حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی طباطبایی، استاد برجسته اخلاق در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اولین معلم قرآن خود گفت: شخصی به نام «رضوان» در مشهد مقدس آموزش قرآن داشت و در مکتبخانه به کودکان روخوانی، قرائت و تلاوت قرآن را میآموخت، البته ابتدا در صحن حرم امام رضا(ع) آموزش قرآن داشت و بعد از مدتی جلسات خود را در مکان دیگری برگزار کرد.
وی با ذکر اینکه والدین بیشترین تاثیرگذاری را در جهت رشد شخصیت دینی و قرآنی او داشتهاند، گفت: پدر و مادرم اولیات دین و آموزش قرآن را به من یاد دادند و سپس در مکتبخانه برخی از مسائل دینی را آموختم و دوران طلبگی بیشترین بهرهمندی را از معارف دینی داشتم.
پدر اصرار داشت که نماز صبح را در حرم مطهر امام رضا(ع) اقامه کنم
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه برای آموختن قرآن و دین باید نقش اصلی به عهده والدین باشد، افزود: پدرم اصرار داشت که نماز صبح را در حرم مطهر امام رضا(ع) اقامه کنم و برای اقامه نماز به همراه پدر هر روز مسیر خانه تا حرم را پیاده میرفتم؛ تربیت پدر آنچنان بر شخصیت فرزندانش تاثیرگذار بود که یکی از برادرانم 50 سال نماز صبح خود را در حرم امام رضا(ع) و یا در مدینه، کربلا و مکه میخواند، البته من به دلیل اینکه برای منبر و تبلیغ به شهرستانهای مختلف میرفتم چنین سعادتی را از دست دادم.
این استاد اخلاق افزود: تا قبل از انقلاب اسلامی ما در خانه برق و آب لولهکشی نداشتیم و پدرم اعتقاد داشت که نباید از برق و آب دولتی استفاده کرد؛ در خانه ما چاهی وجود داشت که آب را از چاه بیرون میآوردیم و چراغ نفتی داشتیم، وقتی میخواستیم از آب حوض وضو بگیریم، به ما میگفت، ابتدا خمس آن را حساب میکنم بعد وضو بگیرید.
حجتالاسلام طباطبایی با ذکر اینکه انقلاب اسلامی فرهنگ قرآن را در جامعه احیا کرد، گفت: به برکت جمهوری اسلامی مسئله آموزش، حفظ، قرائت و تفسیر قرآن کریم در جامعه رو به افزایش است، البته وقتی قرآن در جامعه گسترش پیدا میکند باید باورهای مردم نیز تقویت شود و فقط به تلاوت قرآن بسنده نشود.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مردم ما باید در همه ابعاد قرآنی شوند و اخلاق در جامعه پررنگ باشد؛ متأسفانه در مسائل اخلاقی ضعفهای جدی داریم، محبتهای گذشته امروز کمتر دیده میشود و فرهنگ کمکرسانی و یاری کردن دیگران که یک فرهنگ قرآنی و دینی است باید در جامعه تقویت شود.