محمود عزیزی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطالب فوق اظهار کرد: شخصیتپردازی در حوزه سینما و تلویزیون به شکل درستی انجام نمیشود، زیرا در بحث فیلمنامه که اصلیترین بخش در تولیدات شخصیتمحور ماست کارکرد لازم را نداریم؛ به بیان دیگر معمولا ما در کارهایی این چنینی تنها چهرهای رو و کلیشهای از شخصیتها ترسیم میکنیم.
وی افزود: برای نمونه اگر میخواهیم به شخصیتهایی چون شهید مطهری یا آوینی بپردازیم تنها آنچه را از این دو شخصیت در نقل قولها مرسوم است تصویر میکنیم و به هیچ وجه به شکلگیری شخصیت آنها در طول زمان توجهی نداریم. برای همین هم معمولا آنچه نشان میدهیم قالبی ستایشگونه دارد که به هیچ وجه با سلیقه و نیاز مخاطب همخوان نیست.
این کارگردان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این که میبینیم معمولا آثاری با محوریت شخصیتهای انقلابی نتوانستهاند آن چنان که باید با تماشاگران ارتباط برقرار کنند عدم واقعنگری این کارهاست، یعنی تماشاگر احساس میکند شخصیتی که میبیند به هیچ وجه نمیتواند برای وی در جامعه امروز نمود واقعی داشته باشد، پس آن را باور نمیکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای این که کارمان از کیفیت لازم برخوردار باشد نباید از نقدها بترسیم، یعنی اگر میخواهیم تصویری ارائه دهیم که به برخی از نقاط ضعفها هم توجه کنیم، آنگاه میتوان انتظار رسیدن به آنچه را میخواهیم داشته باشیم. گواه این ادعا نیز فیلم خوب «چ» است که نگاهی درست به شخصیت شهید چمران داشت.
عزیزی در پایان بیان کرد: به سالروز شهادت شهید مطهری نزدیک میشویم؛ عالم بزرگی که درباره آن به شدت در حوزه نمایش کم کار کردهایم، البته من در یک سریال تلویزیونی نقش این شهید را بازی کردهام، اما جز این کار چه کار دیگری انجام دادهایم. این غفلت تنها یک کم کاری سینمایی نیست، بلکه ضعفی است که باید به صورت جدی مورد ارزیابی قرار گیرد.