علیاکبر توحیدیان، مدیرعامل «نهاد قرآن» کاشان که بیش از 30 سال در زمینه تعلیم و تربیت قرآنی افراد فعالیت میکند، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با جایگاه و مقام معلم، به ویژه معلمان قرآن بیان کرد: مقام معلم همتراز با مقام علم و دانش است و همان جایگاه رفیعی که علم در اسلام، قرآن و لسان عترت(ع) دارد، برای معلم نیز قابل تعمیم است.
وی اظهار کرد: در واقع زایش، گسترش و ظهور علم، مرهون زحمات معلم است؛ در غیر این صورت علم در همان هسته باطنی خود عقیم میماند، در میان خیل عظیم معلمان در علوم مختلف مادی و معنوی، مقام و جایگاه خاصی برای معلم قرآن قابل تعریف است، به گونهای که میتوان اول معلم قرآن را خدای رحمان دانست.
سنجش مقام معلم با تعلیم علوم مختلف
توحیدیان با بیان این که میتوان گفت که مقام هر معلم با علمی که تعلیم میدهد، نسبت دارد، افزود: متنی را که معلم قرآن آموزش میدهد، کلامالله است و چه متنی بالاتر و والاتر از کلام حضرت خالق؛ مقایسه مقام معلم قرآن با معلمان سایر علوم و فنون، مقایسه عظمت و قداست قرآن آسمانی است با سایر کتب انسانی، یعنی تفاوت از عرش تا فرش است.
وی عنوان کرد: پس از شهادت استاد مطهری که خود از معلمان قرآن هستند، روز شهادت ایشان به عنوان روز معلم و سپس ایام حوالی آن روز به عنوان هفته معلم نامیده شد که این انتخاب، بسیار پرمعنا است.
این استاد قرآن در رابطه با نامگذاری روزی با عنوان روز معلم قرآن، بیان کرد: شایسته است که بهترین روز از این هفته به طور ویژه به عنوان روز معلم قرآن نامگذاری شود و پیرو این نامگذاری، تقدیری شایسته از معلمان قرآن به عمل آید و کمتوجهیهای سالهای قبل به گونهای جبران شود.
کسب رتبه برتر در مسابقات؛ حاصل سعی معلمان قرآن
وی درباره دغدغه معلمان قرآن اظهار کرد: دغدغه همه ما خروج قرآن از مهجوریت است، در واقع این یک رسالت همگانی است و با کمال تأسف باید گفت که معلمان قرآن همه مهجورند در حالی که همه افتخاراتی که در مسابقات داخلی و بینالمللی قرآن نصیب قراء و حفاظ میشود، حاصل سعی و تلاشهای خالصانه معلمان قرآن است، معلمانی که از روخوانی قرآن تا عالیترین سطوح فنون و علوم حفظ و قرائت، مشوق نوجوانان و جوانان و همراه آنها هستند، اما نامی در خور از آنها برده نمیشود.
توحیدیان با بیان این که به مسئولان فرض است که این کم لطفی را جبران کنند، گفت: توجه به این نکته مهم است که معلم قرآن منحصر به معلمان قرآن آموزش و پرورش نیست، بلکه معلمان قرآن متخصص و مجرب، عمدتاً در خارج از سیستم آموزش و پرورش فعال هستند و اکثراً افتخارات جمهوری اسلامی توسط این افراد میسر شده است.
معرفی معلمان قرآن در رسانههای تصویری و مطبوعات
وی ضمن ارائه پیشنهادهای عملی در راستای تقدیر از معلمان قرآن، عنوان کرد: معرفی معلمان در رسانههای تصویری و مطبوعات، در نظر گرفتن سهم خاص زیارات از جمله عمره و عتبات عالیات به صورت کاروانهای ویژه از سراسر کشور و ارائه تسهیلات بانکی بدون بهره با رعایت عزت نفس آنها از جمله راهکارهایی است که میتوان در زمینه تقدیر از معلمان به کار بست.
مدیرعامل «نهاد قرآن» کاشان تصریح کرد: تشکیل سندیکای معلمان قرآن، البته درجه بندی آنها و ایجاد تسهیلات مسافرتی، اعطای امتیاز در ادارات دولتی و نهادهایی که آنها شاغل هستند، امتیاز و سهمیه دانشگاهی جهت ادامه تحصیل و اخذ مدارک دانشگاهی بالاتر، امتیاز و سهمیه دانشگاهی و رشتهای برای فرزندان معلمان و اولویت برای معلمان جهت دیدار با مسئولان عالیرتبه نظام خصوصاً دیدار با مقام معظم رهبری از دیگر راهکارها برای تقدیر از معلمان قرآن است.