به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حسین شاکری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: به عنوان یک کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی میخواهم از منظر دیگری به موضوع و مسئله بانوان توجه کنم، مسئله زنان و بانوان نه حضور ایشان در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است و نه حتی توجه ویژه به امور ویژه ایشان در امر قانونگذاری و رعایت مشکلات این طبقه است.
وی بیان کرد: اینها موضوعی است که شرایط امروز جهانی خواه و ناخواه مجبور است آنها را لحاظ کند. بدین معنا که ما چه بخواهیم و چه نخواهیم زنان که بیش از نیمی از جمعیت انسانی را تشکیل میدهند به دلیل وضعیت آموزشی علمی، فرهنگی، ارتباطی و اقلیمی با رسیدن به خودآگاهی سهم خود را از حضور در عرصههای مختلف زندگی اجتماعی مطالبه کرده و میکنند و به بخشی از آن دست مییابند. وضعیت امروز جامعه جهانی گواه روشن این مدعاست.
این مقام مسئول عنوان کرد: اما آنچه که به نظر این جانب، در دنیای امروزی مغفول واقع شده دو چیز است، ابتدا حضور زن در باور مرد، به این معنا که هنوز جامعه مردان به زنان به عنوان افرادی که به خاطر ایشان و سرگرم کردن وبه عنوان ابزاری جهت پیشبرد منافع شخصی اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی مردان نگریسته شده و میشود.
وی تصریح کرد: از اینرو مادام که زن به عنوان یک انسان در باور مرد حضور نداشته باشد همچنان درب در همین پاشنه خواهد گشت وتلاش در جهت احقاق حقوق در مرحله دوم اهمیت قرار دارد.
شاکری تأکید کرد: این مسئله هیچ منافاتی با حقوق فردی واجتماعی زنان و تفاوتهایی که در فرهنگهای مختلف برای این دو قشر قائل هستند ندارد، فرهنگ دینی و قرآنی ما جایگاه ویژهای را برای بانوان قائل است و این جایگاه باید به باوری در ذهن مردان تبدیل شود، البته تفاوتهای قانونی ناشی از تفاوتهای جنسیتی و یا حتی مدیریتی خانواده در جای خود قابل دفاع و بحث است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی افزود: نکته دیگر باور زنان به موقعیت خودشان است، که این مسئله نیز کمتر از مسئله اول اهمیت ندارد. زنان قرون متمادی به حضور جدی خود در عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باور نداشتند و حاصل آن تبدیل شدن ایشان به عناصری خانهنشین صرف و پرداختن به امور داخلی که آن هم در صورت خود آگاهی میتوانست بسیار مفیدتر و کارسازتر انجام شود، بود.
وی گفت: کمکم نسل گذشته به خودآگاهی رسیدند و وارد عرصههای مختلف زندگی شدند تا به امروز که پا به پای مردان در جامعه فعالیت میکنند.
شاکری اظهار کرد: آنچه در نسل امروز و فردای زنان جای نگرانی دارد و از نحوه برخورد بانوان، زنان و دختران با خودشان استنتاج میشود، متأسفانه این مسئله کخگویی نسل جدید به این باور رسیده است که واقعاً زنان برای تفنن و سرگرمی مردان خلق شدهاند.
وی تصریح کرد: این واقعیت تلخ را میتوان تا حدودی از نحوه حضور زنان و دختران در جامعه و آرایش، پوشش و دلبریهای ایشان در کوچه و خیابان استنتاج کرد. به راستی ظاهر شدن برخی از زنان و دختران با این شکل و شمایل اگر برای خودنمایی، دلبری و تفنن مردان نیست چه توجیه دیگری دارد؟ آیا این به معنای استیفای حقوق بانوان است؟ آیا جایگاه زن در نزد خود ایشان همین است. باید بگویم متأسفانه با وجود این باور هرگز مسئله زنان رو به سوی حل شدن نداشته و بیجهت نیست که در همه دنیا همچنان میبینیم که زنان ابزار دست حوزههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به حساب میآیند.
این مسئول فرهنگی یادآور شد: بنابراین تا اتفاقی در دو باور ذکر شده نیفتد اتفاق خاصی در حوزههای حقوق زنان نخواهد افتاد، تا مرد زن را باور نکند تلاشهای دیگر هرچند در جای خود ارزشمند، اما صرفاً به تغییر ظاهر صورت مسئله میانجامد.
شاکری ادامه داد: دنیای مدعی آزادی و حقوق بشر امروز به زن همانگونه مینگرد که 500 سال پیش همان جوامع به زن مینگریستند. زن در جامعه پیشرفته امروزی هر چند از حقوق برخوردار شده است اما هرگز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است.
وی بیان کرد: از دیدگاه ما با تکیه بر منابع دینی و اسوههای تاریخی و موجود در جامعه اسلامی زن میتواند در جایگاه واقعی خود قرار گرفته و از حقوق لازمه برخوردار شود.
یادآور میشود، در پایان از بانوان ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تجلیل شد.