به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بازدید خبرنگاران رسانهها و مطبوعات از روند امور اجرایی و آمادهسازی بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران صبح امروز، اول اردیبهشت با حضور محمد الهیاری، معاون فرهنگی و اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران، حسین صفری، مدیر اجرایی نمایشگاه، سیدمهدی جعفری، مدیر روابط عمومی و نیکنام حسینپور، مدیر کمیته رفاهی نمایشگاه انجام شد.
«المان اقتصاد و فرهنگ» نخستین نقطه بازدید خبرنگاران بود که این المان از سوی سازمان زیباسازی شهرداری تهران طراحی شد و به صورت کتابی است که ورق میخورد و صفحات آن دیجیتالی است و در بخش پایین آن نردبانهایی وجود دارد که نردبان دانایی را به ذهن متبادر میکند.
زیباسازی فضای نمایشگاه با سازههای حجمی
به گفته محمد الهیاری، معاون فرهنگی و اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران علاوه بر این نماد، پنج سازه دیگر نیز در نقاط مختلف مصلا نصب خواهد شد که دو سازه با موضوع کتاب و سه سازه دیگر نیز با موضوع اندیشه است و این سازهها به زیباسازی فضای نمایشگاه کتاب کمک خواهند کرد.
با توجه به اینکه نمایشگاه کتاب تهران در مصلا و منطقه 7 تهران برگزار میشود؛ از این رو شهرداری این منطقه، فردی را به عنوان شهردار مصلا انتخاب کرده است. از سوی دیگر به دلیل ترافیک و اذحام در این منطقه ممکن است مشکلاتی برای شهروندان این منطقه پیش بیاید که مسئولان نمایشگاه در راستای این موضوع، ارسال پیامک عذرخواهی از شهروندان ساکن در این منطقه را پیشبینی کردهاند. همچنین هدایا و بستههای فرهنگی نیز به آنها تعلق میگیرد.
بخش بینالملل که تا حدودی غرفههای آن آماده تحویل به ناشران است، مقصد بعدی مورد بازدید خبرنگاران قرار گرفت. تفاوتی که امسال با سال گذشته در این بخش وجود دارد، این است که این بخش در سال گذشته در بخش جنوبی مصلا قرار گرفته بود که در این دوره به محل برگزاری نمایشگاه کتاب برگشته است. ناگفته نماند، بخش بینالملل کتابهای عربزبان و سایر زبانها در سالنهای مجزاست.
سالن چاپ و نمایش فرآیندهای چاپ از گذشته تاکنون
سالن چاپ، بخش دیگری است که فرآیند چاپ به شکلهای گوناگون و دستگاههای قدیمی و مدرن چاپ در کشور به نمایش گذاشته خواهد شد و بازدیدکنندگان با نحوه چاپ کتاب در کشورمان از گذشته تاکنون آشنا میشوند.
سالن نشر الکترونیک بخش دیگری است که غرفههای آن آماده تحویل به ناشران است و از پنجم اردیبهشت دستگاههای کارتخوان نیز تحویل داده میشوند. به گفته حسین صفری، مدیر اجرایی نمایشگاه کتاب تهران، 500 غرفه در 4500 مترمربع در این بخش مستقر میشوند و دسترسی به آن از ایستگاه مترو شهید بهشتی فراهم بوده و از سوی دیگر به بخش بینالملل نیز نزدیک است.
همچنین در این بخش، غرفههای خودساز وجود دارند که شامل 20 غرفه میشوند و در این راستا آئیننامهای به ناشران داده شده تا براساس آن اقدام به این کار کرده و غرفههای خود را آماده کنند. البته تعداد غرفههای خودساز در بخش ناشران آموزشی بیشتر است.
قدیانی، نخستین ناشر حاضر در نمایشگاه
در بخش منتهیالیه شمالغربی مصلا و در خیابان 22، 23 و 24، ناشران کمکآموزشی و کودک و نوجوان قرار دارند. در این بخش برخی غرفهها کار آمادهسازی غرفههای خود را آغاز کردهاند و در بخش کودک و نوجوان نیز انتشارات قدیانی و افق پیشتاز سایر ناشران بودهاند.
