جمال شورجه، کارگردان سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره دغدغههای مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ و هنر اظهار کرد: در وهله اول ضروریترین امر این است که باید شاخکهای حسی سینماگران و هنرمندان را نسبت به مفاهیم دینی و مضامین دفاع مقدس حساس کرد تا بتوانند در این زمینه فکر کنند، فیلمنامه بنویسند و در نهایت تولید اثر داشته باشند، اگر این دغدغهمندی و حساسیت وجود نداشته باشد قاعدتاً هنرمند به این سمت و سو نخواهد رفت.
کارگردان «33 روز» افزود: حکومت و سیاستگذاران هم قادرند با یک سیاستگذاری منطقی، دقیق و آگاهانه هنرمندان دغدغهمند و علاقهمند را به سمت چنین ژانرهایی سوق دهند تا فعالان این عرصه به نوعی از سرگردانی و بلاتکلیفی یا به نوعی از این وضعیت انفعالی خارج شوند و بتوانند ذهن متمرکزتری داشته باشند.
شورجه با اشاره به این که هنرمندان باید در این زمینه خوب راهنمایی شوند تا بتواند با علاقه و دغدغه در این حوزه فعالیت مثمرثمر داشته باشند، بیان کرد: تقویت حساسیت و علاقه هنرمندان باید یکی از اولویتهای مسئولان ما باشد تا فیلم خوب در تمام ژانرهای دینی و اجتماعی به خصوص سینمای دفاع مقدس تولید شود.
کارگردان «عملیات کرکوک» با تأکید بر این که سینمای دفاع مقدس نیازمند اندیشه و تفکر هنرمندان دغدغهمند است، بیان کرد: به نظر میرسد باید در زمینه مفاهیم مرتبط با دفاع مقدس حساسیتها را بالا برد و هنرمند را تشویق به ساخت فیلم خوب کرد. از طرفی خود هنرمندان هم باید به این امر توجه ویژه داشته باشند و از مسئولان آن را مطالبه کنند که این از ویژگیهای واقعی یک هنرمند است.
شورجه ادامه داد: این نکته را هم باید در نظر داشت هنرمندانی که ریشهها و باورهای اعتقادی و دینی قویتری دارند قطعا نیاز است مورد حمایت قرار گیرند و به آنها بها داده شود و به آثار آنها در بخش توزیع و پخش توجه بیشتری از سوی مسئولان صورت گیرد؛ چه در حوزه کتاب، نشر و چه در حوزه سینما. به طور مثال اگر کتاب دفاع مقدس خوبی چاپ میشود باید بهترین روش توزیع را برای آن در نظر داشت تا هنرمندان در این زمینه تشویق شوند و حتی آنهایی که علاقهمند هم نیستند وسیله و زمینه ساخت آثار برایشان فراهم شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: به نظر من یکی از ضروری ترین کارها حمایتهای دولتی و حکومتی از تفکرات ریشهای در مورد دفاع مقدس است، البته باید زیر ساختها اصلاح شود تا مبانی و ارزشهای مذهبی سینمای دفاع مقدس دوباره نهادینه شود.
کارگردان «حماسه مجنون» در مورد اهمیت پژوهش در آثاری با مضمون دفاع مقدس بیان کرد: پژوهش در همه زمینههای هنری در بخش تجسمی، کتاب، شعر و البته سینما از اهمیت بالایی برخوردار است، علی الخصوص در سینما که یک هنر- صنعت است که نیازمند مباحث جانبی است از تامین سخت افزار و نرم افزار تا در اختیار داشتن مبانی تحقیق و پژوهش.
شورجه در پایان درباره تفاوتها و اهمیت سینما با دیگر هنرها بیان کرد: سینما مانند رمان نیست که تصاویر در ذهن خواننده مجسم شود، بلکه در نهایت محصول باید در پرده نقرهای ظهور و بروز پیدا کند و همه نهادها و ارگانها باید به همراهی کارگردان و تهیه کننده بیایند.