به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، تالار حاملان کلام وحی، اولین تالار قرآنی کشور در شبکه اجتماعی واتس آپ میزبان جواد پناهی، یکی از اساتید قرائت قرآن که دارای سبک و سیاق خاص است، بود و با این پیشکسوت قرآنی ساعاتی را گذراند.
وی ضمن عرض تبریک روز معلم به تمام اساتید حاضر در تالار آمادگی خود را جهت پاسخ به سؤالات آنها اعلام کرد.
میلاد عظیمی یکی از قاریان فسا به عنوان اولین سؤال، از سابقه فعالیتها، اساتید و جلسات وی پرسید که پناهی در جواب گفت: من متولد سال 44 هستم و از 7 سالگی قرآن میخوانم، مدیر جلسات گوناگونی بودهام، ولی تاکنون رسما سه جلسه قرآنی را در مشهد اداره کردهام و استاد من نیز مرحوم ذکرگو بودند.
وی در ادامه از رتبههای قرآنی کسب شده توسط پناهی و نیز اعزامهای تبلیغی و شاگردان وی پرسید که این پیشکسوت قرآنی گفت: 5 رتبه کشوری و 2 مقام بینالمللی تهران در سال 68 و مسابقات بینالمللی سوریه در سال 69 نتایجی است که توانستهام کسب کنم و آقایان، علی رمضانی، هاشمی و عبداللهنژاد از عمدهترین شاگردان من بودهاند.
این قاری بینالمللی در مورد سفرهای تبلیغیاش گفت: 11 بار به سفر معنوی حج رفتهام، 10 بار به ترکیه، 3 بار به کویت، 2 بار پاکستان، 3 بار لبنان، 3 بار سوریه، 2 بار آلمان و کشورهای بنگلادش بحرین امارات آفریقای جنوبی، قزاقستان، بوسنی و هرزگویین، انگلستان فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، هلند، بلزیک و چین نیز سفر کردهام.
پناهی در مورد دوران اولیه فعالیتهای قرآنیاش افزود: مثل تمام قاریان کشور ابتدا تقلیدی میخواندم و عبدالباسط اسطورهام بود به صورت مداوم و روزانه تمرین داشتم و بعدها صیاد و بعد هم طبلاوی خواندم.
محمدی، سرپرست گروه تواشیح حضرت ولیعصر(عج) قم پرسید: چهطور شد که سبک استاد طبلاوی را برگزیدید حال آنکه سبکهای قرائت دیگر قاریان مصری چون علیالبنا، حصان و مصطفی اسماعیل در دوران شما طرفداران زیادی داشت که استاد حاج جواد پناهی شباهت طنین صدایش به استاد طبلاوی و نیز حزن و وقار در خواندن این استاد را عمدهترین دلایل تقلید از وی خواند.
سیدحامد مهدیزاده، حافظ ممتاز کشور از دلایل تبدیل شهر مشهد به قطب قرآئت قرآن پرسید که استاد پناهی جلسات قوی و منسجم اساتیدی همچون شیخ محمد عرب، رضوان حافظیان و ... و نیز شرایط آب و هوایی و برکت و جود خورشید ذیوجود و برکت علیابن موسیالرضا را باعث رشد قاریان مشهدی اعلام کرد.
جواد پناهی در جواب حجازی، مدیر تالار حاملان کلام وحی که پرسید به عنوان یک پیشکسوت قرآنی چه تفاوتهایی را در نسل قرآنی امروز با نسلهای قبل یا معاصر میبینید؛ گفت: گمشده قاریان امروزی روح قرآنی است و دلیل آن هم جستوجو و سیر بیشاز اندازه قاریان جوان امروزی در یافتن الحان نو است که استفاده ناشایست این الحان در قرائت قرآن باعث شده تا جذابیت و تأثیرگذاری قرائت قرآن در نسلهای جوان امروزی کاسته شود.
تنوع در سبک خواندن کم شده است
وی ادامه داد: در نسلهای قدیم بهدلیل تنوع سبکها، خواندنها تنوع بیشتری داشت اما الان همه به یک سبک و یکنواخت میخوانند و این امر از جذابیتهای تلاوت قرآن کمی کاسته است.
پناهی افزود: متأسفانه یکی از معضلات جامعه قرآنی کشورمان مادیات است و یکی از دلایل بیروحی قرائات همین است. مادیات در نسلهای قدیم جایگاهی نداشت و آنها قرآن را صرفا جهت صفای باطن و از روی عشقشان میخواندند اما جوانان امروزی کمتر به جلای روح قرآئت توجه میکنند و مادیات در درجه اهمیت اغلب آنان قرار گرفته است.
وی همت مسئولان و نهادهای مردمی در نهادینه کردن فرهنگ ناب قرآنی را خواستار شد و افزود: این امر باعث میشود تا جوانان امروزی در کنار فراگیری الحان و تجوید به روح قرآن دست یابند و آن موقع است که خود قرآن برای آنها شیرین خواهد بود نه مادیات عاید از قرآئت آن.
این پیشکسوت قرآنی خطاب به قراء کشور گفت: به عنوان برادر کوچکتر عرض میکنم، سعی کنید از روی صفای باطن و از روی عشق و به دور از پلیدیها قرآن را بخوانید تا با خواندن زیبای شما «وجلت قلوبهم» هم برای خودتان و هم براى مستمعین حاصل شود.
وی در پایان خطاب به قرآنیان گفت: شماها از جانب خداوند جهت تبلیغ دین اسلام و قرآن انتخاب شدهاید، پس کمی برای رضای او که ما را انتخاب کرده بخوانیم مطمئنا او شما را از هر حیث بینیاز خواهد کرد.
یادآور میشود، برنامه تاریخچه چندی است که در تالار قرآنی حاملان کلام وحی، اولین تالار قرآنی کشور در فضای مجازی در حال برگزاری است و هر هفته استادی از پیشکسوتان قرآنی میهمان این تالار گفتوگوی قرآنی کشور هستند.