کد خبر: 1402190
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۳
استاد حوزه و دانشگاه:

توقعات خود را مطابق با واقعیات زندگی هماهنگ کنید

خبرنگاران افتخاری/ نرگس زارعی: استاد حوزه و دانشگاه فقدان مهارت‌های ارتباطی را از موارد چالش‌برانگیز در زندگی مشترک دانست و ضمن توصیه به همسران گفت: توقعات خود را مطابق با واقعیات زندگی هماهنگ کنید.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام عباس پسندیده، استاد حوزه و دانشگاه در همایش «پیوند آسمانی» از ویژه‌برنامه‌های ازدواج دانشجویی در حرم مطهر رضوی گفت: براساس تعالیم دین اسلام، فلسفه زندگی براساس تکامل و رشد بنا نهاده شده است بنابراین در نظر گرفتن لذت‌طلبی مطلق در زندگی مغایر با فلسفه زندگی است.



وی افزود: بهشتی و یا جهنمی بودن انسان در نحوه تعامل با همسر رقم می‌خورد بنابراین همسران جوان باید به نحوه برخورد با یکدیگر توجه کنند. 



پسندیده با اشاره به گسترش معضل طلاق در کشور، یادآور شد: 50 درصد دلایل طلاق مربوط به امر انتخاب همسر است اما 50 درصد باقیمانده مربوط به آگاه نبودن همسران به مهارت‌های ارتباطی و نداشتن درک درستی از زندگی مشترک است.



وی ادامه داد: براساس تحقیقات، میزان سازگاری زوجین در ازدواج سنتی بیشتر از ازدواج ناشی از روابط و دوستی‌های قبل از ازدواج است.



این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه در کشور ما بیشترین طلاق‌ها مربوط به سه سال اول زندگی است، اظهار کرد: در بعضی کشورها حکم طلاق در سه سال اول صادر نمی‌شود زیرا اینگونه اختلافات در سه سال اول زندگی کاملاً طبیعی است.



پسندیده ابراز کرد: زندگی مشترک در واقع یک مسئولیت بزرگ و متفاوت از خیالات و رؤیاهای دوران نامزدی است بر این اساس، همسران باید توقعات خود را مطابق با واقعیات زندگی هماهنگ کنند.



وی با تأکید براینکه فقدان مهارت‌های ارتباطی یکی دیگر از موارد چالش‌بر‌انگیز در زندگی است، تصریح کرد: در مباحث علمی مربوط به رضایت زناشویی و پایداری خانواده، داشتن مودت و رحمت موجب غنای زندگی می‌شود.



این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: براساس نظرعلامه طباطبایی(ره)، مودت به معنای محبتی است که بین زوجین و در رفتار آنان حاکم است و رحمت نیز زمانی که خطا و اشتباه همسر را عفو می‌کنیم در زندگی حاکم می‌شود.



پسندیده با اشاره به اینکه رحمت بیشتر از مودت، موجب غنا و استحکام خانواده می‌شود، یادآور شد: در خانواده‌هایی که مسایل مذهبی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زندگی بین زوجین مستحکم‌تر می‌شود زیرا براساس فرهنگ اسلامی، همسر امانت الهی است و باید با وی با ملایمت و عطوفت برخورد کرد.



وی گفت: حضرت زهرا(س) وامیرالمؤمنین(ع) در زندگی خداوند را در تمام رفتار و اعمال خود حاضر می‌دانستند به همین دلیل زندگی این بزرگواران الگویی برای تمام زوجین جوان شده است.



استاد حوزه و دانشگاه با تأکید براینکه بازگشت به سوی خداوند راهگشای بسیاری از مسائل ماست، اظهار کرد: احترام به جایگاه آقایان و رعایت شرایط روحی بانوان زندگی را شیرین خواهد کرد.



یادآور می‌شود، هفدهمین دوره طرح ملی ازدواج دانشجویی (همسفر تا بهشت) که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها از بهمن‌ماه سال 92 آغاز شده، تا پایان اردیبهشت‌ماه جاری به میزبانی مشهدالرضا(ع) ادامه خواهد داشت.

captcha