کد خبر: 1402062
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۰
مسیب‌زاده تأکید کرد:

کمبود اعتبارات؛ مشکل 10 هزار مدرسه قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش با بیان اینکه برای سال جاری هیچ برنامه قرآنی در آموزش و پرورش تعطیل نمی‌شود گفت: مشکل 10 هزار مدرسه قرآن کمبود اعتبارات بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگوی جمعه اخبار قرآنی به تاریخ دوازدهم اردیبهشت‌ماه به تشریح برنامه‌های قرآنی وزارت آموزش و پرورش پرداخت و گفت: فعالیت‌های قرآنی وزارت آموزش و پرورش با تأکید وزیر آموزش و پرورش، همانند گذشته دنبال می‌شود وهیچ برنامه‌ای تعطیل نشده و نمی‌شود. اما تلاش داریم برای دوره جدید فعالیت‌های قرآنی در این وزارت‌خانه کیفیت‌بخشی فعالیت‌ها را در دستور کار قرار دهیم.
وی افزود: کیفیت‌بخشی فعالیت‌های قرآنی در آموزش و پرورش را با اتاق فکری که متشکل از اساتید قرآنی به تازگی راه‌اندازی شده است، دنبال می‌کنیم و تلاش داریم به جای کمیت‌نگری در فعالیت‌ها، به ارتقای کیفی برنامه‌ها بپردازیم.

تمام مدارس ما مدارس قرآن هستند
مسیب‌زاده درباره فعالیت مدارس قرآن گفت: با توجه به اساسنامه‌ای که شورای عالی آموزش و پرورش برای مدارس قرآن تصویب کرده مدارس قرآن برنامه‌ای را از دو سال پیش در دستور کار خود قرار داده‌ایم؛ هرچند که همه مدارس ما مدارس قرآنی هستند اما مدارس برنامه‌ای قرآنی همانند مدارس معارف اسلامی، مدارس ورزش و... به طور تخصصی به فعالیت‌های قرآنی پرداخته و در شیفت صبح مدارس و ساعت رسمی فعالیت مدارس عادی فعالیت دارند.
وی با اشاره به دارالقرآن‌های آموزش و پرورش گفت: فعالیت این دارالقرآن‌ها چندسالی بود که با جدیت دنبال نمی‌شد و به مدارس قرآن تبدیل شده بود که در سال جاری با تأکید وزیر آموزش و پرورش این دارالقرآن‌ها مجددا احیا می‌شوند تا از آغاز سال تحصیلی آینده فعالیت خود را از سر بگیرند.

نگاه کیفیت‌نگری در مدارس قرآن به کمیت‌نگری تبدیل می‌شود
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش درباره 10 هزار مدرسه قرآن که سه سال پیش راه‌اندازی شده بود، گفت: نگاه کمیت‌‌نگری در فعالیت مدارس قرآن را به کیفیت‌نگری تبدیل می‌کنیم. 10 هزار مدرسه قرآن به دلیل کمبود اعتبارات دچار مشکل شدند اما در صورتی که این مدارس در شیفت بعد از ظهر فعالیت داشته باشند حمایت خود را از آنها تعطیل نمی‌کنیم؛ مگر اینکه شرایط فعالیت نداشته باشند.
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به طرح نهضت ملی حفظ قرآن که یکی از طرح‌های آموزش و پرورش در سه سال گذشته بوده است، گفت: این طرح از طرح‌های شاخص آموزش و پرورش بود که بارها اعلام کردیم نیت ما از اجرای این طرح بسترسازی برای گسترش فضای حفظ قرآن در میان دانش‌آموزان و فرهنگیان است. این طرح را برای سال تحصیلی آینده نیز دنبال خواهیم کرد.

