محمد اللهیاری، معاون فرهنگی و اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: چاپ کتاب در کشور تحت عنوان «دین و قرآن» بیشترین عنوان و شمارگان را دارد، اما قطعاً این آثار، زیرشاخههایی همچون فلسفه، کلیات، فقه و ... را نیز شامل میشود.
اختصاص شمارگان بالایی از آثار قم و مشهد به کتب دینی
وی با بیان این مطلب افزود: 73 درصد از کتابهای کشورمان در تهران، 11 درصد در قم و 4 درصد نیز در مشهد و مابقی در شهرهای دیگر منتشر میشود؛ بنابراین دو استان قم و خراسان رضوی پس از تهران، بیشترین شمارگان و عناوین کتابها را منتشر میکنند.
اللهیاری با اشاره به موضوع آثار منتشرشده در قم و خراسان رضوی عنوان کرد: بیشتر کتابهایی که در این دو شهر به چاپ میرسند، بسته به بافت مذهبی که این شهرها دارند، در دو حوزه دین و قرآن به چاپ میرسند که عددی قابل توجه است.
آفت آثار حوزه دین
معاون فرهنگی نمایشگاه کتاب اظهار کرد: بخش قابل توجهی از کتابها نیز در تهران به حوزه دین و قرآن اختصاص دارند اما آفتی که انتشار کتاب در این دو حوزه با آن مواجه است، تکرار و کتابسازی است.
اللهیاری در ادامه سخنانش گفت: در بررسی کتاب دینی که به تازگی نگاشته شده است و مقایسه آن با دیگر آثار منتشرشده قبلی، مشاهده میشود که نوآوری و خلاقیتی صورت نگرفته و صرفاً تکرار مطالب پیشین و کنار هم چیدن آن مطالب است.
جایگزین کردن تحقیق و پژوهش جدی با کتابسازی
وی با تأکید بر ضرورت رفع این مشکل در حوزه انتشار و نگارش کتابهای دینی و قرآنی افزود: اگر این آفت از حوزه دین کنار گذاشته شود و تحقیق و پژوهش جدیترین جایگزین آن شود، کمک بسیاری خواهد کرد که کتابهای این حوزه با کیفیت بیشتری به چاپ برسند.
احتمال تغییر رویه ناشران قرآنی به دلیل مشکلات کاغذ
مشاور معاون فرهنگی وزیر ارشاد درباره مشکلات کاغذ و ریزش ناشرانی که زیر نظر اتحادیه ناشران قرآنی مشغول به فعالیت بودهاند، تصریح کرد: ممکن است این ناشران که پیش از این عضو اتحادیه بودهاند، اکنون عضو اتحادیه نباشند و شاید این موضوع بیانگر ریزش ناشران قرآنی باشد.
وی با اشاره به ناشران قرآنی که در این حوزه مشغول به فعالیت بوده و هستند، گفت: بسیاری از ناشران صرفاً قرآن نفیس چاپ میکنند و ممکن است به دلیل تغییر وضعیت کاغذ، تغییر رویه نشر داده باشند و دیگر قرآن نفیس چاپ نکنند، ولی کتابهای دینی و قرآنی دیگر را به چاپ برسانند.