به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت عنوان کرد: هیچ مکتبی به اندازه اسلام برای زن حرمت قائل نیست و امروزه بر اساس تحقیقات و منابعی که در اختیار است این امر اثبات شده است.
وی به وضعیت زنان در عصر جاهلیت اشاره کرد و اظهار کرد: زنده به گور کردن دختران، پایمال کردن حقوق زنان در عصر جاهلی و فساد و تباهی آنها، حقیقتی است که در کتب تاریخ نقل شده و قرآن کریم نیزآن را بیان کرده است: «وَإِذَا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بِالْأُنْثَىٰ ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدًّا وَهُوَ کَظِیمٌ.»
جایگاه زن در جوامع غربی
سرپرست حجاج ایرانی در ادامه به سقوط شأن و جایگاه زن در جوامع غربی اشاره و اظهار کرد: مسئله هرزگی و فروپاشی بنیان خانواده در غرب به عنوان یک معضل جدی برای این جوامع مطرح است. به حدی بنیان خانواده در جوامع غربی سست شده است که تعداد زیادی از ازدواجها ثبت قانونی نمیشوند و زن و مرد، مدتها با یکدیگر زندگی میکنند و حتی صاحب فرزند هم میشوند ولی به راحتی و بدون هیچ گونه احساس تعهد و مسئولیتی از هم جدا میشوند.
وی رواج مسائلی مانند همجنسگرایی در جوامع غربی و قانونی شدن آن را مهمترین تهدیدهای فرهنگ منحط غرب برای دیگر جوامع بشری دانست و بیان کرد: امروزه در برخی از کشورهای غربی پدیده همجنسگرایی با افتخار از سوی مسئولین این کشورها مورد پشتیبانی قرار میگیرد به گونه ای که چندی پیش نخست وزیر انگلستان رسمیت ازدواج همجنسگرایان را در این کشور اعلام کرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت شرایط حاکم بر زندگی زنان در برخی از جوامع امروزی را شبیه وضعیت زنان و دختران در عصر جاهلیت دانست و اظهار کرد: در عصر جاهلی دختران را زنده به گور میکردند و امروزه نیز در برخی جوامع غربی زنان و دختران در منجلاب فساد مدفون و غوطه ور میشوند وبه شکل دیگری قربانی میشوند.
حرمت زن در اسلام
وی افزود: نگاه اسلام به زن، نگاه زیبایی است زیرا برای زن حرمت قائل است و به تمام لطافتها در مورد زنان توجه شده است و نگاه اسلام به زن، نگاهی بسیار مترقیانه است. قرآن در این باره آیات فراوانی در این باره دارد: «هُنَّ لِباسٌ لَکُمْ وَ أَنْتُمْ لِباسٌ لَهُنَّ؛» یا «لا أضیع عمل عامل منکم من ذکر أو أنثى» و «من عمل صالحا من ذکر أو أنثى وهو مؤمن فلنحیینه حیاة طیبة».
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج گفت: اسلام وقتی بحث زن و مرد را در نظام خلقت بیان میکند هرگز نگاه جنسیتی به انسانها ندارد که یکی را بر دیگری برتر بداند. ان اکرمکم عندالله اتقاکم: هرکس با تقواتر است ممتازتر است. این فرد با تقوا میتواند آسیه همسر فرعون باشد که بر بسیاری از مردان برتر است. در اسلام آن فرد که با فضیلتتر است ممتازتر است. چنین نگاهی فقط مختص اسلام است و هیچ مکتبی چنین دیدگاه مترقیانهای نسبت به انسان ندارد.
وی افزود: خداوند به گونهای زن و مرد را آفریده است که مکمل یکدیگر باشند و اساس خلقت بر این اصل استوار است و بحث امتیاز افراد بر یکدیگر مطرح نیست.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر، تصریح کرد: زن و مرد به یکدیگر نیاز دارند و عدم وجود یکی از آنها سبب نقصان در نظام خلقت است. «هُنَّ لِباسٌ لَکُمْ وَ أَنْتُمْ لِباسٌ لَهُنَّ».
وی افزود: اسلام تلاش کرده تا حرمت زن را در جامعه حفظ کند. قوانین و مقرراتی که اسلام برای پاسداری از حرمت زن وضع کرده به این خاطر است که هوسبازان در وجود زن طمع نکنند: «فیطمع الذی فی قلبه مرض».
سرپرست حجاج ایرانی در ادامه به حضور زنان در عرصههای مختلف جامعه اسلامی اشاره کرد و اظهار کرد: اسلام به زن اجازه میدهد که در جامعه حضور یابد و به فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی بپردازد و به عالیترین مراتب علمی دست یابد. هم اکنون حوزههای علمیه در کشور ما در حال تربیت بانوان مجتهده هستند و تعداد قابل توجهی از بانوان به درجه اجتهاد نیز رسیدهاند. در انرژی هسته، صنعت، معدن، دانشگاهها ومراکز تربیت معلم و دیگر عرصهها بانوان حضور موثری دارند که نمیتوان آنها را نادیده گرفت.
کسانیکه به مسئله حجاب خرده میگیرند به علت عدم درک درست از حجاب
وی تصریح کرد: کسانیکه به مسئله حجاب خرده میگیرند به علت عدم درک درست از حجاب است. زیرا حجاب زن را محدود و محصور نمیکند بلکه به او حرمت و شخصیت میبخشد. از سوی دیگر حجاب سبب میشود حضور زن در جامعه مواجه با خطر برای او نباشد و هدف آن حفظ شخصیت زن است.
