کد خبر: 1401508
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۱
ناصر آویژه عنوان کرد:

انتقال مفاهیم دینی با خلق فضای فانتزی در نمایش کودک و نوجوان

گروه هنر: مجموعه‌‌ای از مفاهیم دینی و ارزشی وجود دارد که مخاطب کودک و نوجوان شاید قادر به درک ماهیت آنها نباشد؛ در چنین شرایطی می‌توان با خلق فضاهای فانتزی حساسیت این گروه سنی را نسبت به موضوعات دینی برانگیخت.

ناصر آویژه، نویسنده و کارگردان تئاتر کودک و نوجوان، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: یکی از افتخارات دفاع مقدس و جنگ هشت ساله برای ما ایرانیان این است که حتی یک وجب از خاک و کیان ایران اسلامی را تسلیم دشمن نکردیم که این در سایه مجاهدت و سلحشوری رزمندگان و فرزندان این میهن محقق شده است.
وی گفت: نسل نو کودک و نوجوان هیچ تصوری از آنچه در طول این سال‌ها پس از انقلاب اسلامی بر سر این ملت آمد، ندارد. مجموعه‌ای از فشارهای دولت‌های استکباری برای شکستن مقاومت اسلامی مردم ایران و اینکه به این واسطه آنها دست از اعتبار و باورهای اعتقادی و اسلامی خود بکشند که البته تا این لحظه میسر نشده است.
آویژه تصریح کرد: نشان دادن یادگارهای این دوران در قالب‌های گوناگونی همچون عکس، فیلم و نظایر آن نیز جز اینکه فضای گنگ و نامفهومی برای این قشر از جامعه که در اصل میراث‌دار انقلاب اسلامی هستند ایجاد کند، پیامد دیگری نیز در بر ندارد؛ چرا که در این صورت، نیاز به شرح و تفسیری جامع از آنچه به انجام رسید و این‌که چرا باید مردم در فرازهای گوناگون انقلاب اسلامی این رفتار را از خود نشان می‌دادند، دارد که در این شرایط هم از حوصله والدین خارج است و هم اینکه فرصت آن در محیط‌های آموزشی از سوی معلمان و مربیان پیش نمی‌آید.
کارگردان نمایش «چهار صندوق شادی» ادامه داد: با توجه به فعالیت زیادی که طی این سال‌ها در عرصه تئاتر کودک و نوجوان داشتم، باید اعتراف کنم که گونه‌های نمایشی و اجراهای تئاتر می‌تواند در انتقال این مفاهیم ارزشی البته با رعایت تمامی ضوابط و ویژگی‌های نمایشی کودک و نوجوان یعنی حفظ فضای شاد و فانتزی آن به کمک آید.
عضو گروه نمایشی برنامه تلویزیونی «جمعه به جمعه» که هر هفته از شبکه دوم سیما پخش می‌شود، گفت: خلق شخصیت‌های فانتزی و تخیلی که در نوع پوشش و وضعیت ظاهری آنها تنوع بافت و رنگ به کار رفته باشد یکی از ویژگی‌های چنین فضایی در تولیدات نمایشی کودک و نوجوان است که باید روی آن کارشناسی شود تا بتوان به شکل غیرمستقیم مجموعه‌ای از مفاهیم ارزشی، دینی و انقلابی را به مخاطب کودک منتقل کرد.
وی با اشاره به مناسبت امروز(10 اردیبهشت) به نام «روز ملی خلیج‌فارس» گفت: قطعاً کودکان و نوجوانان قادر به درک حساسیت موقعیت جغرافیایی و نقش استراتژیکی که این منطقه برای کشورهای منطقه دارد، نیستند اما براساس اسناد معتبر قدیمی و حتی باستانی همه معترفند که این خلیج از آن ایران است؛ همین مسئله کافیست که حساسیت در نسل آینده کشور در مورد احراز مالکیت این خلیج به اشکال فرهنگی و هنری از جمله اجراهای نمایشی ایجاد شود.
آویژه در پایان تأکید کرد: براساس آنچه در مورد طراحی شخصیت‌های فانتزی اشاره شد، می‌توان شخصیت نمایشی به نام خلیج فارس خلق کرد که با زبان شاد و موزیکال مجموعه‌ای از اطلاعات تاریخی و جغرافیایی این خطه از خاک کشورمان را به مخاطب کودک و نوجوان منتقل کند که به شرط درستی شیوه انتقال نمایشی، تفکر دفاع از کیان ملی و اسلامی که حاصل خون هزاران شهید است، در ذهن آنان نهادینه می‌شود.

captcha