزهای مشاوره رایگان باید از سوی این نهاد در اختیار خانواده‌ها قرار گیرد. در گذشته نهاد‌های حمایتی از خانواده و زوج‌های جوان، بزرگان فامیل بودند اما امروزه با کوچک شدن ابعاد خانواده و مشکلات مادی این حمایت کمتر شده و باید مددکاران اجتماعی به عنوان جایگزین معرفی شوند.

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران بر ضرورت تقویت بینش زنان نسبت به خود تأکید و تصریح کرد: باید بانوان به این باور برسند که ازدواج و فرزندآوری برای خود آنان مفید و سودمند است. در این راستا کمیته اجتماعی طرح‌های مختلفی را در دستور کار خود دارد.

کسب و کار خانوادگی برای زنان

وی کارآفرینی برای زنان را یک ضرورت خواند و گفت: کسب و کار خانوادگی در ایران سابقه چندانی ندارد اما در خارج از کشور این الگو مرسوم است و بانوان می‌توانند در کنار خانواده خود به فعالیت بپردازند. این امر نه تنها سبب ایجاد همدلی و انسجام خانواده می‌شود بلکه بانوان نیز از مزیت‌های مختلفی برای حضور خود در مشاغل مختلف بهره‌مند می‌شوند.

ایجاد سامان‌سرای اختصاصی ویژه کودکان

آسیب‌های اجتماعی از دیگر موضوعاتی بود که دانشور به آن اشاره کرد و گفت: در این حوزه کودکان کار، اعتیاد و کارتن‌خواب‌ها را مورد توجه قرار داده‌ایم. در این راستا کلنگ سامان‌سرای اختصاصی ویژه کودکان که طرح آن تصویب و بودجه آن تخصیص یافته است بر زمین زده می‌شود. همچنین کمپ ترک اعتیاد ویژه کودکان نیز برای اولین بار در تهران ایجاد می‌شود.

دانشور موضوعات مرتبط با کارتن خواب‌ها با اشاره به ضرورت ساماندهی این قشر آغاز کرد و گفت: این افراد یا باید به کانون خانواده باز گردند و یا به سازمان‌های مرتبط معرفی شوند، نه اینکه شب‌ها غذا و مکانی به آنان داده و مجددا در جامعه رها شوند.

آسیب‌های اجتماعی نو پدید در قالب اعتیاد

وی در ادامه افزود: آسیب‌های اجتماعی نو پدید نیز در قالب اعتیاد به موبایل، اعتیاد به چت، اعتیاد به حضور در فضای اینترنتی نیز از دیگر آسیب‌های شناخته شده هستند که در اتاق‌های فکر کمیته اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

تعیین روز «داوطلبی کارکنان» برای کمک به خدمات شهری

دانشور مسئولیت‌پذیری بنگاه‌های اقتصادی را یک اصل مهم خواند و تصریح کرد: مقرر شده است تا روزی با عنوان «داوطلبی کارکنان» تعیین و در این روز کارخانه‌ها و نهادهای مختلف به صورت داوطلبانه و رایگان به ارائه خدمات شهری بپردازند.

وی به موضوعات مربوط به کودکان و معلولان نیز اشاره و عنوان کرد: در زمینه کودکان کارگروه ویژه‌ای تشکیل شده و آسیب‌ها وچالش‌های پیش رو در این زمینه احصا شده است. همچنین دبیرخانه دائمی مرتبط با این موضوع در معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران ایجاد شده است.

مطالعات مرتبط با جوانان مربوط به 10 سال پیش است

از دیگر محورهایی که در کمیته اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرد موضوع جوانان است که دانشور به آن اشاره و عنوان کرد: مطالات مرتبط با جوانان مربوط به 10 سال پیش است. جوانان ما امروز نیازهای متفاوتی دارند و ما در این راستا مطالعات جدید حوزه جوانان را در دستو کار داریم.

درب‌های شورای اسلامی شهر به سوی اندیشمندان باز است

دانشور با بیان اینکه تمام کارگروه‌های مطرح شده از اتاق فکر برخوردارند و این اتاق‌ها به حضور اندیشمندان مزین است گفت: در کشور ما طرح‌های مختلفی وجود دارد که اجرایی نشده است، علت آن نیز مشخص نبودن ابتدا و انتهای مسیر است. ما سعی می‌کنیم با دعوت از اندیشمندان بهترین مسیرها را برای حل مشکلات دریابیم.

دانشور در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه بسیاری از موضوعاتی که مطرح کردید در حوزه وظایف سازمان‌هایی همچون بهزیستی است و ممکن است سبب تداخل کاری شود، گفت: دولت قبلی همکاری خوبی با شهرداری نداشت ولی در دوه جدید وزرا به شورا دعوت و مطالبات مردم به آنان ابلاغ می‌شود تا زمینه‌های مشترک همکاری مشخص شود. امام خمینی(ره) همواره مسئولان را به وحدت دعوت می‌کردند و ما نیز سعی داریم در اتاق‌های فکر با حضور نمایندگان مجلس وزرا و سایر دستگاه‌ها بهترین روش‌ها و تقسیم وظایف را داشته باشیم.

captcha