بخش ناشران کمکآموزشی شامل 7 هزار مترمربع بوده و 140- 150 غرفه را به خود اختصاص داده و بیش از نیمی از غرفههای آن به صورت خودساز هستند.
به گفته الهیاری، در چهار نقطه مصلا، دستگاههای GPS نصب شده تا مشکل آنتندهی تلفنهای همراه برای اپراتورهای گوناگون در مدت زمان برپایی نمایشگاه کتاب تهران وجود نداشته باشد.
انتقال کتاب به غرفهها در ساعات اولیه صبح
صفری در این بازدید به شارژ کتابها توسط ناشران اشاره کرد و افزود: در هر یک از بخشها، دربهای ویژهای برای این کار اختصاص مییابد و ناشران از ساعات اولیه روز یعنی، 7:30 ـ 9 صبح میتوانند کتابهای مورد نیاز خود برای غرفه را تأمین کنند تا از ساعت 10 بازدید برای عموم آماده شود و ناشران دغدغهای در این زمینه نداشته باشند.
بخش تشریفات و سپس شبستان از بخشهای دیگر مورد بازدید است که به گفته مسئولان نمایشگاه، غرفهها در این محل براساس حروف الفبا جانمایی خواهند شد؛ همچنین در بخشهای دیگر شبستان، نشستهایی برای سیر مطالعاتی و سامانه مطالعه کتاب وجود خواهد داشت. از سوی دیگر بخشی از نیمطبقه شبستان به آن دسته از ناشران عمومی که کتابهای آنها به حد نصاب نرسیده بود، اختصاص یافته است.
برپایی سالنهای خلیجفارس، تولید علم و ترجمه
بازار جهانی کتاب، غرفه ملی کشورها، سالن خلیج فارس، سالن تولید علم شامل کتابهای موضوعی سه سال اخیر درباره علوم گوناگون، سالن ترجمه شامل کتابهای ترجمهای سایر کشورها و سالن سرای اهل قلم از بخشهای دیگری است که نمایشگاه کتاب را از لحاظ محتوایی غنیتر کرده.
نشستهای بینالمللی نیز در بخشی از شبستان برگزار میشود و نشستهایی نیز از سوی تشکلهای نشر مطابق سالهای گذشته برگزار میشود که این امر، شبیه الگوی نمایشگاههای بینالمللی کتاب در سایر کشورهاست و سبب کیفی شدن نمایشگاه خواهد شد.
خدماترسانی متفاوت؛ رویکرد مسئولان نمایشگاه کتاب
نیکنام حسینپور، مدیر کمیته رفاهی نمایشگاه کتاب در این بازدید در رابطه با خدماترسانی به بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب گفت: با توجه به سیاست نمایشگاه مبنی بر خدماترسانی متفاوت، در بیست و هفتمین دوره نمایشگاه کتاب سعی کردهایم این موضوع را سرلوحه کارهای خود قرار دهیم؛ از این رو امسال بخشهای متعددی برای استراحتگاه و برپایی نماز پیشبینی شده است. همچنین 1500 چرخدستی برای خرید مراجعان، قطارهای چرخ پلاستیکی با طرفیت 40 نفر و استقرار مینیبوسها از مواردی است که برای رفاه حال بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده.
سه ایستگاه مجهز به ویلچر و واکر، سه ایستگاه اورژانس اجتماعی با هماهنگی سازمان بهزیستی و تور بازدید ایثارگران و یادگاران هشت سال دفاع مقدس با هماهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب تهران برپا میشود.
گفتنی است که براساس گفتههای مسئولان بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، میزبان 4500 غرفه در بخشهای گوناگون است و شبستان عمومی بیش از 1300 غرفه و نیمطبقه مصلا نیز 430 غرفه را در خود جای خواهد داد.
گفتنی است که بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در روزهای 10 - 20 اردیبهشت 1393 در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار میشود.