حجتالاسلام سیامک جعفرزاده، مدرس حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، دین اسلام را دین اعتدال و میانهروی معرفی کرد و افزود: افراط و تفریط بزرگترین آسیب در اجرای مناسب احکام و فرائض دینی در جامعه است.
وی با بیان اینکه گاهی وقتها آشنا نبودن به مراتب امر به معروف و نهی از منکر باعث بروز افراط و تفریطهای بدون منطق در این حوزه میشود، اظهار کرد: اگر احکام و دستورات دینی با زبانی ملایم، آرام و رویی گشاده به درنظر داشتن مراتب امر به معروف انجام شود به مراتب خروجی مؤثرتری دارد.
حجتالاسلام جعفرزاده اضافه کرد: برخی اوقات برخوردها تند و چکشی میشود و یا اینکه برخی افراد آنقدر دچار خوابزدگی، غفلتزدگی و بیتفاوتی شدهاند که اساساً در برابر نمادها و مصادیق ناهنجاریهای اجتماعی که مستلزم امر به معروف است احساس مسئولیت نمیکنند.
این مدرس حوزوی اظهار کرد: مشکل جامعه امروز ما درخصوص احیای امر به معروف و نهی از منکر نحوه اجرای طرحهای این حوزه است که متأسفانه به شکل کاربردی و عملیاتی اجرا نمیشود.
پرهیز از موازیکاری در احیای امر به معروف و نهی از منکر
وی با انتقاد از اینکه نگاه جامعه به فریضه امر به معروف نگاه جنبی است در حالیکه باید دیدگاه عامه مردم در مقابل احیا و اجرای این فریضه نگاه کلی باشد، بیان کرد: برخی از افراد بر این تصور هستند که اگر کسی امر به معروف کند در واقع حریم خصوصی دیگران را مورد تعرض قرار داده است و این در حالی است که جامعه عرصه فعالیت آحاد مختلف مردم با تقید افراد به قوانین اجتماعی و ارزشهای اخلاقی است.
حجتالاسلام جعفرزاده با اشاره به ضرورت آشنا شدن افراد به مراتب و نحوه مؤثر روشهای اجرایی امر به معروف در جامعه، اظهار کرد: تعدد و تنوع طرحها و برنامهها از سوی نهادها و سازمانهای مختلف موازیکاری را بهدنبال دارد و در نتیجه بازتاب منفی دارد.
وی معقتد است قوه مقننه باید قوانین صریحی که ضمانت اجرایی داشته باشد در حفظ و صیانت از حقوق مادی و معنوی آمران به معروف در جامعه تدوین و تصویب کند تا از حقوق افرادی که در اثر اجرای حکم الهی در جامعه دچار آسیب جسمی و معنوی میشوند، حمایت شود.
این مدرس حوزوی گفت: رسالت دستگاه قضایی در برخورد با مجرمانی که تعدی به آمران به معروف در حین اجرای فرایض الهی دارند سنگینتر و خطیرتر است چراکه اگر زمینههای حمایتی از سوی دستگاههای مربوط و دولت برای صیانت از حقوق معنوی آمران فراهم نشود در کوتاهمدت فریضه اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر که ریشه در تفکر و دیدگاه انسانساز دین اسلام دارد در جوامع امروزی به فراموشی سپرده میشود.