کد خبر: 1400328
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۱

نظام‌مندی وضعیت قرائت بانوان؛ هدف راه‌اندازی اولین لابراتوار قرآن

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: نظام‌مند کردن وضعیت قرائت قرآن بانوان هدف راه‌اندازی اولین لابراتوار قرآن است، زیرا تمرین قرائت و تلاوت در فضای مناسب و استفاده از نرم‌افزارهای قرآنی زمینه رشد و تعالی فرهنگ قرائت و تلاوت را فراهم می‌کند.

به‌ گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، قرائت زیبا و دلنشین قرآن نوعی هنر است و همان‌ گونه که پیامبر(ص) در صدر اسلام با صدای خوش و لحن دلربای خود زمینه گرایش بسیاری از افراد را به دین اسلام فراهم کرد، تلاوت قرآن و انتقال مفاهیم آن همراه با هنر می‌تواند بیشترین اثربخشی را در مخاطبان داشته باشد.

راه‌اندازی لابراتوار قرائت قرآن در مؤسسه «نور هدایت» بیرجند یکی از کارهای مهمی است که در حوزه آموزش حفظ و قرائت قرآن انجام شده است.

نخستین لابراتوار قرائت قرآن با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی چهارم آبان‌ماه 1390 در مؤسسه فرهنگی ـ قرآنی «نور هدایت» بیرجند افتتاح شد.

حجت‌الاسلام محمدی، در این مراسم، افتتاح این لابراتور قرآنی در شرق کشور را نقطه عطفی در زمینه گسترش فرهنگ و معارف دینی دانست و افزود: تمرین قرائت و تلاوت در فضای مناسب و استفاده از نرم‌افزارهای قرآنی زمینه رشد و تعالی فرهنگ قرائت و تلاوت را در استان فراهم می‌کند.

راه‌اندازی این لابراتوار بیش از 100 میلیون هزینه ریالی در بر داشته است و آموزش‌های لازم را در زمینه قرائت قرآن، در دو بخش بانوان و آقایان ارائه می‌شود.

در این لابراتوار افراد پس از ثبت‌ نام، با استفاده از لوازم شنیداری و به کمک نرم‌افزارهای آموزشی، زیر نظر اساتید مجرب تعیین سطح شده و سپس در دوره‌های آموزشی حضور می‌یابند، پس از آموزش نیز سطح پیشرفت آن‌ها هر دو هفته یک بار مورد ارزیابی قرار گرفته و روند کاری آن‌ها بررسی و برای ادامه دوره راهنمایی می‌شوند.

نظام‌مند کردن وضعیت قرائت قرآن بانوان استان از دیگر اهداف راه‌اندازی این مرکز آموزشی هوشمند ذکر شده است.

در این لابراتور امکان استفاده همزمان 11 نفر فراهم است و در نیمه دوم سال 1392 این مرکز به 10 نرم‌افزار جدید مجهز شد و فراگیران قابلیت استفاده از هفت تا هشت هزار جلد کتاب نصب شده بر روی این سیستم‌ها را پیدا کرده‌اند.

علاقه‌مندان به استفاده از این لابراتوار در ابتدای کار امکان استفاده از نرم‌افزارهای قرآنی در رابطه با حفظ، تفسیر، قرائت و صوت و لحن قرآن را داشتند، اما در حال حاضر با نصب نرم‌افزارهای جدید این گروه امکان انجام کارهای تحقیقی و پژوهشی را دارند.

این نرم‌افزارها با محوریت موضوعاتی همچون قرآنی و اسلامی، تفاسیر فقهی، اخلاقی، علم رجال، حدیث، علوم انسانی و اسلامی برای استفاده علاقه‌مندان به‌همت این مؤسسه تهیه و بر روی سیستم‌های این لابراتوار نصب شده است.

در حال حاضر این لابراتوار دارای 12 سیستم است که یک سیستم به‌عنوان سرور به متقاضیان خود خدمات ارائه می‌دهد.

سیده‌زهرا موسوی، مدیرمسئول مؤسسه «نور هدایت» در رابطه با راه‌اندازی این لابراتوار در این مؤسسه گفت: علاقه‌مندان به قرائت قرآن به‌ صورت رایگان می‌توانند از خدمات این لابراتوار قرآن استفاده کنند.

وی با اشاره به انجام تبلیغ جهت آگاهی جامعه از وجود این لابراتوار اظهار کرد: بیشتر مخاطبان این لابراتوار فراگیران مؤسسه هستند و جهت عمومی شدن استفاده از این لابراتوار به‌ ویژه توسط دانش‌آموزان و دانشجویان در فصل تابستان نیاز به تبلیغات بیشتری در این حوزه وجود دارد.

موسوی اظهار کرد: راه‌اندازی این لابراتوار با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی و معاونت قرآن و عترت سابق بوده و ارگان دیگری در راه‌اندازی این لابراتوار نقش نداشته است.

با توجه به اهداف راه‌اندازی این لابراتوار ارگان و مراکز آن گونه که پیش‌بینی می‌شد، از این خدمات بهره‌ نبرده‌اند، در حالی که قابلیت‌های این مرکز برای بسیاری از ارگان‌های می‌تواند مفید واقع شود و این مراکز در برگزاری دوره‌های ضمن خدمت از این مرکز بهره ببرند.

این لابراتوار می‌تواند الگوی مناسبی برای استان‌ها و مراکز توانمندی باشد که توان ایجاد چنین فضایی را در حوزه آموزش قرائت قرآن دارند.

captcha