به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «Vancouver Observer»، سید حسین نصر، فیلسوف ایرانی و استاد مطالعات اسلامی دانشگاه جورج واشنگتن که به عنوان سخنران اصلی در همایش نشریه «تار مقدس» (Sacred Web) در ونکوور کانادا حضور داشت، در سخنانی اظهار کرد: از مردی پرسیدند که نظر شما درباره امر مقدس چیست؛ مرد پاسخ داد: اگر شما از ماهی بپرسید آب چیست، به شما خواهد گفت: چگونه میتوانم برای شما توضیح دهم که آب چیست. همهچیز مقدس است.
وی در ادامه افزود: حتی اگر مذهب را نیز کنار بگذاریم، همه انسانها فطرتاً نیاز به چیزی دارند، که به آن اعتقاد داشته باشند؛ چیزی مقدس که از آنها بزرگتر باشد. اگر به مردم نگاه کنیم میبینیم که همه انسانها چیزی دارند که برایشان مقدس است، از یک حیوان گرفته تا یک بازی ورزشی. اینها تقدس را به یک وجود ملموس و مادی تنزل دادهاند.
نصر در تبیین مفهوم تقدس گفت: تقدس آن چیزی است که در عمق وجود هر کس وجود دارد که پس از بستن چشم خودبین انسان، بر او آشکار میشود. جدایی انسانها از وجود درونیشان، سبب شده که دیدگاهی سطحی و روزمره از جهان خارج پیدا کنند.
وی در ادامه با اشاره به نقش هنر در یادآوری وجود خداوند به جهانیان، گفت: حتی در کشورهای نسبتاً سکولار مانند فرانسه هم مردم دسته دسته برای گوشدادن به موسیقیهای عرفانی مثلاً اجرای اخیر شهرام ناظری در سالن «ارفیوم»، سرازیر میشوند.
وی افزود: حتی «سم هریس»، نویسنده کتاب «پایان ایمان» نیز آهنگهای موزیسین عرفانی «نصرت فاتح علیخان» را در فهرست علاقههای شخصی خود ذکر میکند.
این استاد دانشگاه در ادامه به اهمیت زیبایی اشاره کرد و گفت: زیبایی عامل بسیار مهمی برای بازگشت انسان به خدا است و باید در همهچیز رعایت شود. هنر زیبا، هنری است که تجسم و تبلور معنویت و پژواکی از آن جهان باشد.
نصر گفت: در آینده هنر نقش بسیار مهمی را برای کمک به حفظ معنویت در طبیعت ایفا خواهد کرد.
یادآور میشود، سید حسین نصر، که سخنران اصلی همایش نشریه «تار مقدس» (Sacred Web) دوسالنامهای است که در راستای تبیین سنت و مدرنیته با رویکرد اعتقادی فعالیت میکند.