حفظ موضوعی آیات در طرح نهضت ملی حفظ قرآن
مسیب‌زاده ادامه داد: امسال به طور ویژه حفظ موضوعی آیات را در طرح نهضت ملی حفظ قرآن دنبال می‌کنیم که منابع آن هم‌اکنون در دست تهیه است. علاوه بر حفظ موضوعی آیات که در سال تحصیلی آینده دنبال خواهد شد طرح نهضت ملی حفظ قرآن به منظور حفظ اجزاء قرآن نیز ادامه خواهد داشت.
وی درباره معلمان قرآن آموزش و پرورش گفت: معلمان بسیار تلاشگر و زحمت‌کشی در زمینه قرآن داریم. معلمان پایه مدارس ابتدایی 200 هزار نفر هستند که آموزش قرآنی را بر عهده دارند، در کنار این معلمان پایه، دبیران متوسطه نیز آموزش‌های ویژه را دارند؛ تمام این معلمان، معلمان قرآن هستند که برخی از آنها به صورت تخصصی‌تر کار می‌کنند.

جذب 5 هزار معلم قرآن به منظور راه‌اندازی مراکز قرآنی

مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش ادامه داد: طی سال‌ گذشته پنج هزار مربی قرآن جذب کرده‌ایم که این افراد از بهترین معلمان از بهترین‌های قرآنی بوده و هم‌اکنون نیز مشغول کار در آموزش و پرورش هستند. این معلمان قرآن یکی از سرمایه‌های ما برای راه‌اندازی مراکز قرآنی هستند.
وی در ادامه با اشاره به مسابقات قرآن دانش‌آموزی که امسال سی و دومین دوره آن برگزار می‌شود، گفت: مسابقات کشوری قرآن پس از سی و دو سال برگزاری هم‌اکنون به بلوغ زیادی رسیده است. مرحله کشوری سی و دومین دوره مسابقات قرآن دانش‌آموزی در 9 رشته برگزار می‌شود که در حوزه نماز، رشته‌های؛ انشای نماز، احکام نماز و اذان داریم، در حوزه عترت رشته‌های صحیفه سجادیه، مداحی و نهج‌البلاغه داریم و در حوزه قرآن نیز رشته‌های قرائت، حفظ و مفاهیم قرآن داریم.

برگزاری مسابقات قرآن دانش‌آموزی در 4 مرحله
مسیب‌زاده با یادآوری اینکه مسابقات قرآن در چهار مرحله، مدرسه، منطقه، استان و شهرستان برگزار می‌شود، افزود: مرحله استانی این دوره از مسابقات قرآن در بسیاری از استان‌ها برگزار شده و در سایر استان‌ها نیز به زودی برگزار می‌شود. مرحله کشوری این دوره از مسابقات قرآن و نماز نیز تابستان سال جاری برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه مسابقات قرآن دانش‌آموزی انگیزه‌ای برای رقابت سالم در میان دانش‌آموزان است، گفت: در این مسابقات تلاش می‌کنیم تا توجه اول ما به سطوح مدرسه‌ای و مسابقات قرآن در مدارس باشد؛ ممکن است مرحله مدرسه‌ای مسابقات قرآن کمی با بی‌توجهی روبه‌رو شود اما برای سال تحصیلی آینده تلاش می‌کنیم تا سطح مدرسه‌ای مسابقات قرآن را که مهم‌ترین مرحله به جهت شرکت حداکثری دانش‌آموزان است، از نظر کیفی و کمی ارتقا دهیم.

عملیاتی کردن سند جامع نماز در سال تحصیلی آینده
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود به فعالیت‌های حوزه نماز اشاره کرد و افزود: سند جامع نماز سال گذشته تصویب و به امضای رئیس جمهور رسید؛ امسال به طور جامع چندین کار اساسی را برای عملیاتی کردن سند جامع نماز دنبال می‌کنیم تا بتوانیم شاهد اتفاقات مبارکی در این حوزه باشیم.
وی در پایان با اشاره به فعالیت‌های حوزه عترت گفت: در حوزه عترت مباحث امام‌شناسی و سیره شخصیتی امامان را در دستور کار داریم که این فعالیت‌ها در قالب مناسبت‌های مذهبی مختلف و در طول سال تحصیلی ِآینده برای دانش‌آموزان اجرایی خواهد شد.

captcha