به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در مراسم بازنمایی، پاسداشت و نقد و بررسی کتاب «خورشید در مشت» اظهار کرد: اشعاری که در کتاب مورد استفاده قرار گرفته است، استفاده حداکثری از ادبیات است.
وی با ذکر مثالی عنوان کرد: این کتاب همانند آب است که میتوان با استفاده از آن عطش را فرو نشاند، وضو گرفت، شست و شو کرد و از زیبایی آن لذت برد. این کتاب نیز از تمام فوایدی که میتوان از شعر برد، بهره گرفته است.
قزوه با اشاره به شاعران بزرگی چون مولوی و سعدی گفت: ما در نهایت تلاشی که در حوزه شعر میکنیم میتوانیم به ساحلی برسیم که آنان در آن فعالیت کردند. نمیتوانیم به جایگاهی که آنها رسیدند دست یابیم، ولی آنچه که امروز در ادبیات ما ایجاد زیبایی و هویت میکند، دو چیز است؛ یکی ادبیات آئینی است که بارها هم گفتهام که امروز در بهترین وضعیت خود قرار دارد.
فقر شعر مقاومت در دوران دفاع مقدس
مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، دومین مؤلفه هویتبخشی به ادبیات امروز را ادبیات دفاع مقدس برشمرد و افزود: وقتی گذشته را مرور میکنیم، میبینیم که در آن دوران شعرهایی حتی از گذشته دور هم اندک بود تا رزمندگان را به شور و هیجان آوریم.
وی با اشاره به ضعفی که در حوزه ادبیات مقاومت وجود داشت، ادامه داد: اشعار حماسی مربوط به فردوسی نمیتوانست با شور رزمندگان که از دین و پیام امام سرچشمه گرفته بود نمیآمد. آنچه که شکل گرفت، بر مبنای پیام امام بود.
قزوه تصریح کرد: اگر چه در اشعار دفاع مقدس و مقاومت، علاقه به میهن و وطن مشاهده میشود، ولی بیشتر مؤلفه دین است که در آن حضور دارد و نشئت گرفته از پیام امام است.
وی آنچه را که تلاش داریم در ادبیات امروز به آن دست یابیم و دست مییابیم، مدیون دو شاخه عنوان کرد و گفت: ادبیات آئینی و ادبیات مقاومت و دفاع مقدس دو مؤلفه یاد شده است.
خورشید در مشت، پا را از مرزها فراتر گذاشته است
قزوه درباره کتاب «خورشید در مشت» اظهار کرد: این فضا در راستای بخشی از ادبیات مقاومت و دفاع مقدس است که پا از مرزها فراتر گذاشته است و میتواند ارتباط بگیرد و صحبت کند.
وی با اشاره به شهدایی که در راستای دفاع از سوریه و حرم حضرت زینب(س) شهید شدهاند، گفت: ما به تازگی از سوریه آمدهایم. این که جامعه ما با سوریه چه برخوردی دارد، جای تأمل دارد. اگر شهیدی از سوریه میآورند، باید دید که چه مظلومانه تشییع و به خاک سپرده میشود و حتی از بردن نام آنها امتناع میکنیم، گویی کار خلافی انجام شده است.
ادیبان، حوزه بیداری اسلامی را از دور دیدهاند
قزوه ادامه داد: این شرایط در صورتی است که آمریکا از آن سوی جهان به سوریه میآید و به جنگ میپردازد؛ اگر چه نمیدانم چه منافعی را دنبال میکند، ولی ایران به دنبال حفاظت از حرم حضرت زینب(س) در سوریه است. از سویی سابقه دوستی بین دو کشور ایران و سوریه نباید نادیده گرفته شود، در حالی که آمریکا در این راستا تبلیغ بسیار میکند.
وی تأکید کرد: تصور میکنم ادیبان، فیلمسازان و افرادی که در حوزه فرهنگ کار میکنند، حوزه بیداری اسلامی را از دور دیدهاند؛ در حالی که نکات بسیار زیبایی در آن دیده میشود.