فقر دینی معضلی برای جامعه/ اسلام، کمی مهریه را نشانه خوشیمنی زن میداند
قاضیعسکر، یکی از معضلات جوامع امروزی را فقر دینی مردم دانست و اظهار کرد: مردم تا چه اندازه از حقوق زن و مرد نسبت به یکدیگر آگاه هستند؟ در مباحث مربوط به ازدواج تا چه میزان نظرات اسلام را رعایت میکنند. برخی خانوادهها فکر میکنند ازدواج نوعی خرید و فروش است و برای ازدواج مهریههای سنگین در نظر میگیرند که این یک آفت است. در حالی که اسلام، کمی مهریه را نشانه خوش یمنی زن میداند. زیرا مهریه در ثبات زندگی نقشی ندارند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، اخلاق و ایمان را دو رکن اساسی زندگی مشترک دانست و اظهار کرد: زن و شوهر در فردای ازدواج در محیط خانه آرامش میخواهند. اساس ازدواج این است که زوجین در سایه اخلاق و ایمان، به آرامش برسند
وی زندگی مشترک امیرالمومنین علی(ع) و فاطمه زهرا(س) را بهترین الگو برای زندگی مشترک دانست و تصریح کرد: باید برای ترویج سبک زندگی اهل بیت(ع) در جامعه سرمایهگذاری کرد و در آموزش و پرورش و دیگر مراکز آموزشی و فرهنگی آشنایی با سیره این بزرگواران تدریس شود تا جامعه گرفتار آفتهای اجتماعی نشود.
ضرورت تدوین و تصویب قوانین جامعتر برای حمایت از حقوق زنان
سرپرست حجاج ایرانی، تدوین و تصویب قوانین جامعتر در مجلس برای حمایت از حقوق زنان را ضروری دانست و عنوان کرد: باید تلاش شود تا عاملین آزار زنان در جامعه مورد پیگرد جدی قرار گرفته و قاطعانه با آنان برخورد شود. دادگاهها باید بیش از گذشته به حمایت از زنان بپردازند تا نظام خانواده تحکیم یابد.
وی از خانوادهها خواست تا در ازدواج فرزندان خود بر اساس آموزههای اسلامی عمل کنند و حقی را که اسلام برای زن به رسمیت شناخته است در نظر بگیرند.
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت و افزود: دیدگاه جامعه باید نسبت به بانوان تغییر کند این که زن موجودی ضعیف است و باید در خدمت مرد باشد، در آموزههای اسلامی جایگاهی ندارد. در روایت آمده: «ان المرأه ریحانه لیست بقهرمانه»: زن مزدور مرد نیست. اکثر فقها اذعان داشتهاند که اگر زن برای کاری که در منزل انجام میدهد از مرد طلب مزد نمایند، مرد حق ندارد امتناع کند.
قاضی عسکر، در ادامه به تشریح مفهوم آزادی زنان از دیدگاه اسلام پرداخت و اظهار کرد: مفهومی که اسلام از آزادی ارائه میدهد با مفهوم به اصطلاح آزادی مرسوم در غرب تفاوت دارد. آزادی با بیبند و باری و هرزگی مناسبتی ندارد. مثلاً در فرانسه مدعی انقلاب و مهد تمدن، به دختر مسلمان اجازه نمیدهند در مدارس حجاب داشته باشد اما اگر بدون حجاب و برهنه در اجتماع ظاهر شود، آزاد است. آزادی، برهنگی و هرزگی نیست. اسلام اعلام میکند که زن شخصیت دارد و با رعایت ضوابط دینی و شرعی میتواند در جامعه حضور یافته، کار کند و فعال اجتماعی باشد.
وی افزود: امروز به برکت انقلاب اسلامی و تلاشهای امام خمینی (ره) و همچنین دیدگاههای حکیمانه رهبر معظم انقلاب، جایگاه زنان در کشور ما ارتقاء پیدا کرده است و در بیشتر عرصههای اجتماعی فعالیت میکنند. اما هنوز کارهای بسیاری باید در این زمینه انجام شود.
نباید این تصور ایجاد شود که زن اگر وارد جامعه و شاغل شد، حقش ادا شده است
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: نباید این تصور ایجاد شود که زن اگر وارد جامعه و شاغل شد، حقش ادا شده است. اگر زن بداند جایگاه همسرداری تا چه میزان مهم است و تربیت فرزند چه مرتبهای دارد حاضر نیست آن وظایف بزرگ را رها کرده و به سراغ کارهای دیگر برود.
وی ادامه داد: تعابیری که در اسلام برای وظایف زن بیان شده بسیار با مفهوم و عمیق است. جهاد المرأة حسن التّبعّل. اگر یک زن بتواند زندگی را مدیریت کند، کار او به منزله جهاد در راه خدا است. در بعضی از روایات هم آمده است «المرأة راعیة لبیت زوجها»: زن مدیر خانه است. به زن در جامعه باید بها داد تا استعدادهایش شکوفا شود. امام(ره) میفرماید از دامن زن است که مرد به معراج میرود.
لزوم تثبیت قوانین جامع در دفاع از حقوق زنان
قاضیعسکر افزود: حقایق اسلام درباره زنان باید به مردم معرفی شود و در مدارس و حوزهها و دانشگاهها به جوانان آموزش داده شود. همچنین تثبیت قوانین جامع در دفاع از حقوق زنان و برخورد بسیار قاطعانه با متخلفان باید بیش از گذشته مورد توجه مسئولین امر قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر در پایان افزود: بسیاری از معارف اسلام هنوز آنگونه که باید به جامعه معرفی نشدهاند. هرچقدر شناخت جامعه نسبت به معارف دینی بالا برود مردم بیشتر با این گونه مسائل انس گرفته و از آن جدا نمیشوند و این رسالتی است که باید از سوی نهادهای آموزشی و فرهنگی و رسانهها مورد توجه قرار گیرد.