به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگوی با رادیو سراسری معارف در مورد دیدارش با مراجع عظام استان قم گفت: مراجع ذخیرههای با ارزش برای کشور و دین هستند و بهره مندی از راهنماییهای آنها، با توجه به نگاهشان به حوزه سلامت، بسیار پر اهمیت است.
هاشمی افزود: تعریف برخی مراجع از واژه سلامت این بود که علم دین و علم بدن لازم و ملزوم یکدیگر هستند. یعنی افراد باید سالم باشند تا دینداری شان حفظ شود. تعریف برخی از مراجع نیز یک مرحله از جامعه پزشکی فراتر است، گرچه طبیبان اشراف و تخصص کامل به بدن دارند ولی فداکاری آنها در حوزه سلامت، نقش دین را نیز در این رشته پررنگ میکند.
وزیر بهداشت در توضیح نقش آموزههای دینی در اجرای سیاستهای کلی سلامت گفت: ابلاغ سیاستهای کلی سلامت حاصل چند سال حرکت کارشناسانه است. اگرچه این سیاستها به طور کلی بازگو شدهاند ولی در مورد آنها باید برنامههای اجرایی تعریف کرد و در مورد برخی از موارد این سیاستها که هنوز قانونی ندارند، باید قانون وضع کرد.
تیم سلامت موظف به آشنایی با فرهنگ دینی هستند
وی با بیان اینکه تیم سلامت موظف به آشنایی با فرهنگ دینی هستند، افزود: اصولا باید به سمتی برویم که مردم مراقبت از خود را بیاموزند. چون دولتها در این زمینه ناتوانند و البته ما هم ادعایی نداریم. فقط امیدواریم با توجه به منابع موجود، بتوانیم به خوبی انجام وظیفه کنیم.
هاشمی تاکید کرد: در بحث ساختار جمعیت کشور، تمام تلاشها باید بر اقناع جامعه باشد تا مردم مطلع شوند که شیوههای کنترل جمعیت چند سال پیش، کاملا معکوس شود.
وزیر بهداشت با تاکید بر تلاش در زمینه کاهش وابستگی به دارو و تجیهزات پزشکی خارجی نیز گفت: دولت در این زمینه سیاستهای تشویقی در نظر گرفته است ولی در این میان نقش رسانهها را نباید نادیده گرفت چون تمام 14 بند سیاستهای کلی سلامت که 51 بند دارند، نیاز به نقش آفرینی رسانهها برای زودتر رسیدن به اهداف خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: تا سه ماه آینده کارگروهی تشکیل شده و بستههای مربوط به تمام بندهای سیاستهای اجرایی مشخص میشوند.
هاشمی در زمینه تفکیک جنسیتی بیمارستانها افزود: خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی، زنان فرصتهای زیادی به خصوص در زمینه ارتقای آموزش عالی داشتهاند به طوری که در حال حاضر در همه رشتههای تخصصی و فوق تخصصی زنان ایفای نقش میکنند.
وی تاکید کرد: نمونههای تفکیک جنسیتی بیمارستانها در تمام کشورها وجود دارد و تاکید ما بر گسترش این امر تنها ریشه در باورهای دینیمان ندارد. بلکه این یک خواسته و حقوق انسانی است.
هاشمی گفت: دولت یازدهم قصد دارد تا پایان دوره کاری خود دو بیمارستان تفکیک جنسیتی را راه اندازی کند البته در این زمینه نیاز فراوانی به حمایت و کمک بخش خصوصی داریم.