کد خبر: 1401904
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۷

امروز؛ روزی که علم آسمانیان به زمین هدیه شد

گروه اندیشه: وقتی چشمانش به این دنیا گشوده شد، پدرش زین‌العابدین(ع) فرمود: فرزندم، باقرالعلوم را بیاورید. در این هنگام یکى‌دیگر از فرزندانش اظهار کرد: چرا این نوزاد را به عنوان باقر مطرح نمودى؟...


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، وقتی چشمانش به این دنیا گشوده شد، پدرش زین‌العابدین(ع) فرمود: فرزندم، باقرالعلوم را بیاورید. در این هنگام یکى‌دیگر از فرزندانش اظهار کرد: چرا این نوزاد را به عنوان باقر مطرح نمودى؟ امام سجاد(ع) سر به سجده نهاد و پس از آن که سر از سجده برداشت، فرمود: این نوزاد امام و راهنما و نور هدایت امت است، او گنجینه بردبارى و علوم مختلف است.



بی‌انصافی است اگر از فاطمه مادر باقر العلوم اهل بیت(ع) سخن نگوییم. زنی که فرزندش امام، همسرش امام و پدرش نیز امام حسن مجتبی بود. آری از مادر نگفتن جفا در حق هر شخص است.



در روز تولد شاید غمگین باشد اگر بگوییم که کودکی‌اش با حادثه تلخ عاشورا رقم خورد و باقرالعلوم اهل بیت(ع) در حالی که شیرین ترین روزگاران هر انسانی را سپری می‌کرد شاهد رنج های خانواده بود.



اما ثمره آن روزهای تکرارنشدنی تاریخ زوال بنی‌امیه و فراهم آمدن شرایطی بود که ابوجعفر امام محمدباقر(ع) توانست شادگران برجسته‌ای چون محمدبن مسلم، سلیمان‌بن خالد و عبدالله‌بن عطا را تقدیم دنیای علم و فقاهت کند.



شاگردان ایرانی امام محمد باقر(ع)



فقط این عرب زبان‌ها نبودند که محضر حضرت محمدباقر(ع) بهره‌ها جستند بلکه ایرانیانی چون محمدبن اسحاق، داوودبن هند سرخسی و حماد بن سلیمان نیز توانستند از کلاس‌های نورانی پنجمین هادی بشر سود جویند و فارسیان را با سیره اهل بیت(ع) آشنا ساخته و همین زمینه ارادت بیشتر مردمان این دیار به خاندان رسول الله(ص) را فراهم کنند.



در علم این معصوم همین کافیست که از امام جعفر صادق(ع) نقل شده است که آداب حج در فقه شیعه برای اولین بار توسط امام محمد باقر(ع) تدوین شده ‌است



بر اساس تعالیم دینی در ازدواج ایمان شرط نخست انتخاب همسر است و معصومین(ع) خود معلمان و اولین عالمان به این تعالی بودند و به همین جهت امام باقر(ع) با فاطمه یا قریبه، مشهور به «ام فرو»، دختر قاسم بن محمد بن ابوبکر که زنی پرهیزکار و راوی حدیث بود، ازدواج کرد.



فضائل مادر امام محمد باقر(ع)



شیخ کلینی درباره این بزرگ بانو می‌گوید: وی هم مادر و هم همسر معصوم است و بانوی صحابی و راوی حدیث و از تمام بانوان عصر خویش در مقام تقوی و پرهیزگاری سرآمد و ممتاز بود. در تاریخ هفت ثمره مبارک برای این ازدواج فرخنده ذکر کرده‌اند که نامشان امام جعفر صادق(ع)، عبدالله، عبیدالله، ابراهیم، علی، زینب و ام‌سلمه است.



بی‌شک اگر به دنبال رسیدن به تمدن اسلامی و ایجاد ساختارهای سیاسی و اقتصادی مبتنی بر علم هستیم باید از معادن علم الهی چون معصومین(ع) به ویژه امام محمد باقر(ع) و جفعرصادق(ع) درس گرفته و تک تک سخنان این بزرگواران را درس زندگی پنداریم.

captcha