روحالله رفیعی، کارگردان مستند «خالد و مجتبی»، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این که این اثر با محوریت تقریب مسلمانان ساخته شده است، اظهار کرد: داستان این فیلم مستند روایت زندگی دو رزمنده شیعه و سنی به نامهای خالد و مجتبی است که با هم علیه وهابیت در کشور سوریه در حال جنگ هستند؛ البته بسیاری در پی این بودند که جنگ رخداده در سوریه را نبردی بین شیعه و سنی عنوان کنند، درصورتی که جنگ واقعی با وهابیت است.
وی افزود: متأسفانه علاوه بر این که رسانههای خارجی دائماً در پی دامن زدن به این شبهه هستند که جنگ سوریه یک جنگ مذهبی است، رسانههای داخلی نیز به این موضوع دامن میزنند که جنگ مورد نظر یک درگیری سیاسی است. این ارزیابیهای نادرست ما را بر آن داشت تا با انجام تحقیقات کافی اقدامی مؤثر در جهت معرفی صحیح اتفاقات سوریه برداریم.
این کارگردان ادامه داد: مستند «خالد و مجتبی» کاری است که در قالب مجموعه «پشت پرده شام» تولید شده است. مجموعه اصلی«پشت پرده شام» در 5 قسمت تولید شده است که قسمت دوم آن، نام مجموعه (پشت پرده شام) را دارد و قسمت های سوم، چهارم و پنجم هنوز در مرحله فیلمبرداری به سر میبرد. برای گرفتن صحنههای باقی مانده نیز گروه ابتدای تیرماه عازم سوریه خواهد شد.
«خاد و مجتبی» کاری مستقل است
رفیعی با تأکید بر این که این مجموعه توسط بخش خصوصی تولید میشود، گفت: این مجموعه به صورت کاملاً خودجوش و مردمی توسط «خانه فرهنگ و رسانه ثائر» تولید شده است، از این جهت این کار را میتوان اولین کار مستقل در حوزه سوریه معرفی کرد که به سفارش هیچ بخش یا سازمانی تولید نشده است.
این کارگردان در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: برای شروع اکرانهای دانشجویی اولین قدمی است که برای دیده شدن «خالد و مجتبی» در نظر گرفتهایم. در ضمن تلاش داریم تا اکرانهایی هم برای جشنوارههای خارجی داشته باشیم، چون معتقدم نمایشهای خارجی این فیلم قادر است به برخی از برداشتهای غلط درباره سوریه پایان دهد.
رفیعی در تکمیل صحبتهای خود گفت: در قسمتهای دیگر این مجموعه روی مساجد خانگی که در سوریه از طریق دولت سعودی مورد حمایت قرار میگیرد، پرداخته میشود، چون این روزها به شدت این امر از طرف سعودیها جدی گرفته شده تا به نوعی تفکر وهابیت اشاعه داده شود.
وی در پایان درباره همکاری سازمانهای دولتی با این مجموعه گفت: متاسفانه ما هیچ گونه همکاری با این مجموعه از طرف سازمانهای دولتی نداشتیم، چون برخی از آنها نداشتن امکانات مالی را دلیل این عدم همکاری عنوان میکردند، اما عدهای دیگر چون نمیخواستند خلاف جریان آب حرکت کنند، از این مجموعه حمایت نمیکردند.