کد خبر: 1399915
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۲
با حضور معاون اول رئیس جمهور؛

خیرین و حامیان حوزه سلامت معرفی شدند

گروه سلامت: در مراسم هفته سلامت که با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزرای بهداشت، آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیرکل مجمع خیرین سلامت و جمعی از مسئولان، مدیران و دست‌اندرکاران نظام سلامت برگزار شد، از خیرین و حامیان حوزه سلامت تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در مراسم هفته سلامت که با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزرای بهداشت، آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان نظام پزشکی، دبیرکل مجمع خیرین سلامت و جمعی از مسئولان، مدیران و دست اندرکاران نظام سلامت برگزار شد، از خیرین و حامیان هفته سلامت تجلیل شد.
علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در ابتدای این مراسم ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت توسط مقام معظم رهبری را نوید بخش بهار سلامت دانست و آمادگی این وزارتخانه را برای مشارکت در تحقق سیاست‌های ابلاغی به ویژه آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت اجتماعی خود، تحقق رویکرد سلامت همه جانبه انسان سالم و اولویت پیشگیری بر درمان از طریق کتاب‌های درسی اعلام کرد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سلامت به عنوان یک حق و ارزش فردی و اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین حقوق و نیازهای بشری تلقی می‌شود. از این رو دست یافتن به بالاترین سطح سلامت جزئی از اهداف اجتماعی تمام دولت‌هاست و تمامی کشورها در راستای دستیابی به سلامت برای همه گروه‌های جامعه توجه ویژه دارند.
فانی یکی از مهمترین راه‌های ارتقای سلامت دانش‌آموزان را اجرای پروژه‌های مختلف آموزش سلامت ذکر کرد و گفت: این پروژه‌ها با تکیه بر مشارکت فعال دانش‌آموزان در فعالیت‌های مختلف بهداشتی و سلامت با استفاده از ظرفیت تشکل‌های دانش‌آموزی در قالب بهداشت یاران و پیشگامان سلامت در حال اجراست.

سازمان‌های بیمه‌گر به طور جدی وارد پوشش اقدامات پیشگیرانه شوند
براساس گزارش ایکنا، علی ربیعی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه مسائل مرتبط با تغییر سبک زندگی پیشگیری و حرکت به سمت خود مراقبتی باید در چارچوب توزیع هدفمند منابع و منافع دیده شود، بیان کرد: توجه هر چه بیشتر در محور پیشگیری نیازمند مداخله جدی و مؤثر نظام بیمه‌ای است؛ سازمان‌های بیمه گر باید به طور جدی به مسئله پوشش اقدامات پیشگیرانه ورود کنند.
ربیعی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تشریح برنامه‌های پیش روی این مجموعه به کاهش قیمت آزمایش‌های ژنتیکی به منظور کاهش هزینه‌های گرانقیمت نگهداری از معلولان اشاره کرد و گفت: با بیمه کردن آزمایش‌های ژنتیکی در راستای ترویج خود مراقبتی مطمئنا در هزینه‌های بسیاری صرفه جویی خواهد شد.
براساس گزارش ایکنا، عزت الله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیما در این مراسم با تاکید بر اینکه همه شرایط برای ایجاد تحول بزرگ در حوزه سلامت فراهم شده است، عنوان کرد: افزایش مشکلات عرصه دارویی، ضرورت ایجاد یک نهضت بزرگ در مدیریت دارو را افزایش می‌دهد، شبکه‌های ماهواره‌ای به دنبال حضور در حوزه درمان و دارو هستند تا جذب مخاطب کنند در حالی که ناموفق‌ترین‌ها هستند و اغلب به معرفی داروهای لاغری، زیبایی و تجهیزات غیراستاندارد می‌پردازند.

آگاهی از علت بروز بیماری‌ها، مانع از ابتلا به 50 درصد امراض می‌شود
براساس گزارش ایکنا، سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه آگاهی از علت بروز بیماری‌ها، مانع از ابتلا به 50 درصد از بیماری‌ها می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر برخورداری از سواد و دانش بهداشتی نقش بسیار مهمی در پیشگیری ابتلا به بیماری‌ها دارد.

جلسه شورای عالی و امنیت غذایی پس از سه سال تعطیلی فردا برگزار می‌شود
وزیر بهداشت با بیان اینکه نخستین جلسه شورای عالی و امنیت غذایی پس از سه سال تعطیلی روز یکشنبه برگزار خواهد شد، تصریح کرد: سیاست‌های ابلاغی سلامت اگر چه کمی‌ست، اما الگوی بومی مناسبی را فرا روی همه مسئولان قرار داده و برای رسیدن به سلامت مطلوب فرصت خوبی را در اختیار بخش‌های مختلف قرار می‌دهند.
هاشمی با تاکید بر اینکه تدوین سیاست‌ها سال‌ها زمان‌بر بوده است گفت: کلی بودن این ابلاغیه برای برخی مسئولان ابهاماتی ایجاد کرده بود ولی باید توجه کنیم که برای تبیین ابعاد مختلف آن به چند ماه زمان نیاز داریم تا با درک واحد از ابعاد مختلف آن بتوانیم با تدابیر لازم به پیش برویم.
براساس گزارش ایکنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور نیز در بخش پایانی این همایش با تاکید بر اینکه سیاست‌های ابلاغی سلامت از سوی مقام معظم رهبری فرصت جدید و مناسبی در اختیار مسئولان بخش سلامت قرار داده است، بیان کرد: نظام سلامت باید بتواند با کمک و حمایت این سیاست‌ها بخش‌های مختلف را در مسائل مرتبط با سلامت درگیر کند.
جهانگیری یکی از اولویت‌های اصلی دولت یازدهم کاهش هزینه‌های پرداختی از جیب مردم در مسائل مرتبط با امور درمانی دانست و گفت: در اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها ممکن است فشارهای به مردم وارد شود ولی مطمئنا مشکلات عدم اجرای مرحله بیشتر برای مردم مشهود می‌شد. در این مرحله بخشی از کسری‌ها جبران می‌شود و منابع حاصل شده به بخش‌های مختلفی همچون بهداشت درمان، امنیت غذایی و تولید و اشتغال اختصاص خواهد یافت.
وی ادامه داد: بخشی از مردم جامعه حداقل‌های لازم برای تحقق امنیت غذایی را ندارند به همین دلیل در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها در تلاش برای ارتقای امنیت غذایی اقشار ضعیف جامعه خواهیم بود.
معاون اول رئیس جمهور به منابع اختصاصی بخش درمان اشاره کرد و یاد آور شد: در اواخر اسفند ماه گذشته 2800 میلیارد تومان منابع جدید به غیر از بودجه وزارت بهداشت به این مجموعه اختصاص پیدا کرد که از محل هدفمندی یارانه‌ها مقرر شده 4800 میلیارد تومان در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.همچنین با تلاش‌های مجلس رقمی در حدود 3 هزار میلیارد تومان دیگر نیز به این وزارتخانه اختصاص داده خواهد شد که جمعاً رقمی در حدود 10 هزار میلیارد تومان برای بخش بهداشت و درمان در نظر گرفته شده است.

captcha