به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «On Islam»، مقامات بیمارستان ملی ارتوپدی لاگوس چندی پیش به این پرستاران مسلمان اعلام کردند که باید بین حجاب و شغلشان یکی را انتخاب کنند و در پی امتناع این پرستاران از برداشتن حجاب، آنها را اخراج کردند.
«فضیلت لاوال، یکی از این دو پرستار مسلمان میگوید: چیزی از آغاز کار من در این بیمارستان نگذشته بود که به من دستور رسید که باید حجابم را بردارم. من با نشان بخشنامه شورای مامایی و پرستاری (که حجاب را مانعی برای شغل پرستاری نمیداند)، از آنان خواهش کردم که به من اجازه دهند که با حفظ حجابم به فعالیت خود ادامه دهم.
«سمینار سانوسی»، دیگر پرستار اخراج شده گفت: به آنان گفتم که بیمارستانهای دولتی دیگری را میشناسم که به مسلمانان اجازه میدهند با حفظ حجابشان به فعالیت خود ادامه دهند. پس از آن با چند نفر از دوستانم که در سایر بیمارستانها در حال فعالیت هستند تماس گرفتم و آنان به من گفتند که بخشنامه مربوطه را برای من خواهند فرستاد.
این بخشنامه که در سال 2002 منتشر شده و به امضای شورای مامایی و پرستاری نیجریه رسیده است، عنوان میکند که «بانوان پرستار باید یا کلاه پرستاری و یا حجابی تا روی شانههایشان بر سر داشته باشند.
با وجود ارائه این بخشنامه، از چند روز پیش از ورود این دو پرستار به بیمارستان جلوگیری شد.
این دو پرستار پس از آن، برای حفظ شغل خود در کنار پایبندی به اصول دینی، دادخواستی را علیه این بیمارستان به دادگاه ارائه کردند اما مقامات بیمارستان همچنان با امتناع از پذیرش این دو، به آنان نسبت به عواقب کارشان هشدار دادند.
پس از آن هیئت مدیره بیمارستان ارتوپدی لاگوس، این دو پرستار را احضار و به آنان هشدار داد که برنداشتن حجاب به معنی نافرمانی و سرپیچی است و بنابر قوانین خدمات عمومی مشمول مجازات میشود.
هیئت مدیره بیمارستان در این جلسه به این دو پرستار گفت که هماکنون با برداشتن حجاب خود میتوانید به کار بازگردید، اما با امتناع آنها، نامه اخراج آنان صادر شد.
مسئولان بیمارستان به سرعت پس از اخراج این پرستاران ادعا کردند که آنها نه به خاطر حجاب بلکه به خاطر «سرپیچی» اخراج شدند.
این اقدام بیمارستان با اعتراض گسترده مسلمانان و سازمانهای اسلامی نیجریه مواجه شده است.